Zápasy
st 28.9.2005 | Daniel Višňák

Utkání s Olomoucí skončilo nerozhodně

Rychlý start do zápasu měli hradečtí hokejisté v osmém domácím kole s Olomoucí, v 31. vteřině utkání už vedli po gólech Fořta a Valka 2:0. Hosté to však nepoložilo, udeřili hned na začátku prostřední části hry Smejkalem a v jejím závěru vyrovnali z hole Milana Ministra na 2:2. Dramatické rozuzlení tak slibovala třetí třetina. V ní se ale ani jednomu týmu rozhodující branku vstřelit nepodařilo a to ani v nastaveném pětiminutovém prodloužení, zápas tedy skončil nerozhodně 2:2.

Lepší vstup do utkání si ani hradečtí hokejisté proti Olomouci nemohli přát, vždyť už v 31. vteřině zápasu vedli 2:0! Nejprve první domácí formace udělala z hostujících obránců figurky, to přihrávku Přeučila dorážel do prázdné Tihlářovy klece Patrik Fořt, časomíra v té chvíli ukrojila z utkání pouhých 9 vteřin. Za dalších dvacet sekund vedli domácí už 2:0 a stadion byl ve varu. Na Tihláře ujížděl sám Lukáš Valko, olomoucký strážce svatyně jeho pokus nejprve lapil, ale na následnou Valkovu dorážku byl už krátký. V dalším průběhu první dvacetiminutovky se hosté z úvodního šoku postupně otřepali a několikrát pořádně zatopili před Koutským, ale ten si pokaždé s pokusy Moravanů poradil a tak vedli Energetici po dvaceti minutách 2:0.

To už ale neplatilo hned v první minutě druhé třetiny, kdy snížil na 2:1 Filip Smejkal. Hosté po této brance hodně ožili a domácí měli často plné ruce s rychlými výpadky olomouckých do jejich třetiny. Hra se přelévala ze strany na stranu, často byly k vidění i tvrdé souboje a několik výborných zákroků obou brankářů, největší si připsal domácí gólman Koutský v polovině zápasu, kdy zlikvidoval fantastiky nájezd Žajgly. Olomouc ale přeci jen do konce druhé třetiny vyrovnala, ve 36. minutě prostřelil Koutského Milan Ministr a bylo to 2:2. Moravané se za další dvě minuty radovali ze třetího gólu, ale ten nebyl po jejich faul uznán a tak třetí třetina slibovala dramatické rozuzlení.

Ve třetí třetině se už hosté soustředili na zadní vrátka a pro domácí bylo velmi obtížné se dostat na dostřel Tihlářovy branky. I přesto si nějaké šance vytvořili, všechny ale hostující gólman pochytal stejně jako na druhé straně domácí Koutský. V posledních dvou minutách ještě měli hradečtí po faulu na Patrika Fořta výhodu přesilové hry, ale ani v ní Tihláře nepřekonali a tak zápas dospěl do prodloužení. V nastavených pěti minutách to často na ledě jiskřilo po osobních soubojích, výsledkem toho byla početní výhoda Olomouce, ale ani hosté tuto šanci neproměnili ve vítězný gól a tak zápas skončil nerozhodně 2:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Blanár 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Roman Červenka 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 1 0 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 1 1 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 1 1 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Lukáš Valko 1 0 1 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 65 47 2 45 95,74 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce Králové)
Mrzí nás, že jsme nedokázali výhru z Chomutova potvrdit na domácím ledě. Zápas jsme výborně rozehráli, pak jsme ale přestali hrát v domnění, že to asi půjde samo. Olomouc se dostala do hry, potom jsme to chtěli zvednou, ale to už na naších holích byla zase nervozita a už jsme si nedali ani pořádnou nahrávku, nakonec je remíza spravedlivá, i když jsme šli do zápasu s cílem zvítězit, bohužel.

Aleš Tomášek (hlavní trenér Olomouce)
Špatně jsem začali, kluky jsem varoval, že domácí určitě budou mít nástup do utkání. Bohužel ani ne ve čtyřicáté vteřině jsme prohrávali dva nula. Potom jsme se nějakým způsobem vyhecovali, dali do kupy, začali jsme více bruslit, vyrovnali jsme to a nakonec ještě mohli v prodloužení vyhrát při naší přesilové hře.

Fotogalerie