Zápasy
pá 7.10.2005 | Daniel Višňák

Ani Hradec nepřerušil neporazitelnost Havířova v domácím prostředí

Zápasové menu

Povzbuzeni výhrou nad Berounem z posledního utkání zajížděli hradečtí Energetici v pátek do Havířova. Týmu, který letos na domácí půdě neztratil ani bod. Dlouho to vypadalo pro hosty nadějně, po dvou třetinách vedli 2:1, když Marka Novotného překonal nejprve Petr Domin, pro něhož to byl první gól v sezóně, a po něm i Petr Přeučil. V závěrečné třetině ale domácí vyrovnali z přesilové hry Hruškou a o dvě minuty později rozhodli o své výhře Petrem Lipinou. Hradci se i přes závěrečný tlak utlumený několika oslabeními vyrovnat nepodařilo, a tak odjíždí i on z Havířova poražen.

Za mohutných oslavných chorálů havířovských fanoušků začalo středeční utkání mezi domácími Pantery a hradeckými Energetiky. V bouřlivé atmosféře oba celky spíše vyčkávaly na chybu soupeře, několikrát o sobě dala vědět druhá a třetí hradecká formace, brankář Novotný ale působil proti hradeckým pokusům jistým dojmem. Domácí zahrozili asi nejvážněji ve své první přesilové hře, hosté se jí ubránili a když ani oni neproměnili první početní výhodu, padla branka z nenápadné akce na jejímž konci byl Petr Domin , který dorazil do Novotného branky vyražený puk domácím gólmanem. Do konce třetiny už branka nepadla a tak šli do šaten do dvaceti minutách o něco spokojenější hosté.

Do druhé části hry vstoupili domácí s chutí, jimi zařazený vysoký rychlostní stupeň ale přeřadil jako blesk z čistého nebe Petr Přeučil , který využil zaváhaní a skrumáž na útočné modré, vzal si puk a přesnou střelou do pravého horního růžku Novotného branky zvýšil na 2:0 pro hosty. Panteři svůj tlak nadále stupňovali, napomáhaly jim k tomu také přesilové hry, které měli k dispozici. V hradecké brance se musel několika těžkými zákroky blýsknout Tomáš Dušek, na akci z poloviny utkání byl už krátký i on. Tentokrát využil zaváhání na obranné modré havířovský David Mikšan , nabral rychlost do sóla, Duška si položil na led a se štěstím ho přehodil. Do konce třetiny pak hrály oba týmy po jedné přesilové hře, žádná branka v nich ale nepadla a tak byl stav po čtyřiceti minutách 1:2 z pohledu domácího Havířova.

Tento stav trval až do 48. minuty, kdy po sérii minimálně diskutabilních zákroků vyloučil rozhodčí až ten na hradecké straně a domácí nabídnutou přesilovou hru využili. Od modré propálil vše co mu stálo v cestě včetně hradeckého brankáře Radim Hruška. Aby toho nebylo pro Energetiky málo, za dvě minuty domácí vedli. Petr Lipina dokázal protlačit puk do východočeské branky potřetí v zápase a bylo to 3:2. Zápas se dohrával v bouřlivé atmosféře havířovské AAA Arény, často tato nálada začínala být ale až velmi vyhrocená a to zejména díky výrokům rozhodčích. V posledních třech minutách utkání hráli nejprve přesilovou hru hosté, vše se ale během chvíle otočilo a dvojnásobnou výhodu měli Panteři. Hradec se ubránil a necelou půl minutu před navršením šedesáté minuty mohl vyrovnat Martin Koudelka, který si vzal puk v obranném hradeckém pásmu, projel celým hřištěm, několika kličkami obehrál všechny havířovské hráče, ale na zakončení už neměl dostatečný klid, do rozhozeného postavení hráčů hned domácí vyslali Radima Hrušku, ale ani on ze sóla nespěl a tak skončilo utkání výhrou Panterů v poměru 3:2.

Energetikům se tak i přes velmi dobrý výkon nepodařilo jako první v sezóně odvézt body z ledu aktuálně prvního týmu soutěže a tak se budou muset snažit zvítězit příští středu, kdy od 18 hodin přivítají Jindřichův Hradec.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Blanár 0 0 0 0 0
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Petr Domin 1 0 1 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Kašík 0 1 1 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 1 1 0 0
Petr Přeučil 1 0 1 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 1 1 0 0
Lukáš Valko 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 60 38 3 35 92,11 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (hlavní trenér Havířova)
Dneska to byl nejhorší zápas, protože hráči už toho mají plné zuby. Sužují nás zranění, starší, zkušení hráči hrají přesilovky, oslabení a už jim docházejí síly. Necháváme hrát juniory, kteří ještě nemají odehráno tolik utkání a asi nebudou rozhodovat takové těžké zápasy.Už se těšíme na přestávku, určitě dáme některým hráčům volno.

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce Králové)
Mrzí mě, že jsme ztratili dvoubrankové vedení. Domácí po druhé brance trochu přidali, ale my jsme se pořád snažili dodržovat naši taktiku. Domácí se dostali na koně v přesilovkách. Utkání by spíše slušela remíza.