Zápasy mládeže
ne 7.12.2014 | David Mencl, Lukáš Štěrovský

Mladší dorostenci patnáctou výhru v řadě nepřidali, prohráli na Slavii

Zápasové menu

Doslova bláznivou přestřelku za sebou mají svěřenci Tomáše Martince na ledě pražské Slavie. Východočeši zcela jednoznačně přestříleli domácí, na branku soupeře vyslali 57 pokusů. V zápase vedli o tři branky, přesto jejich výkon na více jak jeden bod, nakonec nestačil. Strhující utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž se Lvi prosadit nedokázali. I tak ale zůstávají bezpečně na čele tabulky.

Hradec odskočil do tříbrankového vedení

Začátek zápasu se sešívaným příliš nepodařil. Po třech minutách už prohrávali, když Síla vybojoval za brankou kotouč a předložil ho volnému Denisi Hladíkovi, který se střelou mezi Paterovy betony nemýlil. O chvilku později hosté vedli už o dvě branky, o navýšení skóre se postaral Tadeáš Jakubec – 0:2.

Královéhradečtí zvládli přidat ještě jeden zásah, a to když Václav Maršík tečoval střelu Pohla mimo dosah Patery. Do konce první části se ale podařilo slávistům alespoň snížit. Po nepřehledné situaci se kotouč odrazil k Viktoru Martínkovi, jehož rána se otřela o tyčku a zapadla do sítě – 1:3.

Prostřední část nabídla další tři branky

Ve druhém dějství se dlouho hrálo bez výrazných příležitostí, poté však špatně rozehrál Kouba. Našel totiž přesně hůl slávistického Matyáše Macha, který ihned poslal kotouč pod víko. Hradec tak vedl už jen o gól. Chybu vlastního brankáře po chvilce napravil Filip Jirásek, který zakončil akci Štohanzla ranou z blízka – 2:4.

Pražané následně dostali výhodu přesilové hry, kterou využili. Brož nahrál na modrou Ericku Törökovi, jehož tvrdá rána prošla až do hostující svatyně – 3:4. V poslední minutě prostřední části vypíchl Kern kotouč na útočné modré a okamžitě přihrál Martínkovi. Ten zůstal před Koubou úplně sám, po kličce ale nechal puk za sebou.

Slávisté se dostali do vedení, Lvi však zvládli vyrovnat

Do třetího dějství vstoupili slávisté aktivněji, a proto se následně vyrovnání dočkali. Martínek si najel do útočného pásma podél pravého mantinelu a nahrál volnému Stanislavu Hnátovi, jehož pokus z první zapadl do branky. O chvilku později pálil Štibingr a Viktor Martínek puk lehce přizvedl, na což Dvořák nestačil zareagovat – 5:4.

Poslední minuty třetí periody byly ještě zajímavé. Necelých sedm minut před koncem totiž dostal Brož pětiminutový trest. Následně byli sice potrestáni i hosté a hrálo se ve čtyřech, přesto se Královéhradeckým podařilo srovnat. Po chybě obrany se před Pateru dostal David Voňka, který našel skulinku mezi rukou a tělem sešívaného brankáře.

Prodloužení nerozhodlo, v nájezdech se radovali domácí

Prodloužení vítěze neurčilo, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich rozhodl o výhře sešívaných hned v první sérii Viktor Martínek, který provedl perfektně kličku do bekhendu a zakončil přesně pod víko.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 1 1 1 0
Michael Gaspar 0 0 0 -1 0
Jakub Hašek 0 0 0 -1 2
Miroslav Havelec 0 0 0 1 0
Denis Hladík 1 0 1 -1 0
Tadeáš Jakubec 1 1 2 1 2
Filip Jirásek 1 0 1 -1 2
Mario Kellner 0 0 0 -1 0
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Václav Maršík 1 0 1 1 0
Denis Martinec 0 0 0 1 0
Jakub Muška 0 0 0 0 2
Kryštof Pažourek 0 0 0 1 4
Mikuláš Pohl 0 1 1 0 2
Petr Poppel 0 0 0 0 0
Matěj Síla 0 1 1 0 0
Radim Šalda 0 0 0 0 4
Martin Štohanzl 0 1 1 1 12
David Voňka 1 1 2 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 25 9 2 7 77,78 0 0
Štěpán Kouba 40 17 3 14 82,35 0 0

Ohlasy k utkání

Jan Šťastný (HC Slavia Praha):
My jsme chtěli proti lídrovi navázat na dobrý výkon proti Pardubicím. V první třetině se nám to ale nepovedlo a soupeř nám odskočil. O to více si však ceníme toho, že kluci nic nevzdali a díky bojovnosti jsme pak zápas dokázali vyhrát.

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Zápas jsme rozehráli skvěle, vedli jsme už 3:0. Přestali jsme však hrát týmově, začali jsme mít pocit, že už všechno umíme a Slavia utkání po našich hloupých chybách otočila. Prohráli jsme, protože jsme ztratili pokoru a respekt, navíc jsme ještě dostali nařezáno. Tak to ale v hokeji bývá. Věřím, že se z toho poučíme.