Zápasy mládeže
čt 4.12.2014 | Rudolf Bernart, Lukáš Štěrovský

Mladší dorost podruhé zdolal Spartu a připsal si 14. výhru v řadě

Zápasové menu

Předehrávka šestého kola nadstavby byla naplánována na čtvrteční podvečer v Hradci Králové, na jehož led zavítala pražská Sparta. Oba týmy se v rámci ELIOD extraligy mladšího dorostu již střetly – v prvním utkání nadstavbové části zvítězili Lvi 4:0. Na chlup stejný scénář napsal i úterní zápas a mladí hokejisté po výhře 4:0 natáhli sérii vítězství již na čtrnáct v řadě. Navíc Sparta jim v letošní sezóně ještě nedokázala vstřelit ani branku.

Tempo první třetiny určoval Hradec

Domácí hráči vstoupili do utkání velice svižně. Od začátku se hnali do šancí a Wolf v brance Sparty se měl co ohánět. Pražané se dostávali do šancí jen ve chvíli, kdy hradecká obrana chybovala, ale jelikož se to často nestávalo, Vomáčka moc práce neměl.

První branky se diváci dočkali v 7. minutě, když se Kryštof Pažourek dokázal nejlépe zorientovat v souboji několika hráčů před brankou a propasíroval kotouč za Wolfova záda – 1:0. Královští lvi ve svém snažení neustali a dále si vypracovávali slibné šance. Sparta bez tří nejproduktivnějších hráčů byla v útoku bezzubá a jen minimálně musel Vomáčka zasahovat do hry.

Když měla Sparta k dispozici přesilovou hru a tudíž šanci na skórování, zasadil jí tvrdou ránu Jakub Maršík. Ten nastartoval rakety ve svých nohou, na což hostující obrana nedokázala zareagovat a hradecký útočník tak mohl po bezchybném zakončení slavit druhou branku svého týmu – 2:0.

Domácí nepouštěli Spartu do šancí

Pro hosty byla citelnou ztrátou absence tria Safin-Šišolák-Kropáček, kteří opanují první tři příčky v kanadském bodování Sparty. I to mohl být jeden z důvodů, proč Hradec i nadále určoval tempo hry a zápas byl naprosto v režii domácích. Pár ojedinělých protiútoků nemohlo brankáře kvalit Tomáše Vomáčky ohrozit.

Svěřenci trenéra Tomáše Martince si ale uvědomovali kvality pražského mužstva a nijak neriskovali, hráli velice zodpovědně. A snaha nesla své ovoce. Filip Jirásek napřáhl od modré čáry a tečovaný puk propadl Wolfovi mezi rukou a tělem – 3:0.

Rychlonohý Jakub Maršík si zopakoval svou akci z první třetiny, ale tentokrát jeho únik překazil pohotovým zákrokem Wolf. Co se nepovedlo jemu, se snažil dokonat Jaroslav Dvořák, ale i jeho pokus skončil ve Wolfově výstroji.

Dobře namazaný stroj bere další výhru

Tak jako probíhaly první dvě třetiny, tak se nesla i ta třetí. Domácí se hned ve 41. minutě radovali z navýšení svého náskoku, když Jakub Hašek dokázal tečovat střelu Radima Šaldy – 4:0.

Čtyřbrankový náskok a naprostá kontrola nad průběhem zápasu dala možnost ke střídání brankářů na straně domácích. Tomáše Vomáčku vystřídal jmenovec Tomáš Kouba. Ten si vedl velice dobře a protiútoky soupeře zastavoval s velkou jistotou.

Hradec Králové se snažil o navýšení svého náskoku. Jen skvělý Adam Wolf v brance Sparty byl důvodem toho, že se hosté nevraceli s větším brankovým přídělem. Východočeši si tak znovu poradili se Spartou Praha a znovu výsledkem 4:0. Připsali si už čtrnáctou výhru v řadě a ještě pár jich mají v plánu rozhodně přidat.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 0 0 1 0
Michael Gaspar 0 0 0 1 0
Jakub Hašek 1 0 1 1 0
Miroslav Havelec 0 0 0 0 0
Denis Hladík 0 0 0 0 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 1 0 1 1 0
Mario Kellner 0 0 0 0 0
Jan Krištof 0 0 0 0 0
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Václav Maršík 1 1 2 1 0
Denis Martinec 0 0 0 0 4
Jakub Muška 0 1 1 1 6
Kryštof Pažourek 1 0 1 1 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 1 0
Matěj Síla 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 2 2 1 2
Martin Štohanzl 0 0 0 1 0
David Voňka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Kouba 19 5 0 5 100,00 0 0
Tomáš Vomáčka 41 11 0 11 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Zápasy se Spartou jsou vždy svátek, přeci jenom je to jeden z nejslavnějších klubů u nás. Kluci hráli s chutí, je vidět, že jsme nyní na vítězné vlně, že si věří. Škoda jen, že jsme nedali více gólů. Šancí jsme měli spoustu. Mrzí mě i naše častá vyloučení. Pokud chceme být úspěšní i v dalších zápasech, tak musíme být daleko disciplinovanější.