Zápasy mládeže
ne 4.1.2015 | Jan Vavřina

Divoká přestřelka ve prospěch Hradce! Mladší dorost porazil Slavii 7:4

Hodně divoký zápas se hrál v neděli v pravé poledne ve FORTUNA aréně. Mladší dorost přivítal Slavii Praha, která mu na kraji prosince ukončila famózní sérii čtrnácti výher v řadě. Tentokrát si lvi přichystali odplatu, ale několikrát si pěkně zavařili. Nejprve prohrávali 0:2, pak famózně otočili skóre na 5:2. Jenže přišlo další zaváhání a rázem to bylo zase o jednu branku. Třetí třetinu ale tým Tomáše Martince zvládl s bravurou, vyhrál ji 2:0 a zaslouženě si připsal další tři body do tabulky.

Hradec prohrával 0:2, ale dokázal snížit

V sedmém kole nadstavby ELIOD extraligy mladšího dorostu se oba týmy v tahání pomyslného provazu téměř pravidelně střídaly. A bylo jen otázkou, kdo z této dočasné převahy vytěží více.

Zkraje první třetiny to byli hosté ze Slavie. V šesté minutě se ujali vedení po krásné teči Jakuba Šilhana – puk se otřel o tyč a zapadl za Koubu – 0:1. Pražany vstřelená branka nakopla a přidali další, která také padla chvíli po vhazování. Tentokrát pro sebe kotouč uzmul Viktor Martínek a dovezl ho až do brány – 0:2.

Postupem času jako by se hosté svého vedení zalekli – nechali vynikat lvy, kteří se začali pořádně tlačit do brány. Po jedné takové akci se puk dostal zpátky na kruh na Filipa Jiráska, jenž snížil na rozdíl jediné branky.

Zběsilá třetina přinesla šest branek

Pohodu ze závěru druhé třetiny si Hradečtí přenesli i do části prostřední a ukázali to hned v jejím začátku. 22. minuta – 2:2. Tentokrát šikovná teč na druhé straně, a to v podání Václava Maršíka. Minuta 23. – 3:2. Z velké vzdálenosti se prosadil Radim Šalda a skóre bylo během chvíle otočené.

Hostující střídačka reagovala na další šance oddechovým časem, ale ten k ničemu nebyl. Už v čase 27:16 to bylo 4:2, to když poslal puk za Pánka Martin Štohanzl. Tři minuty poté završili lvi „bůra“. Ve vlastním oslabení ujel Filip Jirásek a z dorážky poslal do brány nikým nehlídaný puk.

Pak ale přešla iniciativa zase na stranu sešívaných. Nejprve se ve 33. minutě krásnou individuální akcí prosadil Viktor Martínek, který zakončil svůj brejk střelou s hokejkou, kterou si prostrčil mezi nohy – 5:3. Na drama zadělal dvě a půl minuty před druhou sirénou Michal Steinocher, který snížil na rozdíl jediné branky.

Třetí třetina už v režii Hradce

Jenže domácí žádné drama připustit nechtěli a dávali to najevo od úvodního buly závěrečného dějství. Dokonce se prosadili podruhé ve vlastním oslabení, brejk Maršíka doklepl do prázdné brány Martin Štohanzl – 6:4.

Jestli se předchozích čtyřicet minut oba týmy v tom, kdo je pánem na hřišti, střídaly, prakticky po celou závěrečnou dvacetiminutovku to byli domácí. I když jejich výkon nebyl nikterak vynikající, hráli to, co jim stačilo – nepouštěli soupeře do šancí.

Naopak ve 45. minutě měl Kryštof Pažourek moře čase na přesné zakončení, toho využil a zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 7:4. Tým Tomáše Martince si závěrečné minuty zápasu pohlídal a v přestřelce porazil Slavii – tým, který přerušil jednu parádní sérii lvů, a to na začátku prosince.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 0 0 1 2
Jakub Hašek 0 2 2 1 0
Denis Hladík 0 0 0 -3 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 -2 0
Filip Jirásek 2 0 2 2 2
Adam Jonáš 0 0 0 2 0
Jan Klodner 0 0 0 -2 0
Jakub Lelek 0 0 0 1 0
Václav Maršík 1 2 3 1 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 1 0
Tomáš Mazura 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 -1 0
Kryštof Pažourek 1 0 1 0 0
Mikuláš Pohl 0 2 2 3 0
Petr Poppel 0 0 0 0 0
Lukáš Sajdl 0 0 0 0 0
Matěj Síla 0 0 0 -2 0
Radim Šalda 1 0 1 -1 4
Martin Štohanzl 2 1 3 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Kouba 60 27 4 23 85,19 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Do nového roku jsme chtěli vstoupit výhrou, což se nám povedlo. S výkonem ale nemůžeme být úplně spokojeni. Přes Vánoce jsme malinko zapomněli na to, co nás dovedlo na první místo v tabulce. Dnes jsme chtěli hrát takový bezstarostný hokej, bez velkého úsilí a bruslení. Vyhráli jsme se štěstím, příště by to ale určitě nestačilo.

Jan Šťastný (HC Slavia Praha):
Musím říct, že jsme výborně zahráli první třetinu, kdy se nám opravdu podařilo dostat soupeře pod tlak. Věděli jsme, že domácí změní hru a začnou bruslit, kluky jsme na to upozorňovali. Ale bohužel těch prvních jedenáct minut, kdy jsme dostali čtyři góly, utkání rozhodlo. Musím ocenit mužstvo, že jsme se dvěma góly zase vrátili do hry a řekli si, že to ještě zkusíme. Bohužel jsme ale na náš vkus udělali až moc individuálních chyb, dokonce i ve vlastní přesilovce, a soupeř zaslouženě bere tři body. Hradec má kvalitní mužstvo, ale v play-off se musí počítat se všemi týmy.

Fotogalerie