Zápasy mládeže
ne 8.3.2015 | Jan Picka, Lukáš Štěrovský

Mladší dorost potvrdil prvenství v nadstavbě výhrou v Plzni, v play off vyzve Kladno!

Zápasové menu

Poslední zápas nadstavbové části čekal na hokejisty mladšího dorostu v Plzni. Ti však žádné drama nepřipustili – v roli lídra tabulky, majícího už jisté první místo, srazili Plzeň třemi góly v rozmezí necelých čtyř a půl minut v první třetině. Indiáni dokázali alespoň symbolicky skórovat až osm minut před koncem utkání. Ve středu vkročí dorostenci do bojů play off, a to proti Kladnu.

První třetina? Tři góly v síti Plzně

Úvodní třetina duelu mezi Plzní a Hradcem Králové byl jednoznačně v režii hostujících Královských lvů, kteří neustále dobývali branku Radka Červenky. To brankář hostí Tomáš Vomáčka v první části téměř žádnou práci neměl. Domácí dokonce hráli dlouho přesilovou hru pět na tři, kterou nedokázali využít, indiáni v ní navíc ani jednou nevystřelili. Plzeňští se celou třetinu spíše bránili a dlouhou se drželi, dokonce přežili velkou šanci Štohanzla. První gól domácí inkasovali v šestnácté minutě.

Hradečtí hráli přesilovku, Václav Maršík krásnou tečí změnil směr Šaldovy rány a poslal hosty do vedení. Indiáni se po inkasované brance sesypali a začali kupit obrovské chyby v rozehrávce. První velkou šanci ještě Hašek nedokázal proměnit, nicméně o pár sekund později se v úniku dva na jednoho prosadil lehkou střelou do prázdné branky Filip Jirásek. Do konce úvodní části se hosté trefili ještě jednou, konkrétně Martin Štohanzl, jenž byl sám před Červenkou a zamířil přesně k tyči.

Další branku Hradce přidal Dvořák

V prostřední části utkání se opakovala situace z té první, hosté měli daleko více ze hry a v poklidu kontrolovali průběh zápasu. Během oslabení ve dvacáté čtvrté minutě dokonce dvakrát jeli sami na plzeňskou branku! Radek Červenka si však s forhendovou kličkou Štohanzla i se střelou Pohla dokázal poradit a držel Plzeň nad vodou. Přesně v polovině duelu dali hostující trenéři šanci i náhradnímu gólmanovi, do hradecké branky se nastěhoval Jiří Novotný.

O pár chvil později dokázali lvi své dobré hry počtvrté využít. Po dalších obrovských nedorozuměních v plzeňském obranném pásmu se kotouč odrazil k Jaroslavu Dvořákovi, který rychlou a pohotovou ranou přidal čtvrtý gól hostů v tomto duelu. Několik dalších příležitostí Hradce Králové ještě pochytal brankář Radek Červenka, díky kterému bylo skóre ještě relativně nízké. V poslední minutě druhé části si musel poradit s pokusem Jakubce, dobrou střelu hostujícího útočníka vyrazil maskou nad branku.

Domácí přidali symbolickou trefu

Poslední třetinu začali lépe domácí, kteří se v oslabení dostali do přečíslení, leč hostující gólman jejich výpad parádně lapil. Jediným úspěšným střelcem v závěrečné části byl plzeňský Filip Přikryl, který pouze korigoval stav zápasu na 1:4. Útočník indiánů využil přesilovou hru po skvělé přehrávce Hajžmana zpoza branky.

Poté se hrál již ne moc záživný hokej, Hradečtí v poklidu drželi puk na svých holích a dokráčeli k vítězství 4:1. Tento výsledek však neměl žádný vliv na postavení klubů v nadstavbové tabulce, ty se budou nyní konečně připravovat na play-off!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Duben 0 0 0 0 0
Jaroslav Dvořák 1 0 1 1 2
Michael Gaspar 0 0 0 1 0
Jakub Hašek 0 2 2 2 0
Miroslav Havelec 0 0 0 0 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 1 1 2 2 0
Adam Jonáš 0 0 0 1 2
Jakub Lelek 0 0 0 1 0
Václav Maršík 1 1 2 1 0
Denis Martinec 0 0 0 1 2
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Tomáš Mazura 0 0 0 0 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 1 0
Mikuláš Pohl 0 1 1 1 2
Štěpán Růta 0 0 0 0 2
Matěj Síla 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 1 1 1 0
Martin Štohanzl 1 1 2 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Novotný 30 5 1 4 80,00 0 0
Tomáš Vomáčka 30 7 0 7 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Radek Kampf (HC Plzeň 1929):
Špatný výkon. Jediný gólman nás držel, možná ještě dva hráči, jinak to bylo špatné. Řekli jsme si, že by to měl být zápas o kádr, taková příprava na play-off, ale hráči to absolutně nesplnili, nebojovali, prostě špatný výkon. Chyběli nám hráči, kteří by to měli táhnout, aby ti ostatní mohli hrát.

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Odehráli jsme dobrý zápas. Škoda, že jsme nedali víc gólů, protože šancí jsme si vypracovali hodně. S koncovkou máme ale problémy celou sezónu. Uvidíme, koho dostaneme do play-off, které začíná už ve středu. Každopádně se musíme s pokorou připravit, protože to bude nesmírně těžké.