Zápasy
so 29.10.2005 | Daniel Višňák

Hradec s Třebíčí uválčil nejtěsnější možné vítězství

Hradeckým Energetikům se poprvé v letošní sezóně podařilo potvrdit zisk bodů z předchozích kol a to když nejprve doma porazili před týdnem Kadaň a v úterý přivezli bod z Prostějova, dokázali v sobotu zvítězit i nad Třebíčí. Zápas se pro hradecké vyvíjel po první třetině slibně, do vedení je poslal Martin Koudelka, v dalším průběhu zápasu už ale Energetici výborného brankáře hostů nepřekonali, stejně tak ale nedopravili puk za záda domácího gólmana Koutského ani třebíčští. Utkání skončilo nakonec fotbalovým vítězstvím Východočechů v poměru 1:0, to jim zajistilo po dlouhé době poskočení na osmé místo tabulky.

Když se v první třetině neprosadili domácí během tří přesilových her v krátkém sledu, otevřel skóre jako první v utkání domácí kanonýr Martin Koudelka, který se prodral do třebíčského pásma a po přihrávce Patrika Fořta překonal Šindeláře v hostující brance poprvé v utkání. Domácí mohli jít do vedení už dříve, ale výborný brankář týmu z Vysočiny vychytal postupně Kašíka, i ve slibné pozici Fišera. Třebíč měla velmi blízko k vyrovnání v závěru své první početní převahy, obrovský závar v brankovišti Koutského uhasil v poslední chvíli až obránce Mocek, jenž vyhodil rukou jasný gól z bezprostředního ohrožení domácí branky. Když se neprosadil ani záhy podruhé v utkání na druhé straně po pěkné individuální akci Koudelka, skončila první třetina jednobrankovým vedením Energetiků.

Tímto stavem končila i ta druhá, domácí měli sice poziční převahu, na jejich straně byl i počet střel na brankáře Šindeláře, ale ten i ve druhých dvaceti minutách předváděl famózní výkon. První veliká akce druhé části hry se ale zrodila před domácí brankou, třebíčský Lukáš Květoň ze závaru nastřelil pouze pravou Koutského tyč. Na druhé straně zkoušel překonat pozorného Filipa Šindeláře Patrik Fořt, Roman Vondráček a Miroslav Fišer, ale ani z jedné této šance domácí ruce nad hlavu nezvedali. Do navršení čtyřicáté minuty hráli Energetici ještě tři přesilové hry, všechny však hosté bez problémů přečkali.

Ve třetí třetině měli ke gólu nejblíže hosté a to hned v její druhé minutě když ujížděli na Koutského zcela osamocení Korotvička s Látalem. Jak byl tento úspěšný zákrok domácího brankáře pro další průběh zápasu důležitý, ukázaly hned jeho další minuty. V nich se už ani jednomu týmu branku vstřelit nepodařilo a tak skončil zápas nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Prakticky poslední větší šanci k vyrovnání dostali hosté v 52. minutě, to hráli přesilovou hru 4 na 3. Stejně jako domácí ani jejich sobotní soupeř z žádné početní výhody neskóroval. Hradec Králové se tak vůbec poprvé po dlouhé době posunul v tabulce na osmé místo (23 bodů), v příštím kole zajíždí na tradičně horký led Mladé Boleslavi, která je v tabulce po 17. kolech na desátém místě (22 bodů).

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Blanár 0 0 0 0 0
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Kašík 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 1 0 1 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 30 0 30 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Robert Horyna (asistent trenéra Hradce Králové)
Nedáváme góly z vyložených šancí. Soupeř několikrát zahrozil z brejků, což bylo pro nás největším nebezpečím. Jsme moc rádi za výhru 1:0, ale je bezpochyby stále co zlepšovat, s výkonem jsme určitě nebyli spokojeni stejně tak jako hráči. Podržel nás brankář Koutský za stavu 1:0, kdy jeli dva hráči Třebíče sami na branku, což bylo jak pro naše mužstvo velmi důležité, tak to určitě také určitým způsobem zlomilo soupeře.

Josef Horešovský (hlavní trenér Třebíče)
Je to výsledek, pro nás jako mužstvo nejhorší, který může nastat. Prohrát o jeden gól, to je veliká rána, navíc 1:0. My jsme v takovém stavu, že nejsme prakticky schopní dát gól, moc se na to nadřeme. Jeli jsme třikrát dva na jednoho, jednou dva na nikoho pak ještě sami na branku, ale nic z toho. Venku dostat jednu branku to svědčí o tom, že obranná hra není až tak špatná, ale v útoku jsme naprosto bezzubí.

Fotogalerie