Zápasy mládeže
pá 20.2.2015 | Josef Nudera, Jan Vavřina

Junioři slaví jubilejní výhru! V Havířově vyhráli podesáté v řadě

Zápasové menu

Desátý zářez na pažbě má tým trenérského dua Krátoška-Pahulák. Ten zajížděl v pátek do Havířova s jasným cílem – oloupit o body předposlední tým tabulky. Hradec v zápase sice brzy prohrával, tím se však nenechal rozhodit, dál už potvrzoval roli favorita a došel si pro vítězství 6:2. Tři získané body těší o to víc, že konkurenční Poruba prohrála na ledě Vsetína. Mountfield tak má v čele tabulky náskok sedmi bodů!

Hradec v první třetině otočil skóre

Havířov čekal na domácím ledě jeden z nejtěžších úkolů – pokusit se porazit lídra tabulky. Ve 3. minutě se poprvé domácí prosadili. Michal Vyčesaný našel chytrou přihrávkou na spodní hraně kruhu u pravé tyčky Jana Křibíka, který se z první prosadil střelou na bližší tyč – 1:0. V 7. minutě začali hosté otáčet vývoj utkání po herní stránce. Havířov tlačili v pásmu a domácí měli co dělat, aby situace ubránili. Například šanci Miškáře vyrazil Kostka levým betonem, v polovině první třetiny trefil stejný hráče brankovou konstrukci.

I ve 14. minutě se měl Kostka co ohánět. Střelu Nedvídka ještě dokázal vyrazit, ale o chvíli později se Hradec přece jen poprvé prosadil. Po střele Kastnera se do šance dostal Marek Malinský, který objel branku a puk zasunul za brankovou čáru – 1:1. V 17. minutě se Hradec prosadil znovu. Lukáš Nedvídek si najel do pásma a tvrdou střelou propálil Kostku přesně k tyči – 1:2.

Hosté na inkasovanou branku rychle zareagovali

Domácí se snažili s prvním týmem tabulky srovnat krok a povedlo se jim to ve 35. minutě. Dominik Taras si vyjel před branku a po hodně nenápadné střele ukázal sudí do branky – 2:2. Jenže Mountfield se po chvilce zase vrátil do vedení. Radovan Pavlík dostal přihrávku mezi kruhy a prostřelil Kostku – 2:3.

Ve stejné minutě se dostal k dobré střele Křibík, ale trefil jen oblouk brankové konstrukce. Na přelomu druhé a třetí třetiny si Havířov zahrál pětiminutovou přesilovou hru, ale nedokázal z ní vytěžit vůbec nic.

Čtyřbodový Nedvídek a Procházka

Na začátku třetí třetiny si velké šance vypracovali Miškář a Malinský. Kostka v jednom případě šanci pokryl, podruhé šel puk těsně kolem tyčky. Ve 47. minutě se blýskl famózním zákrokem Kostka, když vleže dokázal pokrýt střelu Miškáře. O čtyři minuty později se dostal Lukáš Nedvídek před Kostku a střela, kterou na něho vyslal, mu propadla za brankovou čáru – 2:4. Pro Nedvídka to byla druhá branka v zápase.

Hosté ukazovali prakticky po celý zápas svou sílu a ve třetí třetině Havířov nepustili do žádné větší šance. Tři minuty před koncem navíc tým Aleše Krátošky navýšil skóre. Patrik Miškář objel kruh, položil si brankáře a zakončil – 2:5. Aby toho nebylo málo, Hradečtí se prosadili zanedlouho znovu. V 58. minutě vystřelil Skála na brankáře Kostku, který puk vyrazil, ale pouze na hokejku Michala Procházky, který kotouč pouze dorazil a připsal si čtvrtý kanadský bod v zápase – 2:6.

Hradec si tak odvezl z Havířova zaslouženou výhru a tři body, navíc díky zaváhání Poruby má v čele náskok už sedm bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 -1 0
Petr Dudák 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 0 0 1 0
Lukáš Hercig 0 0 0 0 0
Filip Hronek 0 0 0 1 0
Lukáš Kastner 0 1 1 1 0
Ondřej Kopta 0 0 0 -1 0
David Košař 0 0 0 2 0
Ondřej Kovářů 0 0 0 -1 2
Aleš Krátoška 0 0 0 -1 25
Marek Malinský 1 1 2 2 0
Martin Matějček 0 0 0 3 14
Patrik Miškář 1 0 1 0 2
Lukáš Nedvídek 2 2 4 4 0
Radovan Pavlík 1 1 2 3 0
Radek Pilař 0 0 0 -1 0
Michal Procházka 1 3 4 4 0
Jan Skála 0 1 1 1 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
Karel Vladyka 0 0 0 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Ašenbrenner 60 21 2 19 90,48 0 0

Ohlasy k utkání

Michal Janeček (AZ Havířov):
Myslím si, že bylo od začátku utkání jasné, kdo je tady dnes favorit. Nám se podařilo dát na úvod pěknou branku po povedené akci tři na dva. Od páté minuty, co šel Hradec do přesilovky, nás tlačil a měl jednoznačně navrch. Vše vyústilo ve třetí třetině, kterou jsme hráli na deset hráčů, kvůli zranění. Neustále jsme byli pod tlakem a soupeř vyhrál zaslouženě.

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Pro nás jsou to do tabulky další důležité tři body, jelikož chceme do play-off udržet první místo. První třetina nám nevyšla, byla z naší strany vlažná. Od druhé třetiny už ale bylo vidět, že jsme přijeli do Havířova vyhrát. Myslím, že jsou tři body dnes zasloužené.