Zápasy
so 5.11.2005 | Daniel Višňák

Špatný nástup do zápasu připravil Hradec Králové o možný zisk bodů

Dokázat zkorigovat pětibrankové manko to je velmi obtížný, často nemožný úkol. Hradeckým hokejistům se to ale málem podařilo, v Jihlavě prohrávali po první třetině už 5:0, ve druhé části hry dokázali snížit Danielem Volrábem na 1:5 a v závěrečných dvaceti minutách sahali dokonce po vyrovnání a to když to bylo po gólech Černého a Patrika Fořta 5:3. Střelec třetího hradeckého gólu štírek Fořt jel následně trestné střílení, které proměnil a Východočechům chyběl k vyrovnání ve 43. minutě najednou jediný gól. Vítr z plachet vzal hostům ale ve 49. minutě jihlavský kapitán Bakus, jenž upravil na konečných 6:4.

Hned ve druhé minutě neproměněný nájezd Martina Koudelky, následná převaha Dukly a pět gólů v hradecké brance, tak to se ve stručnosti odehrálo v první třetině. Jihlavu poslal do vedení nejprve Tomáš Čachotský, aby ve 12. minutě stejný hráč překonal Koutského v hradecké kleci podruhé. O další minutu to bylo už 3:0 zásluhou Ladislava Rytnauera. Dezorientovaní Energetici se v 16. minutě bránili 1:49 trvajícímu dvojnásobnému oslabení, přesilovku 5 na 3 Jihlava využila opět zásluhou Rytnauera. Necelé dvě minuty před koncem dokončil zkázu hradeckých po šťastně odraženém puku ze sóla Vladimír Říha a Koutského ve východočeské brance nahradil Tomáš Dušek.

Na začátku druhé třetiny nevyužili pro změnu hradečtí výhodu dvojnásobné početní převahy, ale v dalším průběhu této časti hry byli aktivnějším týmem. V koncovce byla však jasně produktivnější Jihlava, což bylo vidět při jejich pěti předešlých brankách, Energetici i když si vytvořili celou řadu šancí, za Suchana si našla až cestu ta z hole Daniela Volrába, který 25. minutě snižoval na 5:1. Když se neujaly postupně ani příležitosti Potůčka, Koudelky a Domina, vedli domácí po čtyřiceti minutách stále s dostatečným náskokem.

Závěrečná část připravila divákům díky bleskovému nástupu hostí pořádné drama. Už první střelu lovil Suchan ze své branky, Aleš Černý napřáhl na modré a Hradec využil po několikazápasové odmlce přesilovou hru. Ve 43. minutě udeřil jako blesk z čistého nebe Patrik Fořt, jenž využil zaváhání domácí obrany a bylo to 5:3. Stejný hráč se dral hned za půl minuty do sóla, byl zahákován a nařízeným trestným střílením, které proměnil střelou pod Suchanovu vyrážečku to bylo 5:4. Hradec se tlačil do útoku, vytvořil si i dvě slibné pozice, ale Suchan už byl pokaždé na místě. Ve 49. minutě ale vystihl domácí kapitán Oldřich Bakus hostující rozehrávku, s pukem nic nevymýšlel a tvrdou střelou vrátil Dukle dvoubrankové vedení. To už si domácí do konce zápasu pohlídali, ubránili se i pětiminutovému oslabení a zejména díky pěti brankám v první třetině si připisují do tabulky další tři body, Energetici opět z hřiště soupeřů nevezou ani bod.

V příštím utkání přivítají Východočeši na svém ledě v pondělí od 18 hodin Chomutov.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Blanár 0 0 0 0 0
Aleš Černý 1 0 1 0 0
Richard Diviš 0 1 1 0 0
Petr Domin 0 1 1 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 2 1 3 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Michal Nedbálek 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 1 1 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 1 0 1 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 42 11 1 10 90,91 0 0
Vladislav Koutský 18 30 5 25 83,33 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce Králové): „Po první třetině to s námi nevypadalo moc dobře, takže jsme rádi, že jsme alespoň trošku výsledek zkorigovali. Rozhodující byly přesilovky, dnes jsme si s nimi vůbec nedokázali poradit. V první třetině jel Koudelka sám na branku, pak jsme dostali výhodu přesilové hry, která trvala čtyři minuty, ale neprosadili jsme se. Hráli jsme i proti třem, ale ani tuto možnost jsme neproměnili. Když jsme se trochu dotáhli, hráli jsme pět minut ve výhodě, ale místo toho, abychom vyrovnali, jsme vyrobili fatální chybu v obraně, kterou Jihlava potrestala šestou brankou.“

Milan Chalupa (Hlavní trenér Jihlavy): „Dneska jsme chtěli hrát úplně jiný hokej, měli jsme dobrý vstup do utkání, vytvořili si spousty šancí, byli důrazní a to vše se dnes naštěstí ve výsledku odrazilo. Dnešní góly prakticky většinou do prázdné branky nám i dost ublížily, někteří hráči si začali myslet, že to půjde samo, že soupeři dáme desítku. Pak přišly, ale naše velké chyby a soupeř nás dokonale trestal. Největší obavy jsme měli, když Dobrovolný dostal trest pět minut plus do konce utkání, ale myslím si, že jsme to dobře ustáli.“

Fotogalerie