Zápasy
po 12.12.2005 | Daniel Višňák

Hradecká tvrz po jedenácti zápasech padla

Jedenácti zápasová neporanitelnost hradeckých hokejistů skončila, katem východočeských hokejistů se stala Mladá Boleslav, jeden z blízkých soupeřů východočeského týmu v prvoligové tabulce. Utkání se vyvíjelo pro hosty lépe, dostali se do vedení díky Davidu Pospíšilovi v první polovině úvodní části hry, domácí ale vyrovnali ještě v téže třetině. Zápas nakonec rozhodla šťastná středočeská branka, která zaskočila i jinak bezchybného brankáře Vladislava Koutského a znovu u ní byl Pospíšil. Mladá Boleslav si tak z Hradce odváží velmi cenné tři body za výhru 2:1.

Začátek první třetiny se nesl v opatrném duchu, i když se hned z jejího kraje tlačil do šance mladoboleslavský Fadrný, k zakončení se ale nedostal. Jako první tak rozsvítil červené světlo za jednou z branek až zkušený David Pospíšil, který propálil nechytatelnou bombou z kruhů Koutského. Hradec vedoucí branka Středočechů nepoložila, naopak začal být ještě agresivnější a tlačil se čím dál více před Maříka. V 10. minutě nakonec i domácí oni zvedali ruce nad hlavu, kapitán Roubík zpracoval těžký puk, předložil ho Martinu Kašíkovi a ten se nemýlil. Velikou šanci ke vstřelení vedoucí branky měli domácí v 17. minutě, Jaroslav Roubík ale tentokrát sám před Maříkem neuspěl. Hned z protiútok netrefil před prázdnou hradeckou klecí puk Kocák a když hosté nesupěli ani v samém závěru třetiny z dvojnásobné početní převahy, skončila úvodní část nerozhodně 1:1.

Úvod druhé části dohrávali hosté svou dvojnásobnou přesilovku, hradečtí zejména díky Koutskému toto i následné oslabení ustáli. V dalším průběhu se dostal do veliké šance Fadrný, ale i on si vylámal zuby na výtečném hradeckém brankáři. Hra se přelévala ze strany na stranu, Mařík musel zasahovat proti štiplavým střelám Roubíka s Kolafou. Nakonec se ale ujala šance, u které asi málokdo čekal, že by mohla znamenat vedoucí branku. Martin Krupka nahazoval puk na hradeckou branku, před východočeskou klecí stínil David Pospíšil a svou druhou brankou v zápase poslal hosty do vedení na kterém nezměnila nic ani následná přesilová hra Energetiků.

Ve třetí třetině si už hosté svůj hubený náskok pohlídali. Hradeckým se nedařilo dostat na dostřel Maříkovy branky a když už se dostali do její blízkosti, mířila střela buď nepřesně nebo ji ztečoval některý z mladoboleslavských obránců. Hosté hráli v závěrečné dvacetiminutovce dvě přesilové hry, ale nikam se v nich nehnali, hlídali si zejména zadní vrátka, ty si pohlídali i ve dvou početních převahách domácích a tak Energetici tak po jedenácti zápasech doma prohráli a jejich situace kolem osmého místo se nyní zkomplikovala.

Mladá Boleslav má na Východočechy momentálně náskok sedmi bodů, ostravská Sareza, která okupuje osmou pozici má před hradeckými tři body k dobru, právě hráči z Ostravy budou soupeřem Východočechů v příštím 32. kole.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Kašík 1 0 1 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Lukáš Pabiška 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 1 1 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Daniel Tvrzník 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 34 2 32 94,12 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové)
Pod tlakem jsme byli zhruba prvních deset minut první třetiny a na začátku té druhé, kdy jsme hráli oslabení. Jinak jsme byli lepší, měli i víc šancí, ale tím, že jsme náš tlak potvrdili brankami, tak to dopadlo, jak dopadlo. Boleslav dala dalo by se říci šťastnou druhou branku, ale my bychom asi v této pozici hledali hráče na přihrávku, oni vystřelili a spadlo o tam.

Jan Neliba (hlavní trenér Ml. Boleslavi)
Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém jsme byli o gól šťastnější. Jsme spokojení, že si vezeme z Hradce tři body, protože Východočeši doma už několik zápasů neprohráli. Velice nás výhra těší a má pro nás velikou cenu.

Fotogalerie