Zápasy mládeže
čt 5.3.2015 | Radek Kozel, Jan Vavřina

Série staršího dorostu srovnána. Vítkovice rozhodly jedinou brankou v nájezdech

Zápasové menu

Do druhého zápasu série s Vítkovicemi vstupovali Hradečtí s vědomím, že jim soupeř letos vstřelil ve třech zápasech jen tři branky. Ani ve čtvrtek se ze hry gólově neprosadili, jenže to ani Východočeši. I když měli Lvi lehce navrch, zápas dospěl do samostatných nájezdů, kde se potřebné štěstíčko přiklonilo na stranu hostů. Série se nyní přesouvá do Ostravy, kde se bude hrát v neděli a pondělí.

Opatrná první třetina byla střelecky vyrovnaná

Lepší vstup do utkání měly Vítkovice, když strážce domácí svatyně Groh musel likvidovat hned několik nebezpečných střel. Královští lvi kontrovali velkou šancí Zahradníka, který však kličku brankáři nedotáhl do úspěšného konce.

Následnou nedisciplinovanost hostů nedokázali Východočeši v přesilovce 5 na 3 potrestat. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou bez výraznějších šancí, i když nebezpečnější byli přeci jen Ostravané. A protože modrobílí nedokázali zužitkovat ani přesilovou hru, skončila první třetina bez branek.

Šimeček se blýskl překrásným zákrokem

Svěřenci Jiřího Slabého vstoupili do druhé třetiny aktivněji, z čehož rezultovalo vyloučení vítkovického hráče. Třebaže početní výhoda zůstala nevyužita, domácí byli i v dalším průběhu třetiny lepším týmem.

Zákrokem z kategorie snů se však zaskvěl Šimeček proti Hnikovi, který už mířil do odkryté klece. Hostující brankář na poslední chvíli zasáhl částí své rukavice. Ostravany tento zákrok nakopl a obraz hry se vyrovnal, ba co více, dvakrát ujeli hosté do přečíslení dva na jednoho, které však nedokázali přetavit ve vedoucí branku.

Ani v nervózním třetím dějství gól nepadl

Od úvodního střídání třetí třetiny zatlačili Královští lvi hosty do defenzívy, avšak branky byly protentokrát zakleté. Dvojnásobná početní výhoda byla dopřána i Vítkovickým. Ta sice zůstala nevyužita, modrobílí však pokračovali v tlaku a zanedlouho mohli konečně udeřit. Groh se ale proti rychlému brejku vytáhl.

S postupujícím časem přibývalo na ledě menších strkanic, avšak stále se hrálo v duchu fair play. Ačkoliv se skupina hradeckých fanoušků snažila povzbuzovat Lvy, seč mohla, bezbrankový stav zůstal i po šedesáti minutách. A to i přesto, že v základní hrací době Hradec svého soupeře přestřílel 47:23.

V nájezdech se trefili jen kapitáni, hostující dvakrát

Oba týmy se od začátku prodloužení soustředily především na to, aby neinkasovaly. V první lepší střelecké pozici se krátce po polovině desetiminutového prodloužení ocitl Hejna, proti němuž skvěle zasáhl lapačkou hostující brankář. A když čtyři vteřiny před koncem prodloužení nedokázal do prázdné brány zakončit domácí Zahradník, přišly na řadu nájezdy.

Protože se během úvodních třech sérií dokázali prosadit pouze kapitáni obou mužstev, rozhodovala až série čtvrtá. Zatímco domácí Hejna svůj nájezd neproměnil, vítkovický kapitán Vlastimil Malina kličkou rozhodl o vítězství Vítkovic 1:0, které tak srovnaly sérii na 1:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Exner 0 0 0 0 2
Vítek Fanderlik 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Martin Hejna 0 0 0 0 0
Patrik Hidveghy 0 0 0 0 2
František Hnik 0 0 0 0 2
Kryštof Hroudný 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Daniel Lier 0 0 0 0 0
Filip Luštinec 0 0 0 0 0
David Malík 0 0 0 0 0
Štěpán Matějček 0 0 0 0 0
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Filip Moník 0 0 0 0 0
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Josef Šimůnek 0 0 0 0 0
Emil Veselý 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Groh 70 25 0 25 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové):
Dnešní utkání bylo oproti včerejšímu jiné v tom, že jsme neproměňovali šance, které jsme si vytvořili. Myslím si, že jsme byli nepatrně lepší než Vítkovice. Bohužel bez gólu, který nám dnes nebyl přán, se nedá vyhrát. Byť jsme měli střely do prázdné klece, lítalo nám to tam kolem branky, chybělo nám asi trošku štěstí. Ale pořád se nic neděje. Máme před sebou další dva zápasy v neděli a pondělí, takže se pokusíme něco urvat a zabojovat v této sérii. Pochopitelně nechceme končit, takže budeme bojovat dál.

Pavel Hulva (HC Vítkovice Steel):
Dnes to byl dobrý playoffový zápas. Překvapením bylo, že starší dorost je schopný hrát 0:0, ale obě dvě mužstva hrála dobře dozadu s výbornými výkony brankářů. Je pravda, že každý tým měl dvě tři tutovky, které nedal, a tak rozhodly nájezdy. My jsme šťastní, stav série je 1:1 a my se doma budeme snažit postoupit.