Zápasy
so 17.12.2005 | Daniel Višňák

Energetici porazili Jihlavu a zůstavají osmí

Dlouhá série neúspěšných výsledků je konečně prolomena! Hradec Králové porazil na vlastním ledě v rámci 33. kola Duklu Jihlava a zůstává tak na osmém místě. Zápas se pro Energetiky nevyvíjel dobře, po první třetině prohrávali 0:1 a jen zásluhou brankáře Koutského neměli na svém kontě větší manko. 22. a 23. minuta zápasu byla pro Jihlavu kritická, dostala v ní za sebou dva rychlé údery a když ještě jeden v podobě třetí branky načasoval hradecký kapitán Jaroslav Roubík do samého závěru prostřední části, měli domácí zápas před závěrečným dějstvím prakticky ve svých rukách. Dvoubrankové vedení nakonec uhájili a Duklu Jihlava porazili 4:2. Stihnou stránkou zápasu je pro Energetiky ale zranění hradeckého útočníka Pavla Suchého.

Úvod zápasu měl poměrně svižné tempo, napomohla tomu také přesilová hra domácích, v níž se Energetici dostali do náporu. V 6.minutě poprvé zahrozila také Jihlava, ale Jonáš Fiedler ze sóla neuspěl. Další šance měli hosté hned záhy a to taktéž jako Východočeši z početní výhody, ale hradecký brankář Koutský své spoluhráče podržel. Krátký už byl na střelu obránce Přemysla Dubna, kterou zaregistroval až ve své síti, to na ukazateli svítil přesně čas 9:00. Hosté pak do konce třetiny hráli ještě celkem tři přesilové hry z toho dvě v samém závěru první části hry, branka se jim už ale i přes řadu šancí vstřelit nepodařila, ale i tak byli po dvaceti minutách spokojenější oni, protože vedli 1:0.

Ve druhé třetině to bylo ale přesně naopak, domácí díky třem přesným trefám zcela otočili vývoj zápasu. Nejprve během necelé minuty vyrovnali, to když Roman Vondráček úspěšně dorazil bekhendem za Suchana od něho vyraženou střelou a po něm střílel přesně z přečíslení i Pavel Suchý. Hned další akce volala po třetím domácím gólu, hosté se ubránili pouze za cenu dvojitého faulu. Čtyřminutové přesilové hře Energetiků se ale ubránili. Celou druhou třetinu měl více ze hry Hradec, ve 37. minutě neproměnil tutovku Koudelka s Vondráčkem, za další dvě minuty zastavila střelu Pavla Suchého tyč, ale do třetice to už hradeckým vyšlo. Ve 39. minutě si Jaroslav Roubík vybruslil před jihlavskou branku a nadvakrát Suchana překonal – 3:1.

Ve třetím dějství si domácí hlídali zejména svůj dvoubrankový náskok, který ještě zvýšili zásluhou krásné branky z hole Daniela Tvrzníka. Ten dostal v přesilové hře přihrávku před Suchanovu branku od Jaroslava Roubíka, jihlavského brankáře si položil na led a poté si "udělal" clonícího hostujícího obránce a další stahovačkou ještě znovu zvedajícího se Suchana, zakončení už pak bylo do prázdné jihlavské klece. Ve 48. minutě musel utkání nedobrovolně opustit domácí bojovník Pavel Suchý, který šel s krvavým šrámem na obličeji předčasně do šaten. V závěru sobotního duelu už hosté pouze snížili na 4:2, ale nic dalšího, co by mohlo výrazněji pohnout s ukazatelem skóre se už neudálo, a tak Energetici v dalším těžkém utkání zvítězili a zůstávají i před pondělním bitvou v Chomutově na osmém místě.

Vzhledem k vítězství všech nejbližších konkurentů se v tabulce pro hradecké Energetiky nic nového neudálo, zůstávají tedy na osmém místě se stejným počtem bodů jako devátá Sareza Ostrava, na svém kontě mají shodně 49 bodů. Sedmá je po prohře v Hradci Králové právě Jihlava s 52 body. V příštím kole sehraje Ostrava domácí utkání s Kadaní, Hradec zajíždí do Chomutova, tam to bude mít hodně těžké, už jen kvůli tomu, že se budou Severočeši snažit odčinit sobotní debakl v Havířove, který zněl jednoznačně a to 6:0!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 1 1 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 1 1 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 1 1 0 0
Jaroslav Roubík 1 1 2 0 0
Pavel Suchý 1 0 1 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 1 1 0 0
Daniel Tvrzník 1 1 2 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 28 2 26 92,86 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
V první třetině jsme byli horší a to zejména díky oslabením. Fauly to ale z naší strany byly a to zcela zbytečné. V úvodních dvaceti minutách nás podržel hlavně brankář, Vláďa Koutský chytal opravdu výborně. Ve druhé třetině jsme stáhli hru na tři útoky, vytvořili na soupeře tlak, přestali jsme bláznit, faulovat a dali jsme tři góly, které utkání prakticky rozhodly. Pavel Suchý je sešitý a vypadá to, že má prasklou lícní kost.

Milan Chalupa (hlavní trenér Jihlavy):
Dnes šlo o hodně, hrálo se prakticky o šest bodů, čehož jsme si byli vědomi. Věděli jsme, že Hradec hrál v posledních zápasech velmi dobře, ale stejně tak i nám se dařilo. Bohužel jsme v první třetině prohospodařili přesilové hry, kterých jsme měli opravdu hodně. V této fázi zápasu jsme mohli dát dva až tři góly. Ve druhé třetině jsme dostali dva rychlé góly a byli rázem pod velikým tlakem domácích, tam byla vidět šikovnost hradeckých hráčů v koncovce, tlačili se do zakončení, kdežto někteří naši útočníci se snad s pukem ani nechtějí potkat. Jsou to pro nás hodně důležité body, které jsme ztratili.

Fotogalerie