Zápasy mládeže
ne 15.3.2015 | Jan Vavřina

Skvěle! Mladší dorost zvládl rozhodující bitvu, v semifinále vyzve Pardubice

Zápasové menu

Nelehkou pozici měl tým mladšího dorostu Královských lvů. Ve čtvrtfinále s Kladnem vyhrál první zápas, druhý ale získali v prodloužení Rytíři. Před nedělním duelem tak bylo jasno, že tým, který prohraje, se se sezónou rozloučí. Hradečtí nepředvedli optimální výkon, ale na Středočechy to stačilo, a to i díky čtyřem využitým přesilovým hrám. Tým Tomáše Martince tak slaví další dílčí úspěch – postup do semifinále, kde narazí na rivala z Pardubic.

Útočná hra Lvů přinesla první kus ovoce

Do třetího, rozhodujícího zápasu série mezi Hradcem a Kladnem vstoupili o něco aktivněji hosté, kterým zkraje zápasu pomohly i fauly Lvů. V jejich útoku byl aktivní především Martin Nagy, který to nejprve zkoušel bekhendem, v přesilovce se od něj odrazila střela těsně nad bránu.

Početní výhodu, dokonce dvojnásobnou, si zahráli i Královští lvi. Krátce poté, co první potrestaný hráč naskočil na led, šli Východočeši do vedení. Střelu Radima Šaldy tečoval hokejkou ve 12. minutě Mikuláš Matouš za záda Zázvorky.

Domácí byli v útoku aktivnějším a lepším týmem, Středočechy celkem jasně přehrávali. Hlavním problémem týmu Tomáše Martince byla občasná okénka v obraně, která však nedokázal kladenský útok trestat i díky stabilnímu výkonu Tomáše Vomáčky.

Hradec se ve hře nezlepšil, přesto skóroval hned třikrát

Také ve druhé periodě se hrálo povětšinu času na polovině Rytířů, kteří tentokrát ustávali nájezdy Hradce jen těžko. Ve 24. minutě Radim Šalda obkroužil bránu, jeho pokus se dostal na Jaroslava Dvořáka, který navýšil vedení na 2:0. Tato branka jako by rozpoutala přehlídku ofenzivních akcí – Kalaj pálil z mezikruží do ramene Vomáčky, Gaspar na druhé straně nastřelil tyč.

Další šance už se ale gólově ujala. Ze skrumáže těl před bránou vyšťoural puk Mikuláš Matouš a v čase 28:16 to bylo 3:0. Pět minut po půlce zápasu se prosadili i hosté z podobné situace, jako byla vidět na druhé straně, střelcem se stal Vojtěch Svoboda. Oba týmy předváděly celkem nepřesnou hru, a to se nakonec hradeckým paradoxně vyplatilo. Dvacet vteřin před druhou sirénou pálil mimo Radim Šalda, puk se ale od hostujícího beka odrazil za Zázvorku – 4:1.

Další tři trefy znamenaly vytoužený postup

Na začátku posledního dějství domácí definitivně rozhodli o osudu zápasu. Čtyřicet vteřin po zahájení třetiny si vybruslil směrem k ose hřiště Václav Maršík a trefil se do vzdálenějšího víka, čímž završil „bůra“. Neuběhly ani tři minuty a hradecká střídačka se radovala znovu. Pohlovu střelu od modré čáry usměrnil přesně Tadeáš Jakubec – 6:1. Ve třetí části se začalo přitvrzovat, k vidění bylo několik zákroků na hraně či za hranou pravidel.

Fázi bez větší šance přerušil až na začátku 52. minuty Martin Štohanzl. Hradecký útok dokázal krásně rozebrat Rytíře, puk mířil z hole Václava Maršíka na hradeckého kapitána, jenž zakončoval už do prázdné brány. Na posledních pět minut si stoupl do branky také Štěpán Kouba, aby i on ochutnal příchuť vítězného čtvrtfinálového zápasu!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 1 0 1 1 2
Michael Gaspar 0 0 0 -1 0
Jakub Hašek 0 0 0 0 2
Miroslav Havelec 0 1 1 0 0
Denis Hladík 0 0 0 0 0
Tadeáš Jakubec 1 0 1 0 0
Filip Jirásek 0 1 1 0 0
Adam Jonáš 0 0 0 1 0
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Václav Maršík 1 1 2 2 0
Denis Martinec 0 0 0 1 0
Mikuláš Matouš 2 0 2 1 2
Tomáš Mazura 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 2 0
Mikuláš Pohl 0 2 2 -1 0
Štěpán Růta 0 0 0 1 0
Matěj Síla 0 0 0 0 0
Radim Šalda 1 3 4 2 0
Martin Štohanzl 1 0 1 1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Kouba 5 1 0 1 100,00 0 0
Tomáš Vomáčka 55 20 1 19 95,00 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Podařilo se nám vyhrát a postoupit do semifinále, což je už nyní pro kluky veliký úspěch. Celou sérii s Kladnem ovlivnila naše přehnaná nervozita, která nám svazovala ruce. Věřím, že to z nás nyní spadne a další zápasy už si kluci užijí.