Zápasy mládeže
pá 20.3.2015 | Ondřej Mládek, Lukáš Štěrovský

Srovnáno! Mladší dorost si v Pardubicích vybojoval navrácení série do Hradce

Zápasové menu

Moc důležitý krok učinila družina vedená Tomášem Martincem během pátečního odpoledne v Pardubicích. Hradečtí totiž šli do zápasu s vědomím, že prohra v druhém zápase semifinále pro ně znamená konec série. V utkání se jako první dočkali vedení Pardubičtí, avšak Lvi skóre během dvou minut a jedenácti vteřin dokonce otočili. O vítěznou branku se pak ve 37. minutě postaral kapitán Martin Štohanzl. I díky němu se tak na ledě FORTUNA arény uskuteční o nedělním poledni rozhodující střetnutí...

Hradec na úvodní branku domácích rychle odpověděl

Od začátku to byl boj a hrálo se nahoru-dolů. Po pár minutách hry se domáci dostali dvakrát do samostatného úniku, ale Ružička a poté i Kaut si vylámali zuby na bezchybném Vomáčkovi. Gólový půst však vystřídalo šťavnatých 133 vteřin, během kterých viděli diváci hned tři branky. Ve 13. minutě se domácí Filip Zadina prosadil skvělou individuální akcí až k Vomáčkovi, kterého překonal efektní kličkou do forhendu – 1:0.

Hosté s odpovědí nečekali nikterak dlouho a ve 14. minutě srovnal skóre zápasu střelou z první do odkryté domácí klece Miroslav Havelec. O minutu později hosté svůj obrat dokonali, když Mikuláš Matouš skryl svou svižnou střelu z mezikruží a překonal tak podruhé bezmocného Vlka v domácí brance –1:2.

Lvi se nevzdali ani po vyrovnání ze strany Pardubic

Do prostředního dějství se vrhli domácí s jasným cíle vyrovnat stav utkání a za svou snahu byli náležitě odměněni. Ve 24. minutě se zcela nepokrytý zjevil před Vomáčkou domácí křídelník Vladimír Zahradník, který zachoval klidnou hlavu a z bezprostřední blízkosti zavěsil touš pod horní tyč – 2:2.

Hosté však domácím znovu odskočili, když ve 37. minutě využil přečíslení tři na dva hostující Martin Štohanzl – 2:3. Jak se mělo ukázat později, jednalo se o vítězný gól zápasu.

Bezbranková poslední perioda přinesla výhru Hradci

Ve třetí třetině se oba celky prezentovaly velice opatrnou hrou, a tak tempo trochu polevilo. Ani jeden tým se nedostával do vyložených šancí, hráči se soustředili především na obranu.

Domácím na vyrovnání nestačili ani tři přesilové hry, které jim hosté nabídli, a tak se radovali Hradečtí. Ti vyrovnali stav semifinálové série na 1:1 a rozhodující klání se tak odehraje pod Bílou věží.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 1 1 0 0
Michael Gaspar 0 0 0 1 4
Jakub Hašek 0 0 0 -1 0
Miroslav Havelec 1 0 1 1 0
Tadeáš Jakubec 0 1 1 1 0
Filip Jirásek 0 1 1 1 0
Adam Jonáš 0 0 0 1 2
Jakub Lelek 0 0 0 1 2
Václav Maršík 0 1 1 0 4
Mikuláš Matouš 1 0 1 1 2
Jakub Muška 0 0 0 -1 12
Mikuláš Pohl 0 0 0 1 0
Matěj Síla 0 1 1 -1 0
Radim Šalda 0 0 0 -1 2
Martin Štohanzl 1 1 2 1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Vomáčka 60 33 2 31 93,94 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Sehráli jsme opět velmi dobré utkání. Pardubice jsme porazili především díky velké soudržnosti celého týmu. Jsem rád, že si kluci opět ověřili, jaká cesta vede k vysněnému cíli, jen se na ni musíme držet.

TOP foto: G+ HC ČSOB Poj. Pardubice