Zápasy mládeže
pá 27.3.2015 | Radek Kozel, Martin Voltr

Vomáčka za nula, jeden gól stačil. Mladší dorost na úvod MČR udolal Kometu!

Zápasové menu

Co může být víc než hostit mistrovství republiky? Mladší dorostenci se tím moc dobře řídili a na úvod finálového turnaje doslova ubojovali vítězství! Na Kometu jim stačil šťastný gól Filipa Jiráska z páté minuty, brankář Tomáš Vomáčka udržel čisté konto i díky neskutečné obětavosti celého týmu v závěrečné brněnské powerplay 6 na 4. Fotbalový výsledek 1:0 má tu nejcennější hodnotu tří bodů, dalším protivníkem lví party bude v sobotu Chomutov.

Jirásek poslal Lvy do vedení

Diváci, kteří na utkání dorazili, byli od úvodních minut svědky parádní hokejové podívané. Již po třech minutách nastřelil brněnský útočník tyč Vomáčkovy branky. Více štěstí měl v páté minutě hradecký Filip Jirásek, který dostal kotouč za záda brankáře bruslí, avšak rozhodčí gól uznali – 1:0. A mohlo být ještě veseleji, ale střelu Pohla od modré zastavila tyč.

Zatímco v prvních minutách se hrál otevřený hokej nahoru dolů, postupem času se hra zklidnila a vyrovnala. Už v 15. minutě se zcela osamocen v mezikruží ocitl hradecký Filip Jirásek, pálil však pouze do připraveného brankáře. Královští lvi byli přece jen aktivnějším týmem, Kometu pouštěli do zakončení jen velmi zřídka. A když v samém závěru úvodního dějství nebyla branka hradeckého Štohanzla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti, zůstal stav již nezměněn.

Vomáčku zachránila podruhé tyč

Do druhé třetiny měli lepší vstup Východočeši, ale dlouho si nemohli vypracovat větší příležitost. Až ve 24. minutě ujeli v přečíslení 2 na 1 Hašek s Maršíkem, ale střela prvně jmenovaného a ani následná dorážka Maršíka gól nepřinesly. Na druhé straně se pak reflexivním zákrokem betonem proti dorážce zaskvěl Vomáčka. Brankou neskončila ani akce hradeckého Dvořáka, který si vybruslil zpoza brány a bekhendem se pokusil překvapit brankáře.

Až ve 34. minutě přišlo první vyloučení zápasu, avšak při brněnské přesilovce podržel svůj tým několika výbornými zákroky Vomáčka. Moravané vycítili šanci a i po skončené přesilové hře zatlačili Lvy do defenzívy. V poslední minutě druhé třetiny nastřelil svou druhou tyčku v utkání brněnský smolař Gajarský.

Pohl ukázal, jak se bojuje za Hradec

Závěrečné dějství začali Lvi ubráněnou přesilovkou a nastřelenou tyčkou, kterou trefil Dvořák. Ve 44. minutě všem divákům zatrnulo, neboť brněnský Krejčí nevybíravým zákrokem kolenem sestřelil Pohla. Zatímco pro hráče Komety utkání skončilo, hradecký bojovník Mikuláš Pohl se do utkání vrátil. Lvi však nedokázali faul na svého spoluhráče v následné pětiminutové přesilovce potrestat. Za celou dobu si nevytvořili příležitost, která by zaváněla gólem.

Brněnští hráči, vědomi si své ztráty, se tlačili do útoku. Ale hradecká defenzíva působila jako neprostupná zeď, a když už se Moravané přece jen dostali do šance, držel svůj tým nad vodou brankář Vomáčka. V samotném závěru utkání byli ještě vyloučeni postupně dva hradečtí hráči, ale díky obětavosti a výborným zákrokům Vomáčky uhájili Východočeši nejtěsnější brankový rozdíl až do konce zápasu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 0 0 0 2
Michael Gaspar 0 0 0 0 0
Jakub Hašek 0 0 0 1 0
Miroslav Havelec 0 0 0 0 0
Denis Hladík 0 0 0 0 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 1 0 1 1 4
Adam Jonáš 0 0 0 0 0
Mario Kellner 0 0 0 0 0
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Václav Maršík 0 0 0 0 2
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 2
Jakub Muška 0 0 0 1 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 0 0
Štěpán Růta 0 0 0 0 0
Matěj Síla 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 1 2
Martin Štohanzl 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Vomáčka 60 25 0 25 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Jan Konečný (HC Kometa Brno):
Měli jsme do zápasu trošku vlažnější nástup, ale pak už jsme zabrali. Chybělo nám dnes štěstí v zakončení. Perfektně jsme hráli oslabení a měli i agresivitu do brány. Po dvě třetiny jsme byli lepším týmem v pohybu, nastřelili jsme dvě tyčky a šance jsme měli i v závěru při powerplay 6 na 4. Myslím si, že kluci předvedli výborný výkon. Musíme porážku hodit za hlavu, zítra je nový zápas.

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Byl to bojovný zápas, který rozhodl jeden šťastný gól. Kluci dřeli jeden za druhého, hráli jako tým. Udělali jsme však první krůček, zítra se začíná zase od nuly.