Zápasy mládeže
so 28.3.2015 | Martina Sikorová, Jan Vavřina

Starší dorostenci ve finále Třinec dotahovali, ale první bod nezískali

Zápasové menu

Zatímco mladší dorostenci slavili ve FORTUNA aréně zisk druhého mistrovského titulu ve dvou letech, jejich starší kolegové bojovali na lede Třince v první finálové bitvě. Do ní špatně vstoupili, brzy prohrávali 0:2 a ačkoliv se snažili náskok postupně smazat, nedokázali to. První bod tak získal Třinec, na východě Čech se bude hrát v pondělí!

V první třetině určovaly prim přesilovky

Osmasedmdesát vteřin, tak dlouho se v třinecké Werk aréně čekalo na úvodní finálový gól, o který se postaral Robin Švaňa. Třinecký útočník získal kotouč v útočném pásmu a střelou z levého kruhu jej poslal za záda Groha. O chvíli později bylo na domácí střídačce ještě veseleji, když ze stejného místa vypálil v početní výhodě Miloš Roman a kotouč z jeho hole doklouzal až za brankovou čáru.

Také Lvi dokázali první přesilovou hru využít, když z dorážky dostal kotouč do sítě František Hnik, čímž ukončil Hlaváčovu sérii bez inkasovaného gólu – 2:1. Jednobrankový rozdíl ale příliš dlouho nevydržel a opět se radovali Oceláři, když od modré zamířil do horního růžku Jan Bartko. Hosté si poté vytvořili v závěru první periody poměrně slušný tlak, v gól jej ale neproměnili a do kabin tak odcházeli svěřenci trenér Muchy s dvoubrankovým náskokem.

Druhá část nabídla jen jednu branku

Také vstup do prostřední dvacetiminutovky vyšel lépe třineckým mladíkům, když v početní výhodě překonal Groha střelou z mezikruží Adam Flok – 4:1. Další gól už pak v této části hry nepadl, hosté od něj ale nebyli daleko po risku Hlaváče, který vyjel ze své branky a kotoučem trefil jednoho z hostujících hráčů, naštěstí pro něj ale puk v síti neskončil.

Tlak Hradce ke kýženému srovnání nevedl

Závěrečnou třetinu odstartovali lépe královéhradečtí Lvi. Po otočce kolem branky snižoval Tomáš Zahradník a chvíli na to byl v dobré šanci také Malík, hostujícímu hráči ale zabránil v zakončení za cenu faulu Hrachovský. Hradečtí hráči ale početní výhodu využít nedokázali a byli to znovu oni, kdo inkasoval.

Kaukič přihrál v útočném pásmu Kryštofu Stuchlíkovi a ten svým prvním gólem v play-off poslal Oceláře znovu do tříbrankového vedení – 5:2. Poslední gól pak padl necelé dvě minuty před koncem po střele Davida Malíka k bližší tyči.

Hosté poté zkusili hru se šesti bruslaři a dokázali si vytvořit tlak před Hlaváčem, ten ale s pomocí svých spoluhráčů dokázal zlikvidovat všechny šance Lvů a po hvizdu rozhodčího tak mohli Oceláři oslavit první výhru v sérii s více než tisícovkou fanoušků.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Exner 0 0 0 0 2
Vítek Fanderlik 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 1 0
Martin Hejna 0 0 0 1 2
Patrik Hidveghy 0 0 0 -2 2
František Hnik 1 1 2 0 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -1 12
Kryštof Hroudný 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 1 1 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Daniel Lier 0 0 0 -2 0
Filip Luštinec 0 0 0 0 0
David Malík 1 0 1 1 0
Štěpán Matějček 0 0 0 -2 2
Dominik Matouš 0 1 1 1 2
Jakub Moník 0 0 0 -2 2
Filip Moník 0 0 0 -1 2
Josef Šimůnek 0 0 0 0 0
Emil Veselý 0 0 0 1 0
Tomáš Zahradník 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Groh 59 40 5 35 87,50 0 0

Ohlasy k utkání

René Mucha (HC Oceláři Třinec):
Věděli jsme, že soupeř má velice dobré přesilové hry. Připravovali jsme se na to, bohužel hned první oslabení jsme špatně odehráli a jsem rád, že ve zbývajícím čase jsme je hráli mnohem lépe. Je to finále, takže nemůžeme čekat jednoznačné výsledky. Každopádně teď nás čeká velice těžké utkání v pondělí v Hradci a zítra už se na ně musíme připravovat.

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové):
Zápas se nám nepovedl, protože jsme byli asi až moc přemotivovaní nebo nervózní. Na začátku jsme dostali z prvních dvou střel dva góly a to se pak s takovýmto kvalitním soupeřem strašně špatně obrací. Měli jsme pořád těžké nohy, špatně se nám bruslilo, ale posledních deset minut jsme se dostali do našeho hokeje a trošku zatápěli domácím. Přesvědčili jsme se o tom, že se s nimi dá hrát. To je důležité do dalšího zápasu, který nás čeká v pondělí.