Zápasy
so 7.1.2006 | Daniel Višňák

Ve velmi těžkém utkání hradečtí porazili Beroun a na osmém místě mají náskok tří bodů

Velmi důležité utkání čekalo na hradecké hokejisty v sobotu, po vítězství v Ústí nad Labem, které přilákalo do hradeckých ochozů letos nejvyšší návštěvu museli doma bodovat proti Berounu a to v případě, že se chtěli udržet na osmém místě. Do zápasu vlétli domácí s pořádnou vervou, ale po první dvacetiminutovce byl stav bezbrankový 0:0. Jako první se měnilo skóre v polovině zápasu a to zásluhou berounského Eiselta. Hradeckým se podařilo vyrovnat až v závěru první třetiny Petrem Přeučilem. V závěrečné třetině se štěstí přiklonilo na hradeckou stranu, to nejprve zvýšil na 2:1 Patrik Fořt a po něm uzavřel na konečných 3:1 v přesilové hře Zdeněk Toužimský. Nejlepším hráčem domácích byl vyhlášen brankář Tomáš Dušek, který zlikvidoval během zápasu hned několik gólovek Středočechů.

Začátek první třetiny přinesl drtivý tlak hradeckých, ale branka se jim z této převahy vstřelit nepodařila. Jako první ale zahrozili hosté, nejprve se představil nebezpečným pokusem japonský útočník ve službách Berouna Sakata a po něm i ze samostatného úniku zkušený Eiselt, ani jeden z nich však hradeckého brankáře Duška nepřekonal. Hradec měl vedení na svých holích při pokusech Tvrzníka i Roubíka, Handl byl ale pokaždé na svém místě a zmiňované dva protihráče perfektně vychytal. Po Mockově střele zachránila středočeského brankáře pravá tyč a když neuspěl ani z dalšího přečíslení hradecký kapitán skončila první třetina bezbrankovým výsledkem 0:0.

Veliké drama sledovali diváci na hradeckém zimním stadionu i ve druhé třetině. Hra se s přibývajícím časem začínala stále více přiostřovat, neubývalo ani šancí. Jednu z větších měl Roman Vondráček, ale jeho nebezpečná střela skončila na betonu brankáře Handla. Poprvé se domácí tribuny rozburácely ve 30. minutě, ale branka nemohla být uznána kvůli předchozímu hvizdu rozhodčího. Nedáš dostaneš se tedy naplnilo, z ojedinělého protiútoku otevřeli berounští skóre. Tomáš Sýkora nabil Václavu Eiseltovi a ten se v zakončení nemýlil. Pak následovaly v krátkém sledu tři přesilové hry Východočechů, ale ani z jedné však domácí Handla nepřekonali, navíc to mohli být oni, kdo mohl mít na svém kontě dvoubrankové manko. Tomáš Dušek nejprve vychytal ve stoprocentní gólovce Horčičku, po střele Sýkory ho navíc zachránila tyč. Hradečtí se přeci jen dočkali, ve 38. minutě vyrovnal z otočky Petr Přeučil a bylo to 1:1.

Drama nebralo konce ani v závěrečné třetině, naštěstí vše skončilo s tím nejlepším koncem pro domácí. Ti se ujali v 50. minutě vedení po přesném a důrazném zakončení Patrika Fořta, kterému předložil puk na zlatém podnosu Daniel Volráb ve spolupráci s domácím kapitánem. Patrik Fořt přitom hrál s nemalými bolestmi, protože si na konci druhé třetiny přivodil v jednom z tvrdých soubojů vykloubení ramena. Velmi vyhecované utkání spělo do závěrečných minut a Beroun stupňoval svůj odpor a smeč k vyrovnání. Znenadání se na Handlovu branku ale řítila trojice domácích útočníků Roubík, Fořt Tvrzník, posledně jmenovaný však v obrovské šanci neuspěl. Klid na hole východočeských hráčů přinesl až v 56. minutě v přesilové hře Zdeněk Toužimský, který uzavřel střelou od modré čáry na konečných 3:1 pro hradecké.

Východočeši si tak v tabulce polepšili o další tři body a díky prohře Ostravy v Mladé Boleslavi mají na osmém místě už náskok tří bodů, ve středu zajíždí k dalšímu utkání na horký led havířovských Panterů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Blanár 0 0 0 0 0
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Lukáš Daňo 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 1 1 2 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 1 0 1 0 0
Jaroslav Roubík 0 2 2 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 1 1 0 0
Zdeněk Toužimský 1 0 1 0 0
Daniel Tvrzník 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 1 1 0 0
Roman Vondráček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 60 28 1 27 96,43 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce):
Stalo se přesně to, z čeho jsme měli strach. Trošku uspokojení po Ústí, navíc k tomu ještě přispěl tlak a šance z úvodu první třetiny. Bylo tam laksní a nedůrazné zakončení, mysleli jsme si, že góly přijdou asi samy. Na konci první třetiny nás podržel brankář Dušek, kdy měl Beroun tři gólovou, stejně tak jako ve druhé dvacetiminutovce v našem oslabení, tam chytil jasný druhý berounský gól. Uklidnila nás branka na 1:1, pak už jsme neustálým náporem nutili soupeře k faulům a dostávali jsme je pod tlak z čehož přišly i dvě branky.

Zdeněk Vojta (hlavní trenér Berouna):
Podali jsme velmi dobrý výkon, bohužel jsme nedokázali Hradci odskočit na dvoubrankový rozdíl. Největší šanci jsme k tomu měli v průběhu druhé třetiny, dali jsme na 1:0, pak hráli oslabení a v něm jsme nejprve nedali gólovku a pak nastřelili tyč, kdybychom zvýšili na 2:0, tak by zápas vypadal určitě jinak.

Fotogalerie