Zápasy
pá 28.8.2015 | Petr Šatalík, Jan Vavřina

Nadějný náskok Hradec v Německu neudržel. Se Straubingem padl po nájezdech

Zápasové menu

Předposlední venkovní přípravné utkání před ostrou sezónou 2015/16 sehrál Hradec Králové na ledě německého Straubingu, kde se pro něj zápas nevyvíjel vůbec špatně. Po bezbrankové první třetině se v té druhé prosadila kompletní druhá hradecká obrana – Karel Pilař a Bohumil Jank – ani to ale nestačilo. Německý celek ve třetí části srovnal a v nájezdech, které nahradily prodloužení, Mountfield letos potřetí padl. Premiéru v hradeckém dresu si odbyl brankář Tomáš Král.

První část utkání přinesla poměrně mnoho nepřesností na obou stranách, které byly viditelné především v přesilových hrách. Do největší příležitosti se dostal domácí Ryan Bayda, jehož střela jen těsně minula hradeckou branku, kterou hájil poprvé Tomáš Král.

Na začátku druhé třetiny Královéhradečtí zabrali a jejich převaha na ledě byla znatelná. Vyvrcholením byla přesilovka pět na tři, kterou Mountfield zužitkoval, když Bohumil Jank nabil Karlu Pilařovi, jehož ránu zastavila až síť branky bavorského celku, a to pouhých osmadvacet vteřin po začátku druhé periody – 0:1.

Po celou druhou třetinu měl Hradec herně navrch, což vygradovalo v druhou dvojnásobnou přesilovou hru. V ní se ve 37. minutě znovu objevili na ledě Jank a Pilař a opět slavili úspěch. Tentokrát si však prohodili role, po asistenci exsparťanského obránce skóroval mladý reprezentant Bohumil Jank. Do kabin se tak šlo po druhé třetině za stavu 2:0 pro hosty.

Bavorské týmy jsou však známy svou bojovností a urputností. Straubing to předvedl dokonale, když ve třetí periodě nejprve v přesilové hře v čase 45:15 snížil na rozdíl jediné branky Connor James a deset minut před třetí sirénou srovnal Mirko Höfflin. Do konce třetího dějství se hrála vyrovnaná partie, více než tři tisícovky diváků se už gólu nedočkaly.

Oba týmy se domluvily na tom, že o vítězi klání rozhodnou přímo nájezdy. Hradec tak čekaly v přípravě již třetí. Mountfield na své straně úspěšného střelce nenašel, zato domácí hned dva – Blaina Dowa a Tommiho Brandla. Straubing tak porazil Hradec 3:2 po nájezdech, odveta je na programu již v neděli 30. srpna, kdy se oba soupeři utkají v královéhradecké FORTUNA aréně.

Ohlasy k utkání

Peter Draisaitl (Mountfield HK):
Měli jsme v zápase určité fáze, které byly velmi dobré. Vedli jsme 2:0, zdálo se mi, že jsme suverénní. Potom jsme udělali nějaké chyby, postrádáme konstantní výkon přes celých šedesát minut. Dělá nám problém držet vyšší úroveň celý zápas. Máme fáze, kdy si necháme převzít iniciativu, a z toho pak padají góly. Řekl bych, že to byl typický přípravný zápas. Protože jsem ve Straubingu dříve trénoval, potkal jsem pár známých, to bylo příjemné, potěší to. Jinak je to už tak dlouhá doba, že v tom žádné velké pocity už nejsou.

Foto: Heribert Böckl