Zápasy
so 21.1.2006 | Daniel Višňák

Hradec vyhrál v Prostějově a je sedmý!

Zápasové menu

Skvělé! Hradečtí Energetici dokázali zvítězit v Prostějově a díky prohře Olomouce v Jihlavě se posunuli na sedmé místo! Utkání na Moravě se pro Východočechy vyvíjelo dobře, po první třetině vedli 1:0. Domácí ale v průběhu té druhé vyrovnali Kamešem, Energetikům však do navršení čtyřicáté minuty vrátil jednobrankový náskok obránce Hendrich. Závěrečná část vyšla hradeckým na výbornou, nejprve Miroslav Fišer zvýšil přesnou střelou na 3:1 a krátce po něm přidal čtvrtou hostující branku Patrik Fořt. Když neproměnil prostějovský Říha v 53. minutě trestné střílení, uzavřeli hosté skóre svou pátou brankou z hole Petra Domina.

Do zápasu lépe vlétli hosté, kteří ihned nasadili vysoké tempo. Šanci však nevyužil Patrik Fořt ani Roman Vondráček. Prostějov se do brankových příležitostí dostával jen zřídka a většina jich končila už ve středním pásmu na dobře sehrané obraně hostů. První přesilová hra Jestřábů také nepřinesla žádný závar před brankou Koutského, a tak následoval trest v podobě inkasované branky. Ve 12. minutě otevřel skóre zápasu Jiří Cetkovský, který dorazil střelu Daniela Volrába za Hamrlovy záda. Hosté po vstřelené brance ještě více ožili v 15. minutě měl příležitost Petr Přeučil, který těsně před Hamrlou tečoval střelu Michala Šedy. Domácí brankář měl s touto tečí velké problémy ale puk za svá záda nepustil. V závěru první třetiny se nechal dvakrát vyloučit Martin Saluga. Hradec sice své přesilovky zahrál dobře, ale bez gólového efektu.

Ze začátku druhé třetiny hosté dohrávali přesilovou hru. Ta se jim ale vůbec nepovedla a Prostějov se ubránil. Poté začali být na ledě vidět i Jestřábi, sice povětšinou jejich akce končily na obraně hostů, ale ti si při nich často počínali nedovoleně. Prostějov tak dostal ve 26. minutě možnost hrát přesilovou hru 5 na 3. V době, kdy už byli na ledě 4 hradečtí hráči se na modré dostal k puku Lukáš Říha, tvrdou ranou trefil tyčku Koutského branky, puk se ale odrazil před prázdnou branku odkud ho pro Vladimíra Kameše nebylo problém doklepnout a srovnat na 1:1. Po inkasovaném gólu si Hradec dokázal vytvořit tlak a i prostějovští hráči se bránili jen za cenu faulů. Rozhodčí poslal Jestřáby taktéž ve 34. minutě do více než minutového oslabení 5 na 3. Z počátku prostějovská obrana odolávala, ale nakonec se přece jen při klasické převaze jednoho muže v poli prosadil hradecký Jiří Hendrich, který zůstal nehlídaný před domácí brankou a pěknou nahrávku z rohu kluziště od Jaroslava Roubíka usměrnil přesnou střelou do domácí svatyně. Hned na to měl obrovskou možnost na vyrovnání v přesilové hře Tomáš Zbořil, ten zkoušel dotlačit plachtící puk za Koutského záda, ale neuspěl a když si stejně počínal i Martin Piecha, který si objel branku hostí a pálil z otočky, odcházely mužstva do šaten za stavu 1:2.

Do třetí třetiny vcházeli domácí s jasným cílem a to alespoň vyrovnat. Zkoušeli se tlačit dopředu, ale dělali chyby, které Hradec trestal rychlými výpady. První z nich nastal ve 45. minutě, na 1:3 zakončoval pod horní tyčku akci Jaroslava Roubíka a Patrika Fořta osamocený Miroslav Fišer. Po inkasovaném gólu to zkoušel Kruliš od modré, jeho střela si však našla dobře připraveného Koutského. Ve 49. minutě hosté zopakovali předchozí brankovou kombinaci, tentokrát se do listiny střelců zapsal Patrik Fořt, který nedal Hamrlovi v domácí brance šanci. Sedm minut před koncem třetí třetiny pálil tvrdě od modré Michal Šeda, jeho střela se však odrazila ke Zbořilovi, který se řítil sám na branku hostů. V poslední chvíli ho však nedovoleně zastavil hradecký obránce a za tento faul rozhodčí nařídil trestné střílení. Toho se ujal Lukáš Říha, hradecký brankář Koutský prostějovského ostrostřelce vybruslil a tak se snížení domácí nedočkali. V 56. minutě to bylo už 1:5, znovu se u tohoto gólu ocitl Patrik Fořt, tentokrát si připsal asistenci. Dobře sehranou akci před domácí brankou zakončoval Petr Domin. Ve zbývajícím čase si už Hradec Králové své vedení pohlídal a odváží si tak z Prostějova velice důležité tři body za vítězství 5:1.

Energetici se díky plnému bodovému zisku posunuli na sedmou příčku a to díky tomu, že Olomouc ani napočtvrté v řadě nezvítězila, prohrála na ledě Dukly Jihlava 3:6 a tak vyměnila si v tabulce místo právě s hradeckými hokejisty. Hradec Králové má momentálně na Olomouc náskok jednoho bodu, na devátou Ostravu už má ale k dobru pět bodů, i přesto, že dnes ostravští remizovali s vedoucím Ústím nad Labem 2:2. V příštím středečním kole přivítá Hradec doma Třebíč, Ostrava zajíždí do Berouna a do Olomouce přijede Chomutov.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Cetkovský 1 0 1 0 0
Lukáš Daňo 0 0 0 0 0
Petr Domin 1 0 1 0 0
Miroslav Fišer 1 1 2 0 0
Patrik Fořt 1 2 3 0 0
Jiří Hendrich 1 0 1 0 0
Martin Kašík 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 3 3 0 0
Jan Šeda 0 1 1 0 0
Michal Šeda 0 1 1 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 1 1 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 43 1 42 97,67 0 0