Zápasy mládeže
út 4.8.2015 | Martin Voltr

Jednou srovnali, podruhé ne. Junioři nestačili na Mladou Boleslav

Zápasové menu

Zatím všechny přípravné zápasy hradecké mládeže skončily nejtěsnějším rozdílem, ani bitva juniorů s Mladou Boleslaví – obhájcem extraligového stříbra – nebyla výjimkou. Mountfield na domácí půdě prohrával 0:2, v povedené druhé třetině ale zvládl vyrovnat. Podruhé však již dotahoval marně, byť v poslední minutě vsítil kontaktní gól, závěrečná power-play mu ke srovnání nestačila. Svěřenci Aleše Krátošky tak ve třetím zápase přípravy zapsali porážku 3:4.

Úvodní část ve znamení převahy hostů

V dresu Bruslařů zamířil pod Bílou věž poprvé jako soupeř Dominik Groh – brankář, který loni vychytal hradeckým starším dorostencům stříbrné medaile. Naopak ve svatyni domácích se ve třetím utkání představil třetí gólman. Šance postupně dostali František Veselý, Daniel Bechný a nyní i hradecký rodák Dominik Petr, jež loni chvíli sbíral zkušenosti v zámořské soutěži GMHL.

Právě on jako první inkasoval, po devíti minutách dorazil Marčekovu střelu Patrik Gola. Hosté byli v první třetině lepším týmem, což potvrdili o pět minut později, kdy na rozdíl dvou branek zvýšil Milan Průšek. Další pohromu musel Petr likvidovat ve vlastní přesilovce, čtyři sekundy před koncem první části ale poprvé putovali na trestnou i hosté.

Hradec zabojoval a odměnou mu bylo vyrovnání

A jakmile následovalo druhé vyloučení Středočechů, Hradec měl k dispozici minutovou přesilovku pěti proti třem. Využil „až“ pokračující klasickou, kdy Hronek nádherným pasem napříč pásmem našel Tomáše Zahradníka, který nekompromisně zavěsil – 1:2.

Úzká domácí sestava se musela od poloviny zápasu obejít bez Drahoše Jebavého, jenž se za faul na Sedmíka poroučel do kabin. Početní situaci na ledě však rychle srovnal trest pro Brzáka a Mountfield se dočkal vyrovnání. František Hnik ideálně prostrčil kotouč Vlastimilu Šedovi, který v samostatném úniku našel mezeru pod výstrojí Groha – 2:2!

Branka naděje přišla příliš pozdě

Oba dva brankáře musela ve druhé polovině utkání zachránit tyčka. Mezi tyto okamžiky však vtěsnali Bruslaři velmi důležitou třetí branku. Slavil ji Radek Pořízek, jehož pokus šťastně prošel až do sítě a hosté si vzali zpátky ztracené vedení – 2:3.

Diváci v malé hale byli svědky hodně bojovného zápasu, hokejisté si nedávali nic zadarmo. Lacino nechtěl dát svou kůži ani Hradec ve skóre, nicméně v 52. minutě z úniku uspěl podruhé v zápase Milan Průšek a s nadějemi domácích už to vypadalo hodně špatně – 2:4.

Když už se zdálo, že bude konec, přišel ještě gól naděje. Kapitán Radek Pilař vyslal od modré čáry padáček, jehož dráhu nemohl odhadnout nikdo, natož Dominik Groh. Zbývajících 31 sekund však už bylo pro Mountfield příliš málo a vítězství 4:3 připadlo Mladé Boleslavi.

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
První třetina byla z naší strany hodně špatná. Ve druhé se naopak naše hra hodně zlepšila a dokázali jsme vyrovnat. Bylo to hodně vyhecované a bojovné, přece jenom jde o začátek sezóny. Boleslav si asi zasloužila vyhrát, nicméně my jsme hráli na tři útoky a zbytečné vyloučení nás hodně ovlivnilo. Kluci potom šli na krev, v takovém počtu hráčů se únava projevila. Spousta útočníků doléčuje zranění a kluci to dneska z mé strany odmakali, bojovali a povzbuzovali se.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav):
Je vidět, že je teprve začátek sezóny. Ve hře se projevily určité nedostatky, nad dovedností často převyšuje bojovnost a nasazení. Jsme samozřejmě rádi, že jsme ve třetí třetině dokázali odskočit i vyhrát, protože každé vítězství se počítá. Hradec má určitě kvalitní mužstvo a ještě ho doplní. Budeme spolu hrát ještě jednou a určitě to zase bude o něčem jiném. Myslím, že celá extraliga bude letos hodně vyrovnaná.