Zápasy mládeže
so 5.9.2015 | Jan Kousal, Lukáš Štěrovský

Starší dorostenci se zvedli, v Liberci sebrali cenné dva body

Zápasové menu

Blízko ke třem bodům měli na severu Čech svěřenci trenéra Jiřího Slabého. Ti sice nejprve prohrávali, jenže dvěma brankami v rozmezí šesti minut a pár vteřin k tomu dokázali otočit skóre ve svůj prospěch. Liberec srovnal až v 52. minutě, jenže Lvi v následném prodloužení ukázali větší vůli po vítězství. Povedenou střelou jim alespoň dva body zajistil Kryštof Hroudný.

Šance obou týmů zůstaly nevyužity

Začátek zápasu vyšel lépe Hradeckým. První velkou šanci, přečíslení dva na jednoho zakončené Jiráskem, ale famózně zlikvidoval Žajdlík. Na druhé straně se zase připomněl Nezbeda, jehož střelu vytáhl brankář Vomáčka mimo tři tyče jen tak tak. V přesilovce pak Jursa dobře tečoval Kunstovu ránu, brankář východočeského klubu však zasáhl betonem a poradil si i s následným závarem u své levé tyčky.

Druhá část první třetiny se tak trochu nesla ve znamení rychlých brejků. Po jednom z nich už zvedal ruce nad hlavu Mašín, jenže před odkrytou půlkou brány zneklidněl a svou šanci zbrkle zahodil. Liberecký brejk zase pokazil Wiencek, když po bekhendové kličce adresoval Bednářovi přihrávku na paty. Největší šanci měl ale Liberec znovu v přesilovce. Skákavý kotouč odražený od zadního mantinelu ale Korecký do prázdné brány nenasměroval.

Mountfield otočil skóre a získal vedení

Liberecký kapitán Ivan Korecký se však trefil hned po začátku druhé třetiny, když v početní výhodě propálil Vomáčku – 1:0. Vedení ale Tygrům nevydrželo dlouho. Za pět minut totiž dostali výhodu přesilovky i hosté a naložili s ní skvěle. Pěknou kombinaci v blízkosti branky Severočechů zakončil Jaroslav Dvořák – 1:1.

Hradec byl po vstřelené brance jako politý živou vodou a mohl přidat další góly. Projektil Mašína i Jiráskovo zakončení přečíslení ale branku domácích míjeli. Hosté si tak museli počkat až na další přesilovku, v té Žajdlík předvedl několik výtečných zákroků, dorážka Martina Štohanzla po střele Gaspara už ale byla nad síly libereckého gólmana. S odpovědí mohl přispěchat Wiencek, hradecká obrana si totiž po jeho pokusu chvíli před přestávkou málem srazila puk do vlastní brány.

Liberec z ojedinělé příležitosti srovnal

Bílí Tygři museli své manko dotahovat ve třetím dějství, jenže šance přicházely paradoxně jen na druhé straně. Dvořák byl po nahrávce Jiráska v ideální pozici před Žajdlíkem, ten ale znovu předvedl neskutečný zákrok. Ten možná vůbec nejzářivější moment si liberecký zachránce nechal do 50. minuty, kdy vleže dokázal zabránit klouzajícímu puku v cestě za brankovou čáru.

Hostů byl ve třetí třetině plný led, ale byli to Liberečtí, kdo z ojedinělé příležitosti dokázali skórovat. Nezbeda už měl nakročeno k objetí branky, překvapivě zvolil nahrávku skrz hradecké brankoviště až na modrou čáru k Ivanu Koreckému, který se pořádně opřel do puku a propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2.

Do konce třetí dvacetiminutovky ještě mohly oba týmy strhnout duel na svou stranu. Nejprve Tygři udělali vítr před hradeckou brankou, po kterém se puk odrazil příhodně k Bednářovi, ten ale neprostřelil houštinu těl před Vomáčkou. Na druhé straně zase vytáhl neskutečný zákrok brankář Žajdlík proti Moníkovi, jemuž včas dokázal zmenšit střelecký úhel.

Prodloužení rozhodl Kryštof Hroudný

Na řadu tak muselo přijít prodloužení. V něm začal dobře Liberec, postupem času se ale Hradec zlepšoval a měl posléze i více ze hry. Třiačtyřicet sekund před koncem nastaveného času pak Kryštof Hroudný dokonale využil hustého provozu před Žajdlíkem a skrytou ranou od modré rozhodl. Východočeši si tak na své konto připsali první body v novém ročníku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 1 0 1 0 0
Vítek Fanderlik 0 0 0 0 0
Michael Gaspar 0 1 1 0 0
Kryštof Hroudný 1 0 1 1 2
Filip Jirásek 0 1 1 1 0
Jakub Lelek 0 0 0 1 0
Václav Maršík 0 0 0 -1 0
Patrik Mašín 0 0 0 0 0
Štěpán Matějček 0 0 0 0 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 -1 0
Filip Moník 0 0 0 0 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 -1 2
Mikuláš Pohl 0 0 0 -1 2
Radim Šalda 0 0 0 -1 2
Josef Šimůnek 0 0 0 0 4
Martin Štohanzl 1 1 2 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Vomáčka 64 31 2 29 93,55 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý (Mountfield HK):
Po včerejším utkání, které se nám vůbec nepovedlo, jsme podali o mnoho lepší výkon. Jen škoda, že jsme nezískali tři body. Bohužel jsme si po chybě nechali vstřelit branku, ale i tak si myslím, že kluci bojovali. Oproti včerejšku to byl velký rozdíl, takže jsme spokojeni a vděčni za dva body, protože z Liberce se body vždycky vezou těžce.

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec):
Zase nás dnes čekal těžký zápas, Hradec má velmi kvalitní tým. Myslím, že jsme to odehráli dobře. Výborná byla první třetina, všichni kluci hráli výborně. Ve druhé části jsme prvních deset minut taky hráli výborně, byli aktivní, ale pak z toho na deset minut vypadli a dostali dva góly z přesilovek. Tím jsme posadili soupeře na koně. Ve třetí části jsme se do toho vrátili, bojovali a nakonec i vyrovnali. Škoda toho prodloužení. Hráli jsme aktivně, ale soupeř byl šťastnější. Nicméně musím klukům poblahopřát k dnešnímu výkonu.