Zápasy mládeže
so 26.9.2015 | Vojtěch Drbohlav, Martin Voltr

Prokletá oslabení. Starší dorostenci ztratili zápas s Boleslaví ve čtyřech

Zápasové menu

Po dvou výhrách v řadě pomýšleli starší dorostenci na další body v Mladé Boleslavi. Přestože od druhé třetiny byli výrazně aktivnějším týmem a soupeře přestříleli vysoko 49:27, v útočném pásmu se jim nedařilo a celý zápas ztratili v oslabeních. Bruslaři totiž ze sedmi hradeckých faulů potrestali plné čtyři a vítězství 4:2 pro ně bylo už čtvrtým za sebou. Na Mountfield dokázali vyzrát i ve druhém vzájemném zápase.

Hradec nabral ve čtyřech manko

Oba celky vstoupily do utkání opatrně a s viditelným respektem. Přesto si první větší šanci utkání připsali domácí. Konkrétně Vojtěch Outrata, který nahrával zpoza brány Jindrovi, jenž se ale z hranice kruhů nedokázal prosadit. Boleslavští mají ale velmi dobré využití přesilových her, což dokázali i proti Hradci Králové. Využili obě dvě početní výhody, které se jim v první periodě naskytly. V páté minutě na modré čáře napřáhl František Uřidil, jehož projektil skončil až za Bartozelovými zády – 1:0.

Hradečtí ale dali jasně najevo, že do města automobilů nepřijeli prohrát, a chtěli stav změnit. Tvrdou střelu si připsal také Kynčl, proti kterému se vytáhl slušným zákrokem brankář Marek. Několikrát to zkoušel Pažourek, jenž měl i jednu gólovou příležitost, když chtěl dorážet do odkryté branky, jenže brankář Bruslařského klubu se rychle přemístil.

Jak už bylo řečeno, Boleslavští využili i druhou přesilovou hru. Hosté totiž nechali trestuhodně naprosto osamoceného Milana Dančišina přímo před brankářem, dostal se k němu kotouč a následně už měl jednoduchou práci. Zavěsil k levé tyči do prázdné branky, gólman Matěj Bartozel byl bez šance – 2:0.

Východočeši přidali a měli navrch

Mountfield měl sice na začátku druhé třetiny k dispozici přesilovou hru, tu ale nevyužil. Přesto se však radoval ze snížení. Bylo to po přesné trefě Štěpána Matějčka, který se dostal ke kotouči a ujel všem protihráčům. Davida Marka v boleslavské brance nakonec překonal velmi elegantně do rohu nad lapačkou – 2:1.

Od té doby už měli více ze hry královéhradečtí dorostenci. Aktivní byl třeba Kynčl, jenž se snažil prosadit od modré, gólman Marek se ale před zápasem nejspíše dobře vyspal a hýřil výtečnou formou. V závěru třetiny mohli Bruslaři ještě snížit, když ujeli na branku hostí Jindra a Kalaš, ale druhý jmenovaný obdržel kotouč pozdě a ve vysoké rychlosti už nestihl pořádně zakončit. Jinak patřila druhá část Mountfieldu.

I přes veškerou snahu obrat nepřišel

Domácí zahájili poslední třetinu v oslabení, ve kterém se ale snažili hrát aktivně. Do úniku se třeba dostala sehraná dvojice Dančišin–Musliu, která ušetřila cenné sekundy. Boleslavští měli následně k dispozici další přesilovou hru. A znovu ukázali, že to je jejich silnou zbraní. Z úhlu to zkusil Kroni Musliu a našel místo u bližší hradecké tyče – 3:1.

Hosté se ale i poté snažili výsledek zvrátit na svou stranu. Jaroslav Dvořák si najel do mezikruží, odkud vypálil jedovatou střelu. Brankář Marek byl opět na svém místě. Následně se snažil prosadit ještě Mašín, ten ale střílel z velkého úhlu, takže trefil jen matinel za domácí bránou.

Naopak, byli to Bruslaři, kteří se ještě jednou prosadili. Zásluhu na tom měl Martin Kalus, jehož střelu od modré si obránci Mountfieldu sami srazili do branky. Hradečtí ale záhy ještě korigovali výsledek, ve skrumáži před brankou nejrychleji dorážel Jakub Hašek. Jeho spoluhráči se v závěru i bez brankáře mocně snažili dotáhnout aspoň na nejtěsnější rozdíl, jenže víc už nezvládli – 4:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 1 1 1 0
Michael Gaspar 0 0 0 0 0
Jakub Hašek 1 0 1 1 0
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 2
Jakub Lelek 0 1 1 1 0
Patrik Mašín 0 0 0 1 2
Štěpán Matějček 1 0 1 1 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 1 0
Filip Moník 0 0 0 0 0
Jakub Moník 0 0 0 1 2
Jakub Muška 0 0 0 1 6
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 1 0
Martin Štohanzl 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Bartozel 59 27 4 23 85,19 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav):
Je opravdu skvělé, že jsme vyhráli už čtvrtý zápas v řadě, obzvláště pak s Hradcem. Sportovně musíme uznat, že Hradec měl vysokou kvalitu. Ale my jsme byli produtivnější, zejména v přesilovkách, měli jsme výborného gólmana a v závěrečné fázi, kdy nás soupeř zatlačil, jsme se opět prezentovali bojovností.

Jiří Slabý (Mountfield HK):
Myslím, že zápas nevyhrálo lepší mužstvo, ale to, které velice dobře sehrálo přesilové hry. Od druhé třetiny jsme soupeře tlačili a válcovali, ale nevytvořili jsme si takové šance, abychom dali víc než dva góly. Byli jsme málo hladoví před bránou, nešli jsme do toho s takovým zaujetím, abychom branky dali. Myslím, že je to škoda, protože hra nebyla až tak hrozná. Ale hraje se na góly a těch dala Boleslav víc. Bohužel se střelecky nadřeme a necháme si dávat hloupé góly.