Zápasy
po 20.2.2006 | Daniel Višňák

Hradec porazil díky třem gólům v záverečné třetině Havířov 4:3, v play-off se utká s Jihlavou

Havířov přijel do Hradce Králové zvítězit a zajistit si tak čtvrté místo, které by mu umožňovalo začít play-off na domácím ledě. Vše tomu také nasvědčovalo, Panteři vedli v polovině utkání po gólech Kováře, Mikšana a Hrušky dokonce 3:0, ale pak Hradečtí dokázali zápas zcela zvrátit a třemi góly v poslední třetině nakonec vyhrát 4:3. Vítězný gól zaznamenal Jan Blanár, dvakrát do černého se trefil kapitán Roubík a jednou obránce Hendrich. Soupeřem hradeckých hokejistů v play-off bude po výhře v Ml. Boleslavi Dukla Jihlava, ostatní dvojice jsou Ústí n/L – Olomouc, Brno – Havířov a Ml. Boleslav – Chomutov.

Úvodní část hry příliš zajímavý hokej nenabídla, i když více vzruchu bylo před brankou Novotného. Jeho pravou tyč nejprve orazítkoval z otočky Volráb, hosté mohli otevřít skóre prakticky záhy, ale Hruška ani jednou ze svých dvou šancí Koutského nepřekonal. V polovině třetiny hráli hosté přesilovou hru, ale po úniku Přeučila, který se prodral až do sóla, mohli trestuhodně inkasovat, východočeský útočník však na poslední chvíli tísněn nezamířil přesně. První třetina tak skončila končila fotbalovým výsledkem a to 0:0.

V prostřední třetině se už diváci branek dočkali, ku jejich nelibosti ale hned tří v domácí síti. Nejprve poslal Pantery do vedení střelou mezi Koutského betony Robin Bacul a chvíli po něm zvýšil už na 2:0 pro hosty David Mikšan. Aby toho nebylo pro domácí málo, v polovině zápasu udeřili Slezané bojující o čtvrtou příčku a tím pádem začátek závěrečných bojů play-off na domácí ledě potřetí. Vladislav Koutský pouze ztlumil Kovářovu střelu a bleskurychlý Radim Hruška se v dorážce nemýlil – 3:0. Energetici se dokázali prosadit až ve 36. minutě, v přesilové hře tečoval dělovku Jana Šedy Jiří Hendrich, domácí tak snížili na 3:1.

V závěrečných dvaceti minutách se událo něco, čemuž asi málokterý hradecký fanoušek po předešlých čtyřiceti minutách věřil. Domácí nejprve snížili kapitánem Jaroslavem Roubíkem na 2:3 a poté se stejný hráč postaral dokonce ve 46. minutě o vyrovnání. Havířov na východě Čech nechtěl prohrál, tlačil se před Koutského, ale těžkou ránu mu zasadil hradecký obránce Jan Blanár dělovkou, se kterou by si neporadil asi žádný brankář. Blanárova střela se odrazila od břevna za Novotného záda a hradečtí tak ve 49. minutě vedli 4:3. Svůj hubený náskok si už Energetici pohlídali i ve zbylém čase a dokázali tak otočit tříbrankové manko a Pantery hrající o čtvrté místo porazit.

NA PLAY-OFF ZA POUHÝCH 40 KČ
Pondělní prohra Mladé Boleslavi s Jihlavou také určila Východočechům soupeře pro play-off, kterým tak bude Dukla Jihlava. Úvodní dva zápasy čtvrtfinále hraného na čtyři vítězná utkání sehrají hradečtí hokejisté na jihlavském ledě ve středu a ve čtvrtek, série se pak přestěhuje do Hradce Králové o víkendu, přesně v sobotu a neděli. Vstupné na zápasy play-off bude pouhých 40 Kč a tak mají všichni příznivci Energetiků výtečnou možnost přijít své borce povzbudit a vytvořit stejně tak jako v minulé sezóně báječnou atmosféru na domácích utkáních play-off.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Blanár 1 1 2 0 0
Aleš Černý 0 1 1 0 0
Richard Diviš 0 3 3 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 1 0 1 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Radim Ostrčil 0 0 0 0 0
Jakub Plíhal 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 2 1 3 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 1 1 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 30 3 27 90,00 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové)
Chtěli jsme hrát na čtyři útoky, řekli jsme hráčům že tak uničíme, abychom si odpočinuli a rozložili rovnoměrně síly. Někteří to ale pochopili tak, že budou odpočívat na ledě. Vláďu Koutského jsme tak dostali do špatné situace. Po důrazné promluvě v kabině a stažení hry do tří lajn jsme pak zápas otočili. Ostrčil a Plíhal hráli dobře, ale jak říkám, ani jim dnes tým moc nepomohl. Mladá Boleslav si rozhodla sama o tom s kým bude hrát, my jsme proto nemohli udělat nic. Počítali jsme, že pojedeme do Boleslavi a tam se porveme všemi silami a co nejlepší výsledeky, tak teď uděláme to samé v Jihlavě.

Petr Folta (asistent trenéra Havířova)
Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, vedli jsme postupně až 3:0. Vypadalo to, že máme utkání pod kontrolou, chtěli jsme v Hradci kvůli čtvrtému místu zvítězit. Bohužel, pod dojmem, že domácí už s výsledkem těžko něco udělají jsme nastoupili velmi špatně do poslední třetiny a Hradec po druhém gólu zvýšil obrátky, dostal nás pod veliký tlak a zaslouženě duel otočil. Hokej se hraje šedesát minut a ne jenom dvě třetiny.

Fotogalerie