Zápasy mládeže
so 17.10.2015 | Martina Sikorová, Lukáš Štěrovský

Mocný finiš na Třinec nestačil, junioři si připsali druhou porážku ve dvou dnech

Zápasové menu

Neúspěšně budou na ostravský trip vzpomínat svěřenci trenéra Aleše Krátošky. Junioři totiž v pátek nejprve podlehli 2:3 Vítkovicím, v sobotu stejný výsledek zopakovali i na ledě Třince. Ten měl po polovině zápasu tříbrankový náskok, Hradečtí ale v poslední desetiminutovce zabrali a snížili na rozdíl jediného gólu. Na vyrovnání se ale už nezmohli. V tabulce Východočeši po dvou prohrách v řadě klesli na páté místo.

Dva góly v síti Hradce

První velkou šanci si v sobotním utkání vypracoval Polak, jenž se protáhl až před hradeckou brankou, zakončit úspěšně už ale domácí útočník nedokázal. Krátce nato zahrozil na druhé straně nejproduktivnější hráč hostů, s Miškářovou dělovkou si však Hlaváč bez problémů poradil. V polovině úvodní části se tak mohli poprvé radovat Oceláři.

Po vyhraném vhazování se k puku dostal Ludvík Petrák a z mezikruží jej napálil přesně pod horní tyč. O necelé tři minuty se celá situace opakovala, tentokrát střílel Ludvík Petrák z pravého kruhu a znovu poslal kotouč přesně pod horní tyč hostující klece. Snížit nepříznivý stav mohl poté Krátoška, jenž ale přetlačit beton Hlaváče nedokázal. A tak se málem znovu radovali Oceláři, v oslabení ale Hrehorčákovi zabránil zasunout puk do odkryté klece na hranici pravidel bránící hráč.

Domácí navýšili vedení

Ve druhé části jako první zahrozil Bureš, jeho střelu od modré ale zastavila pohotová lapačka Hlaváče. Oceláři si následně vypracovali skvělou příležitost po ráně Heidera, hosté ale Polakovi v dorážce do odkryté části klece zabránili. Oceláři se ale poté do tříbrankového vedení přece jen dostali.

Stuchlík se v útočném pásmu během přesilové hry neunáhlil, přistrčil kotouč na hůl Davida Stránského a domácímu kapitánovi už nečinilo problém poslat puk do odkryté klece. Hradečtí mohli snižovat z přečíslení dva na jednoho, Drašnar ale po prudké přihrávce zakončit nedokázal.

Dvě branky Mountfieldu na vyrovnání nestačily

Do závěrečné třetiny vstoupili s mnohem větší vervou hostující mladíci a po dorážce Matějčka mohlo být sníženo, hradecký útočník ovšem ležícího Hlaváče překonat nedokázal. Poté už se ale hráči Mountfieldu radovali, když třineckého gólmana prostřelil Tomáš Drašnar. Vrátit svému týmu tříbrankové vedení mohl Hrehorčák, jenž ale svůj brejk neproměnil.

A gólem neskončila ani střela do odkryté části branky v podání Ondřeje Kovařčíka, jelikož na poslední chvíli zasáhl jeden z bránících hráčů. Hradečtí mladíci ještě dokázali utkání zdramatizovat proměněným únikem Aleše Krátošky v oslabení, Oceláři už se ale o výhru připravit nenechali.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 1 0
Tomáš Drašnar 1 0 1 1 2
David Gančarčík 0 0 0 -2 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
František Hnik 0 0 0 0 0
Tomáš Hofman 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Aleš Krátoška 1 1 2 2 4
David Malík 0 0 0 -2 0
Štěpán Matějček 0 0 0 -2 0
Patrik Miškář 0 1 1 2 0
Jakub Orság 0 0 0 0 2
Radek Pilař 0 0 0 1 0
Aleš Suda 0 0 0 -1 0
Emil Veselý 0 0 0 -1 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 34 3 31 91,18 0 0

Ohlasy k utkání

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Určitě spokojenost s tímto víkendem, máme pět bodů. Oba dva zápasy kluci odehráli výborně a gólman nás podržel. Posledních pět minut jsme si zkomplikovali, ale tam to není o hráčském umění, tam je to spíš o hlavě. Najednou, když se to začalo trošičku lámat, psychika tam trošičku sehrála roli u některých našich, ale jinak jsme to zvládli skvěle.