Zápasy mládeže
pá 23.10.2015 | Lukáš Štěrovský

Zápas ve znamení marného dotahování ztráty. Junioři podlehli Olomouci 4:5

Zápasové menu

Ve velkou přetahovanou se změnil páteční zápas juniorů mezi Hradcem Králové a Olomoucí. Hosté sice odskočili už do tříbrankového náskoku, ale domácí zabrali a v poslední periodě dokonce snížili na 2:3. Zbytek utkání se nesl v duchu menší gólové přestřelky, Mountfieldu se ale srovnat nepovedlo. Nakonec prohrál 4:5 a v tabulce po třech porážkách v řadě klesl na sedmé místo.

Olomouc velice rychle gólově udeřila

Hradečtí do zápasu vstoupili způsobem, který nepatři zrovna mezi nejpovedenější. Faulem a následným oslabením totiž hostům nabídli příležitost ke skórování, kterou si Kohouti nechali líbit. V čase 1:40 na modré čáře napřáhl Jakub Galvas, jehož střelu chytře tečoval za záda Veselého Šimon Beták – 0:1.

Hanáci udeřili brzy znovu, konkrétně v deváté minutě, kdy nejprve dvakrát orazítkovali tyč Veselého klece, další pokus vyrazil sám brankář a teprve pak puk do klece propasíroval Dominik Marek – 0:2. Další minuty nabídly šance na obou stranách. V té asi největší neuspěl Miškář proti Urbischovi, který nechal vyniknout svoji lapačku. Do konce periody se však skóre nezměnilo.

Druhá perioda nabídla o jednu branku Mory méně

Jestliže v první části Lvům připravila studenou sprchu Olomouc po necelých dvou minutách, v té druhé domácí odolávali skoro dvojnásobně dlouhý čas, ale marně. Přestože předváděli lepší výkon, byl to olomoucký Jakub Heža, kdo skóroval, když se dostal k odraženému puku – 0:3.

Vzápětí mohl snížit Jakub Orság, ale samostatný únik zakončil bekhendovou střelou, která se mezi tři olomoucké tyče nevešla. V další velké příležitosti Hradce Králové se zase předvedl sám brankář Urbisch. Ten opět zakročoval lapačkou, tentokrát proti samostatnému nájezdu Gančarčíka.

Heroický výkon Lvů na body nestačil

Doslova v gólové hody se zvrtla poslední perioda, která po vzoru předchozích částí také nabídla gól brzy po jejím začátku. Za Hradec totiž v krátkém časovém sledu skórovali Jakub Orság a Aleš Suda. Rázem utkání dostalo nový, dramatický ráz! Olomouc ale rychle odskočila opět o dvě branky, a to zásluhou Martina Konečného, který ujel domácí obraně – 2:4.

Naději hradeckým vrátil Aleš Krátoška, který olomouckého gólmana překonal rychlou ranou zápěstím, jenže Matěj Pavlovský na druhé straně opět dodal hostům pomyslný klid na hole – 5:3. Hradec se nevzdával, pět minut a dvacet vteřin před koncem skóroval Jakub Orság. Vyrovnání už se ale domácí i přes odvolání brankáře nedočkali a Olomouci podlehli 4:5.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 1 1 1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 14
David Gančarčík 0 1 1 3 2
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
František Hnik 0 1 1 -1 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -1 2
David Chalupa 0 1 1 -1 0
David Košař 0 0 0 -1 0
Aleš Krátoška 1 0 1 0 0
Daniel Lier 0 0 0 -1 0
Patrik Miškář 0 0 0 2 0
Jakub Orság 2 0 2 0 0
Radek Pilař 0 1 1 -1 0
Aleš Suda 1 0 1 1 0
Emil Veselý 0 0 0 0 2
Tomáš Zahradník 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 59 35 5 30 85,71 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Zase se nám potvrdila první třetina, kdy už třetí zápas po sobě nám úvodní část nevyšla, prohráli jsme ji 0:2. Za stavu 0:3 jsme se vzchopili, ale myslím si, že v prostřední periodě jsme byli aktivnější a lepší. Škoda, že jsme dneska nedali více gólů. Ale takový je hokej, samozřejmě nás to mrzí. Třetí prohra v řadě o jediný gól je pro sebevědomí kluků takové... někdy je lepší prohrát o více gólů než o jedinou branku. Ale nedá se nic dělat. Je to pro nás zkušenost. Jak říkám, podle mého rozhodla první třetina o celém utkání. Byly tam od nás taky zbytečné fauly, oslabení pak vysiluje hráče. Možná, že energie, co se v první periodě vyplýtvá na úkor oslabení, pak chybí k tomu, abychom puk dotlačili do brány.

Petr Fiala (HC Olomouc):
První třetinu jsme hráli velice dobře, druhou už jsme byli pod tlakem, ale podařilo se nám to udržet. Třetí třetina už byla z naší strany hodně pasivní, hrálo se hodně v našem obranném pásmu, domácí byli kousíček od toho, aby srovnali. Ale naštěstí jsme závěrečnou část, tím myslím oslabení a power-play Hradce, odehráli tak, že čistá šance na skórování tam nebyla. Byl to zápas jako na houpačce, dlouho jsme nevyhráli, takže jsme rádi. Navíc v Hradci, který letos zatím má velice dobré výsledky, takže o to je to cennější.