Zápasy mládeže
so 24.10.2015 | Martin Voltr

Junioři znovu neuspěli, v závěru utkání nabídli Zlínu dva body

Zápasové menu

Nepříjemné období prožívají hradečtí junioři. Po famózním vstupu do sezóny naopak padli už počtvrté v řadě, byť zápas s posledním Zlínem měli výborně rozehraný. Mountfield doma od druhé třetiny jasně dominoval, zaslouženě vedl 4:2 a 5:3, v závěru ale Ševci nekompromisně potrestali jeho chyby v obraně. Nakonec pro sebe utkání získali v prodloužení.

Dvě rychlé branky, potom klid

První minuty jako by předznamenaly, o jakou přestřelku nakonec půjde. Už v té čtvrté totiž padlo po gólu na každé straně. Skóre otevřel zlínský Michal Stuchlík, který propálil Františka Veselého mezi betony, jenže hradecká odpověď přišla hned za 21 sekund. Zařídili ji Orság s Tomášem Drašnarem, druhý jmenovaný z mezikruží vymetl růžek nad vyrážečkou – 1:1.

Pak se hra o poznání uklidnila. Na kotouči se o něco víc drželi hosté, před přestávkou dostali dvě početní výhody, ty se jim ale nepovedly. Hradec zodpovědně bránil a čekal na možnosti z protiútoků, které nakonec přišly. Orság ani Miškář však brankáře Halodu neprostřelili, v samém závěru třetiny nevyšlo Mountfieldu přečíslení ve vlastním oslabení.

Hradec se zvedl a zaslouženě otočil

Od startu druhé části už byli Hradečtí aktivnějším týmem. Po třech minutách je zaskočil Michal Gago, především tedy brankáře Veselého, který po dalekonosné ráně odjel na střídačku a do hry šel Daniel Bechný – 1:2. Jeho spoluhráče inkasovaný gól vyburcoval, všude byli dřív. Jakub Orság nevyužil trestné střílení, o chvíli později zachránila Zlín po Hofmanově střele tyčka. I Bechný se musel mít na pozoru, to když skvěle vytáhl bekhendový blafák Dalajky.

Hradečtí se ale jinak sápali po vyrovnání a konečně se dočkali i přesilovek. Tu první ještě nevyužili, zato druhou a třetí ano. Když rozhodčí signalizoval další trest, k puku od Drašnara se mezi kruhu dostal Patrik Miškář a střelou mezi betony srovnal. Domácí výhoda tím pádem další dvě minuty pokračovala a vteřinu před jejím vypršením se nejlepší hradecká formace radovala znovu, když po krásné kombinaci zakončoval do prázdné brány i její třetí člen Jakub Orság. Lvi poprvé v zápase vedli – 3:2!

Domácí ztratili vyhraný zápas

Zlínské mladíky musely nedovolené zákroky mrzet. Na startu třetí třetiny se dvakrát hrálo čtyři na čtyři, ale jakmile vypršel trest navrátilce Bureše, Hradec potřetí z přesilovky trestal. Tomáš Drašnar i Aleš Krátoška měli spoustu místa na dorážení, slavit mohl druhý jmenovaný – 4:2.

Tím odstartovala atraktivní pasáž, Moravané brzy odpověděli a ukázali, že zápas ještě nebalí. Hradecký brankář se nestačil přesunout proti Michaelu Hlaváčovi, který bleskově objel klec a zakončil pár centimetrů za čáru. Ale hned za půl minuty Mountfield znovu odskočil po nádherné akci Patrika Miškáře. Hradecká čtrnáctka v nájezdu potáhla puk až za ležícího gólmana a kolem tyčky vrátila puk do branky – 5:3!

Nezdálo se, že by hosté měli se zápasem ještě něco udělat, Hradec kontroloval hru. Jenže pak přišlo prohrané buly, rychlé vytočení Michala Gaga a už to zase bylo jen o gól. V 56. minutě domácí předvedli v zadních řadách další obrovskou chybu, kterou potrestal Jan Vyoral naprosto stejnou otočkou kolem branky jako Hlaváč. A vedení bylo pryč – 5:5.

K rozhodnutí stačila minuta a 43 sekund

Domácí mladíci se snažili odčinit předchozí momenty. Jak na konci základní hrací doby, tak i v úvodu prodloužení, kdy neuvěřitelný slalom mezi kompletní zlínskou čtveřicí vystřihl Filip Hronek. Jenže potom přišlo další okno v obraně a rozhodující gól Ševců. Kapitán Dominik Hladiš povedeně projel pravou stranou, aby následně trefil místo mezi betony hradeckého gólmana a dokonal zlínské dílo – 5:6 po prodloužení.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 -3 2
Tomáš Drašnar 1 3 4 1 0
David Gančarčík 0 0 0 -1 2
Štěpán Havránek 0 0 0 -3 0
František Hnik 0 0 0 -3 2
Tomáš Hofman 0 0 0 -1 0
Filip Hronek 0 1 1 -1 0
David Chalupa 0 0 0 -1 0
David Košař 0 0 0 -1 0
Aleš Krátoška 1 0 1 -3 2
Patrik Miškář 2 1 3 0 0
Jakub Orság 1 2 3 0 0
Radek Pilař 0 0 0 -3 0
Aleš Suda 0 0 0 0 0
Emil Veselý 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Bechný 38 19 4 15 78,95 0 0
František Veselý 23 10 2 8 80,00 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Zápas se mi hodnotí těžko. První třetina skončila 1:1, na naše poměry posledních čtyř utkání byla asi nejlepší. Potom jsme byli aktivní, dali jsme i góly a šli do vedení 5:3. Bohužel ale naši dva nejzkušenější obránci udělali hrubé chyby, po kterých Zlín srovnal. Musím říct, že ani oběma našim gólmanům zápas nevyšel, myslím, že i ten gól v prodloužení se dal chytat. Je to pro nás velká ztráta, protože takový zápas by se měl uhrát. Za dva domácí zápasy máme jeden bod, což je určitě zklamání. Nicméně Zlínu gratuluju, musíme jít dál a koukat se dopředu.

Radek Pšurný (PSG Zlín):
Za dva body jsme rádi, potřebovali jsme je jako sůl, abychom se mohli odlepit ode dna tabulky. Myslím, že náš páteční výkon byl lepší, ale dneska jsme byli produktivnější. Soupeř hrál dle mého názoru výborně, nás v důležitých chvílích podržel gólman. Zase jsme udělali individuální chyby, ale naštěstí jsme dali o gól víc než soupeř. Samozřejmě nejsme spokojeni s naší situací, která nastala vinou ztráty formy, a hlavně zranění klíčových hráčů. Dlouho jsme měli rozbité mužstvo. Nechceme se vidět tam, kde v poslední době jsme, rádi bychom pluli v klidných vodách tabulky.