Zápasy mládeže
so 31.10.2015 | Tomáš Lysý, Lukáš Štěrovský

Hořká série ukončena! Junioři po čtyřech porážkách zvítězili, Jihlavu přehráli 4:1

Zápasové menu

Konečně! Velký kámen musel spadnout ze srdce trenéra Aleše Krátošky po zápase juniorů v Jihlavě. Jeho svěřenci totiž prohráli poslední čtyři utkání v řadě, navíc pokaždé rozdílem jediného gólu. Proti Dukle ale dokázali nepříjemnou bilanci zvrátit. Na první trefu Hofmana sice domácí ještě našli odpověď, na ty další ale nikoliv. Mountfield zvítězil 4:1 a tři získané body ho v tabulce posunuly na páté místo.

Z rychle inkasované branky se domácí zvládli oklepat

Skóre zápasu mezi Jihlavou a Hradcem Králové se měnilo již po devětapadesáti vteřinách. Tomáš Hofman vystřelil z mezikruží a gólman Kořenář si srazil kotouč kolem vlastní hlavy do sítě. Dukla se snažila rychle odpovědět, ale narážela na zformované šiky hostí. Když už se po pasu Anděla dostal ke střele Dufek, byl na pravém kruhu zablokován. V polovině prvního dějství přišly dvě velké šance.

Nejprve střílel ze středu pásma opět Hofman, jenže trefil jen tyč a s dorážkou neuspěl Orság. Na druhé straně Kousalovu pumelici z pravého kruhu vyrazil Veselý jen před sebe a tísněný Najman netrefil část odkryté branky. Jihlavě se povedlo srovnat v přesilové hře. Vojtěch Balaštík po pasu Pospíchala vypálil milimetrově přesně, protože puk se od levé tyče odrazil do sítě – 1:1. Vyrovnaná a bojovná první třetina tak skončila spravedlivou remízou.

Dvě trefy Hradce naznačily možný vývoj utkání

Domácí začali druhou třetinu mnohem aktivněji a s větším elánem, ovšem byli to hosté, kteří měnili stav. Krátoška chtěl střílet z mezikruží, ovšem hráč Dukly jej fauloval. V signalizované výhodě našel Havránek na pravém kruhu Radka Pilaře, jenž trefil skulinu mezi betony přesouvajícího se gólmana. Na střídačce hostí mohlo být ještě veseleji, to by se musel Krátoška dostat k dorážce před odkrytou klecí. Z protiútoku vyprášil Najman tvrdou střelou z levého kruhu beton Veselého.

Druhá přesilovka zápasu Dukle příliš nevyšla a po jejím skončení inkasovala potřetí. Po Půžově akci promáchl Dufek před brankou do ztracena, u opačné branky po přesné přihrávce Miškáře zamířil k levé tyči Tomáš Hofman – 1:3. Hradečtí byli v této části hry lepší, zaslouženě vedli, a to ještě dělovka Havránka prošla těsně vedle pravé tyče. Ve vůbec první přesilové hře zápasu Mountfield uzamkl soupeře před Kořenářem, červenožlutí se ovšem s vypětím všech sil ubránili. Minutu a půl před koncem projel kolem čtyř hráčů Krátoška a své hezké sólo zakončil střelou nad horní tyč.

Mountfield stvrdil výhru v power-play

Nechybělo mnoho a Hradečtí mohli na začátku třetí třetiny odskočit na rozdíl tří gólů. Krátoška po úniku zamířil bekhendovým blafákem těsně vedle. Šanci na snížení nepříznivého stavu měli domácí v přesilovce, kdy Půža nejprve zamířil z mezikruží vedle a poté jeho ránu od modré tečoval kousek kolem levé tyče Dvořák. V polovině jednapadesáté minuty nejprve Lier nenašel střelou z pravé strany mezeru mezi betony Kořenáře, po rychlém protiútoku Dukly těsně minul vzdálenější tyč střelou z levého kruhu Kousal.

Když domácí nevyužili další přesilovou hru, bylo to s jejich nadějemi na body hodně špatné. Na konci zápasu hráli Jihlavští početní výhodu, odvolali gólmana a zkusili to v šesti. Půžovu dělovku vyrazil Veselý mezi kruhy, kde kotouč propadl k Aleši Krátoškovi a ten žabičkou přes celé kluziště pečetil na konečných 1:4. Hradec tak vyhrál po sérii čtyř proher!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 0 2
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 1 1 4 0
František Hnik 0 0 0 1 0
Tomáš Hofman 2 0 2 2 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
David Košař 0 0 0 0 2
Aleš Krátoška 1 1 2 2 0
Daniel Lier 0 0 0 2 0
Martin Matějček 0 0 0 2 2
Štěpán Matějček 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 0 1 1 3 0
Filip Moník 0 0 0 0 0
Jakub Orság 0 1 1 2 0
Radovan Pavlík 0 0 0 0 0
Radek Pilař 1 0 1 1 0
Emil Veselý 0 0 0 0 2
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 29 1 28 96,55 1 0

Ohlasy k utkání

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava):
Utkání bych zhodnotil krátce: Soupeř byl lepší a vyhrál.

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Pro nás to bylo velmi důležité utkání, protože předtím jsme čtyřikrát prohráli o gól, i nešťastně, ale mohli jsme si za to sami. První třetina byla hodně vyrovnaná. Od druhé třetiny jsme byli o dost aktivnější a i díky ubráněným přesilovkám, které Jihlava nedokázala využít, jsme zaslouženě vyhráli.