Zápasy mládeže
čt 19.11.2015 | Lucie Brožová, Martin Voltr

Parádní obrat! Junioři ztráceli na Slavii dva góly, ale zvítězili 4:2

Zápasové menu

Hradec si ve čtvrtek dokonale podmanil Prahu, po výhře starších dorostenců v Letňaněch uspěli i junioři na Slavii. Proti druhému týmu extraligy měli těžkou roli, zvlášť když po první třetině prohrávali 0:2. Svěřenci trenéra Aleše Krátošky se ale nevzdali, ve druhé části skóre dotáhli a ve třetí dokonali skvělý obrat na konečných 4:2! Vítěznou branku vstřelil v 53. minutě Patrik Miškář, k výhře pomohl vydatnou měrou i brankář František Veselý, který předvedl 39 úspěšných zákroků.

Začátek první periody byl plně v režii hostů, několik minut se červenobílí nemohli dostat z obranného pásma. V polovině třetiny ale domácí zabrali a to se jim vyplatilo.

Skóre otevřel ve třinácté minutě Viktor Nestrašil. Střelu Sani od modré Veselý pouze vyrazil do pravého kruhu, kde se ho ujal právě Nestrašil, kterému už nedělalo problém vsítit branku. Na svého spoluhráče o chvilku později navázal Aleš Mareček. Za hradeckou brankou se ujal kotouče, obkroužil Veselého svatyni a střelou z mezikruží zvýšil na 2:0.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili aktivněji Hradečtí a v devětadvacáté minutě využili přesilovou hru. Tomáš Drašnar tečoval střelu Miškáře a ta skončila za zády Frodla. Necelé dvě minuty před koncem prostřední části se pak hosté dočkali vyrovnání, když Kryštof Hroudný v přečíslení vymetl pravý horní růžek Frodlovy branky. Do šaten se tedy šlo za vyrovnaného stavu 2:2.

Rozhodnutí tak přišlo až ve třetí třetině. Ze začátku byli aktivnější domácí, mejprve od modré tvrdě vystřelil Drahorád, jehož střelu vytěsnil veselý ramenem. O chvilku později to zkoušel Tejral z otočky, ale hradecký brankář si svou svatyni pohlídal.

A tak se po vyloučení Sani opět prosadili Východočeši. Patrik Miškář dostal skvělou přihrávku do mezikruží, kde udělal kličku do bekhendu, kterou přelstil Frodla a zasunul kotouč do branky. Ke konci zápasu to domácí ještě zkoušeli bez brankáře, to se jim ale stalo osudným. Štěpán Havránek se dostal do úniku a bez potíží rozhodl o výhře Hradce – 2:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brádler 0 0 0 -1 0
Nicolas Bureš 0 0 0 0 2
Tomáš Drašnar 1 1 2 -1 2
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 1 1 2 1 2
František Hnik 0 1 1 1 0
Tomáš Hofman 0 0 0 1 0
Kryštof Hroudný 1 0 1 1 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Daniel Lier 0 0 0 -1 2
David Malík 0 0 0 -1 0
Štěpán Matějček 0 0 0 -1 0
Jan Michálek 0 0 0 -1 2
Patrik Miškář 1 1 2 0 2
Jakub Orság 0 2 2 0 0
Radek Pilař 0 1 1 1 2
Emil Veselý 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 41 2 39 95,12 1 0

Ohlasy k utkání

Petr Novák (HC Slavia Praha):
Zápas se mi hodnotí velice špatně, nezískali jsme doma ani jeden bod. Na začátku jsme nevyužili přesilovou hru pět na tři, potom jsme už hráli nedůrazně. Naopak Hradec bojoval s velkým nasazením. Mysleli jsme si, že když vedeme 2:0, tak zápas uhrajeme. Ale bohužel přes naše apely na střídačce a v kabině si to hráči nepřebrali a mysleli si, že se Hradec porazí sám. Ale neporazil.

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Měli jsme trochu problém se sestavou. Takže jsme na zápas byli připraveni i nepřipraveni, protože tým byl přece jenom oslaben. V první třetině jsme trošku nešťastně dostali dva góly, ale myslím, že od druhé třetiny jsme byli aktivnější. Víc jsme chtěli, a proto bych řekl, že jsme vyhráli zaslouženě.