Zápasy mládeže
so 30.1.2016 | Daniel Kot, Lukáš Štěrovský

Tři vstřelené góly ve vlastním oslabení rozhodly o výhře juniorů nad Karlovými Vary

Zápasové menu

Takhle se stahuje ztráta na tabulkového souseda! Svěřenci trenéra Aleše Krátošky v Karlových Varech sice relativně brzy prohrávali, pak už ale převzali otěže do svých rukou. Hradečtí si vypracovali velký počet šancí a hned třikrát se prosadili ve vlastním oslabení. Konečné skóre činilo 4:1 ve prospěch Východočechů, za něž se dvěma góly a stejným počtem asistencí zaskvěl Patrik Miškář. I díky němu tak Lvi v tabulce přeskočili Energii a s náskokem dvou bodů jsou sedmí.

Aktivita Hradce vedla k otočení skóre

Zpočátku měl navrch Hradec, který vyvíjel na soupeře větší tlak, díky čemuž se dočkával také častěji početních výhod. První branku ale nakonec přece jen zaznamenali domácí, když se po nevyužitém úniku ze strany Hradce podařilo uniknout bleskurychle na druhé straně Filipu Hauzrovi, který zamířil přímo mezi brankářovu vyrážečku a pravý beton. Inkasování Mountfield trochu zaskočilo, ale poté se hosté opět probrali a dokázali se do utkání vrátit vyrovnávací brankou, když rychlou kombinaci přesně zakončil Radovan Pavlík.

Hradec měl za celou třetinu hned několik možností v podobě přesilových her, ale ty mu ani trošičku nevycházely. Hosté si tak paradoxně museli počkat až na oslabení v závěru třetiny, při němž Orság vystihl chybu Energie, přibrzděním se zbavil posledního obránce a do samostatného úniku už jen vyslal Patrika Miškáře, který si počkal na Frčkův pohyb a přechytračil ho přízemní střelou do protipohybu. Do šaten tak nakonec mohl odcházet veselejší aktivnější Hradec.

Mountfield měl několik šancí, využil jen jedinou

Ve druhé třetině se dařilo zpočátku opět lépe Hradci, ale poté sudí vyloučil jednoho z hráčů Mountfieldu a šanci na vyrovnání měla Energie. Jenomže té v tomto utkání početní výhody opravdu nešly. Karlovarskou obranou se totiž dokázal prokličkovat obránce Štěpán Havránek, který Frčka jen šikovně přehodil bekhendovým zakončením přímo do šibenice. Energie působila poté velmi snaživě, ale Hradec hrál velmi chytře a dařilo se mu rozhodit soupeře tím, že mu téměř nic nedovoloval.

Energie tak byla nervózní a dělala stále více chyb. Když navíc velmi hrubě fauloval Ladislav Zikmund a od sudího dostal pětiminutový trest a osobní trest do konce utkání, hosté začali Karlovarské opět vystavovat obrovskému tlaku a v závěru třetiny měli ještě několik velmi nebezpečných šancí. Proti skvělému Frčkovi se však již neprosadili, a tak do závěrečného dějství odcházeli s dvoubrankovým náskokem.

Tři body pojištěny třetí brankou v oslabení

Hradec zvládal tempo utkání i ve třetí třetině skvěle, naopak výkonnost energetiků se postupně výrazně snižovala. Hradec měl tak i ve třetí třetině více ze hry a vytvářel si více šancí. Vary ale stále držel skvělý Frček, a tak se branek nedočkali diváci ani na jedné straně. Největší šanci třetiny měl asi celý zápas velmi výrazný Malík, kterému Frček v poslední chvíli vypíchl puk.

V závěru to však Energie zkusila ještě v šesti, ale vůbec se jí nedařilo a deset sekund před koncem třetiny bylo jasné, že už se domácí zpoza vlastní branky nedokážou prosadit. Komu se to ale díky nedisciplinovanému dohrávání utkání domácích podařilo, byl Hradec. Svou šanci využil v dalším oslabení Patrik Miškář, který tak upravil na konečných 1:4 a jen tak potvrdil tříbodový zisk lepšího Hradce.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 1 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 1 0
David Gančarčík 0 0 0 0 2
Štěpán Havránek 1 0 1 3 2
František Hnik 0 0 0 0 2
Kryštof Hroudný 0 0 0 2 0
David Košař 0 0 0 0 0
Daniel Lier 0 0 0 -1 0
David Malík 0 0 0 0 0
Jan Michálek 0 0 0 -1 0
Patrik Miškář 2 2 4 4 2
Jakub Orság 0 1 1 1 4
Radovan Pavlík 1 0 1 2 0
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 1 4
Emil Veselý 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 19 1 18 94,74 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary):
Hradec dnes zaslouženě vyhrál. Měl lepší pohyb a lépe přecházel do útoku. Byl důraznější a využíval našich chyb. My jsme měli dnes velmi špatné přesilovky, v nichž jsme dostali tři branky, což rozhodlo. V závěru jsem sice měli šance, ale to bylo maximum, které jsme dnes mohli odehrát. Hradec vyhrál zaslouženě.

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Pro nás je to velmi důležitá výhra a velmi důležité tři body do tabulky, obzvláště pak, když jsme je získali proti Energii, která je nám v ní velmi blízko. Utkání jsme sice začali trochu hůře a inkasovali jsme první branku, ale poté jsme se sebrali a myslím, že zbytek utkání už patřil nám. Byli jsme dnes zkrátka lepší a zaslouženě jsme vyhráli, což je pro nás velmi důležité.