Zápasy mládeže
so 6.2.2016 | Lukáš Štěrovský, Lukáš Foff

Jednoznačná výhra! Junioři ve vyhecovaném klání spláchli Kometu vysoko 7:0

Zápasové menu

Po posledním nevydařeném zápase přivítali svěřenci Aleše Krátošky na svém ledě Kometu Brno. A bylo na co se dívat! Utkání nabídlo všechno, co si jen divák mohl přát. Padla spousta branek, k vidění byl velký počet hitů a navrch i pěstní souboj. Mountfield navíc klání jednoznačně ovládl a skvělý František Veselý udržel čisté konto.

První perioda v režii Mountfieldu

Jestliže Kometě něco v první třetině činilo potíže, pak to rozhodně byla disciplína. Během prvních čtyř minut Brno inkasovalo hned tři dvouminutové tresty krátce po sobě, Hradci se tak naskytla dlouhotrvající přesilovka pět na tři. A využil ji náramně. V čase 4:28 se k dorážce dostal David Malík a nadvakrát dostal puk přes beton teprve mladšího dorostence Dostála do sítě.

Hradec si byl schopen bez potíží vytvářet tlak, jenže se delší dobu nedokázal prosadit. Svěřenci trenéra Krátošky se však nevzdávali a odměnou jim byly rovnou dvě branky v poslední minutě! Nejprve se dokonce ve vlastním oslabení trefil Jakub Orság, posléze, pouhé čtyři vteřiny před sirénou, zakončil parádní ťukec v přečíslení tří na jednoho Radek Pilař – 3:0!

Hradec nevyužil trestné střílení, i tak ale přidal branku

Druhá třetina připomínala spíše bitevní pole než hřiště pro lední hokej. Více ze hry měli opět domácí, přestože se do první větší šance dostali až po devíti minutách hry. Vzápětí byl v samostatném úniku faulován Pavlík, trestné střílení ale nevyužil. Hradec se ale mohl radovat o pár chvil později, a to dokonce ve dvojnásobné početní nevýhodě!

Radek Pilař totiž na modré čáře vypíchl kotouč, přehnal se přes celé hřiště, aby zamotal hlavu dvěma obráncům a švihem vyzrál na brněnského gólmana – 4:0. Další gól mohl přidat Pavlík, který se k puku dostal po návratu z trestné lavice, jenže s kličkou do forhendu neuspěl. Ke konci periody si šance vydobyla i Kometa, Veselý však pokaždé zasáhl přesně betonem.

Další tři branky v síti Komety

Vstup do poslední části se domácím povedl na výbornou. V rozmezí dvou minut a sedmnácti vteřin totiž přidali další dva góly, když se trefili František Hnik a Patrik Miškář – 6:0. I v poslední periodě se hodně bojovalo, dokonce došlo i na pěstní potyčku mezi Martinem Matějčkem a Nováčkem.

Hradec byl v nevídané herní pohodě, důkazem toho budiž i trestné střílení Luboše Horkého, které Veselý ukryl do své lapačky. Poslední hřebíček do brněnské rakve zarazil v čase 53:26 Radovan Pavlík, který završil skóre utkání na konečných 7:0. Hradec si po zasloužené výhře ještě více pojistil umístění v první osmičce, která zajišťuje lepší výchozí pozici pro play off.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 2 2 3 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 1 0
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 2 2 3 2
František Hnik 1 1 2 2 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 2 0
David Košař 0 0 0 0 2
Daniel Lier 0 0 0 0 2
David Malík 1 0 1 1 6
Martin Matějček 0 0 0 1 25
Patrik Miškář 1 3 4 2 4
Jakub Orság 1 2 3 2 8
Radovan Pavlík 1 0 1 1 0
Radek Pilař 2 0 2 3 2
Emil Veselý 0 1 1 1 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 36 0 36 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Pro nás to byl poměrně důležitý zápas. Po posledním výkonu, který byl od nás opravdu špatný, jsme k tomu dneska přistoupili úplně jinak. Podle mě jsme utkání zaslouženě vyhráli. Mohlo to skončit klidně víc, protože jsme ještě neproměnili spoustu šancí, které jsme měli. Důležitý zápas a důležité tři body do tabulky, za které jsme rádi.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno):
Utkání velmi ovlivnila tři vyloučení, která přišla zkraje zápasu. Dostali jsme branku a byli pod tlakem. Nehráli jsme vůbec dobře a logicky ani nejsme spokojeni s výsledkem. Utkání bylo hodně nečisté a podle mého názoru by se hokej tímto směrem ubírat neměl.