Zápasy mládeže
čt 18.2.2016 | Matěj Langer, Lukáš Štěrovský

Junioři proti poslední Olomouci vyválčili alespoň bod po prohře v prodloužení

Zápasové menu

Kdepak, Hanáci rozhodně nejsou oblíbeným soupeřem královéhradeckých juniorů. S posledním týmem tabulky Východočeši padli už při prvním vzájemném zápase ve FORTUNA aréně. Tentokrát se jim podařilo získat alespoň bod, když duel dovedli až do prodloužení. V něm se ale štěstí přiklonilo na stranu Olomouce. Jediný zásah na hradecké straně si připsal Radek Pilař.

První část nabídla šance jen ojediněle

Počáteční perioda nebyla na góly nikterak lákavá. Oba celky hrály víceméně vyrovnaný hokej a herní děj se po většinu času přeléval ze strany na stranu. Do první výraznější šance se dostal hostující Miškář, který se v prostoru mezi kruhy dostal k přesné přihrávce. Jeho následná střela měla sice potřebnou razanci, chyběla jí ovšem důležitá přesnost.

Alespoň psychicky se zapotil v prostřední části prvního dějství i hostující gólman, na kterého se od modré čáry valil rozjetý Kuba. Ten se však k zakončení nedostal, když byl čistě a účinně odstaven od puku dotěrným obráncem Mountfieldu. Velké dusno nastalo v brankovišti Mory, kam jako nezastavitelný vlak vjel Miškář a snažil se dostat puk za betony Pospíšila. I na jeho druhý pokus ale olomoucká klec zůstala nedobytná a do druhé části hry se vstupovalo za nerozhodného stavu.

Hradec byl lepší, ale inkasoval jako první

Úvod prostřední dvacetiminutovky sice spíše režírovali hosté, Olomoučtí se ale po krátké době probrali a začali se na výkon Hradce dotahovat. Velkých šancí ke skórování k vidění nebylo, jednu ale domácí dokázali využít a proměnit.

David Nesvadba dovezl kotouč ze středního pásma do levého kruhu, náhodně jej poslal do brankoviště, kde jej následně se štěstím ztečoval za betony Veselého Šimon Beták – 1:0. Na počátku třetí třetiny se Orság před Pospíšilem napřáhl a nekompromisně vyslal dělovku na jeho levý beton. Ten byl však ve správný čas na správném místě a razantní pumelici vyrazil.

Mountfield srovnal zásluhou Pilaře

O vedení přišli Moravané až ve 49. minutě, do které oba gólmani ve svých brankách čarovali a drželi naděje svých týmů. Hosté se dostali s pukem do útočné třetiny, prokličkovali mezi domácí defenzívou a z ničeho nic dostal Radek Pilař puk za brankovou čáru, čímž srovnal stav utkání.

V 55. minutě se Hradec mohl ujat vedení, když jeden z jeho hráčů prokličkoval před Pospíšila, vyhnal jej z brány, objel ho a pošťouchl puk do brankoviště. Zde byla ale nejrychleji olomoucká obrana, která pohotově fotbalovým způsobem odkopla kotouč do bezpečí.

V prodloužení byli šťastnější domácí

V základní hrací době se o vítězi nerozhodlo, pokračovat se tak muselo v prodloužení. V tom se oba celky dostávali častokrát do velkých střeleckých příležitostí, oba gólmani ale byli více než jistí. Tedy až do momentu, kdy Kuba objel bránu Veselého, našel Davida Nesvadbu, který nekompromisně trefil horní růžek klece a rozhodl utkání ve prospěch Olomouce.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 -1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 1 1 1 0
Michael Gaspar 0 0 0 -1 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 4
Kryštof Hroudný 0 0 0 0 0
David Košař 0 0 0 0 0
Aleš Krátoška 0 0 0 0 0
David Malík 0 0 0 -1 2
Jan Michálek 0 0 0 -1 0
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Jakub Orság 0 0 0 0 0
Radek Pilař 1 0 1 -1 0
Radim Šalda 0 1 1 0 4
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 62 33 2 31 93,94 0 0