Zápasy mládeže
so 27.2.2016 | Radek Kozel

Junioři v oslabené sestavě dostali od Ocelářů lekci z využívání přesilovek a padli 0:5

Zápasové menu

Stejně jako s blížícím se koncem února pomalu mizí zimní teploty, vytrácí se i pohoda hradecké juniorky. Svěřenci trenéra Aleše Krátošky nedokázali odčinit den starou porážku 2:5 s Vítkovicemi a třineckým Ocelářům podlehli před výbornou diváckou kulisou 0:5! O výsledku rozhodly především přesilovky, když Slezané proměnili hned tři a znovu tím potvrdili, proč mají nejvyšší úspěšnost využitých přesilových her v celé DHL Extralize juniorů. Nelze však pominout ani to, že domácí nastoupili ve značně okleštěné sestavě.

Lvi byli aktivnější, ale do vedení šli Oceláři

Kdo čekal, že se velký favorit dnešního duelu ze Slezska od prvních minut zakousne do hradeckých Lvů, musel být nesmírně překvapen. Byli to totiž právě svěřenci Aleše Krátošky, kteří se od začátku tlačili za vstřelením úvodní branky. Nejblíže měl ke skórování Tomáš Zahradník, avšak jeho bekhendový pokus z bezprostřední blízkosti vytěsnil hostující brankář ramenem.

Po náporu domácího mužstva se hra postupně vyrovnala a rovněž i přiostřila. Rozhodčí nelenili s vylučováním a zákonitě tudíž přišly i šance v přesilových hrách. Zatímco Mountfieldu se hra v početní výhodě příliš nedařila, hokejisté ze Slezska dokonale předvedli, proč mají nejvyšší procento využitých přesilovek v celé extralize. Domácí obrana nestačila pokrýt Jakuba Lacka a ten poslal hosty do vedení – 0:1. Toto skóre se i přes šance na obou stranách již nezměnilo.

Obraz hry zůstal nezměněn, branku přidali znovu hosté

Začátek druhé periody si nikterak nelišil od toho, co předváděli Východočeši v úvodu utkání. Hra se odehrávala především před hostujícím brankářem, který musel čelit několika nebezpečným akcím. Především střely Havránka a Piegla od modré čáry zaváněly góly. Co se nepovedlo od modré, mohl dokonat Pilař z kruhu, avšak ani on na třineckého gólmana nevyzrál.

Ve 31. minutě měla početná skupina hradecký fanoušků možnost zhlédnout pěstní výměnu názorů mezi domácím Pieglem a Murínem. Hradecký bijec však skolil svého soupeře snad až příliš brzy na to, aby si tuto bitku mohli diváci náležitě vychutnat. Pieglem nabuzený východočeský celek však zchladila v poslední minutě druhé třetiny rozžhavená třinecká ocel, neboť při hře 4 na 4 se prosadil Miloš Roman – 0:2.

Slezané završili dokonce bůra

Vstup do třetí periody se od předcházejících dvou značně lišil, neboť Třinečtí již ve 42. minutě využili po střele Davida Stránského početní výhodu 4 na 3 a zvýšili již na tříbrankový rozdíl – 0:3. Snížení měli na holích Pilař s Orságem, ale ani jeden z domácích mladíků nedokázal usměrnit na brankovišti poskakující kotouč za záda brankáře.

Hokejisté ze Slezska, vědomi si svého náskoku, se soustřeďovali především na precizní obranu a hru v přesilovkách. V této herní činnosti byli až nevídaně precizní a potvrdili to v 53. minutě, kdy při hře 5 na 3 rozvlnil síť za Veselého zády Matěj Murín – 0:4. Za tohoto stavu se zápas již v poklidu dohrával, avšak ani to nezabránilo Patriku Hrehorčákovi v tom, aby v 58. minutě zkompletoval bůra v hradecké kleci.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 2
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 -1 0
František Hnik 0 0 0 0 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 -2 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Aleš Krátoška 0 0 0 -1 2
Daniel Lier 0 0 0 0 0
David Malík 0 0 0 -1 2
Martin Matějček 0 0 0 -1 4
Štěpán Matějček 0 0 0 -1 2
Jakub Orság 0 0 0 0 0
René Piegl 0 0 0 0 14
Radek Pilař 0 0 0 -2 0
Radim Šalda 0 0 0 0 2
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 32 5 27 84,38 0 0

Ohlasy k utkání

Miroslav Řehák (Mountfield HK):
První třetinu jsme odehráli dobře, stejně jako ve včerejším zápase. Poté jsme ale dostali branky, i když naše šance tam rozhodně byly. V momentálním rozpoložení, v jakém se nacházíme, tady ale nemáme co dělat. Je nás málo, a zatímco ostatní týmy hrají na čtyři útoky, my lepíme sestavu, jak se dá.

Václav Varaďa (PSG Zlín):
Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře a po celou první třetinu byli horším týmem. Poté ale kluci ubránili několik oslabení, což bylo důležité, stejně jako branka v závěru druhé třetiny, která si myslím, že byla rozhodující. Ve třetí třetině jsme vstřelili ještě další góly a zápas se pak už jen dohrával.