Zápasy mládeže
čt 3.3.2016 | Petr Šatalík

Junioři vydolovali ze souboje s Libercem pouze jeden bod, stále jsou však osmí

Zápasové menu

Nedobrým výsledkem skončil pro svěřence Aleše Krátošky zápas s Bílými Tygry. V utkání sice dvakrát vedli, ale soupeř dokázal vždy vyrovnat. V prodloužení pak unikl Samuel Solenský, jenž svým druhým gólem rozhodl o tom, že bonusový bod pojede pod Ještěd. Díky prohře Karlových Varů však junioři stále drží důležitou osmou pozici.

Mountfield měl převahu, ale třetina skončila nerozhodně

Hradečtí do souboje se Severočechy vstoupili dobře. Zužitkovali hned první přesilovou hru. Hronek dostal puk u mantinelu na modré, posunul ho na střed Havránkovi, jehož tvrdou ránu Hosnedl vyrazil jen před sebe. Kotouč našel nejrychleji Jakub Orság a otevřel střelecký účet večera – 1:0.

Lvi měli v první části utkání převahu, výhry v ní ale nedosáhli. Hrníčko našel mezi kruhy volného Samuela Solenského, ten zamíchal s pukem a následně vypálil do horní části branky Veselého. Gólman Východočechů neměl nejmenší šanci zasáhnout, a tak bylo srovnáno. Ačkoliv oba týmy ještě vyprodukovaly několik příležitostí, žádná se již neujala a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Orság poslal druhou brankou Hradec znovu do vedení

Mountfield vstoupil lépe také do druhé třetiny. Lvi zvládli proměnit další početní výhodu. Havránek našel na modré Hronka, který tvrdě vypálil. Hosnedl nedokázal puk udržet, na brankovišti se znovu zjevil Jakub Orság a svým druhým gólem vrátil Východočechům vedení – 2:1.

Královéhradečtí dokázali zahrozit také v oslabení. Do situace dvou na jednoho unikli Hronek a Krátoška. První jmenovaný dokázal svému spoluhráči pěknou žabkou přihrát puk, mladý útočník však svou střelou pouze prověřil připravenost libereckého gólmana. Další branka v této periodě již nepadla, a tak si Mountfield nesl do závěrečné části jednogólový náskok.

Liberec zvládl ve třetí třetině srovnat

Že se Bílí Tygři nehodlají jen tak vzdát, prokázal ve čtvrté minutě poslední fáze zápasu Jozef Huňa, který dostal přihrávku na modrou čáru od Havlase. Následně se řádně napřáhl a jeho kvalitní projektil se zastavil až o síť za gólmanem Veselým – 2:2.

Napínavé utkání se snažili Lvi znovu zvrátit na svou stranu. Po Hronkově ráně od modré mohl docílit hattricku Orság, který před brankou znovu rychle dorážel. Hosnedl byl však připraven a kotouč zachytil. Závěr základní hrací doby přinesl především fyzický hokej, který nebyl chudý na osobní souboje. Rozhodující gól ale chyběl, a tak se prodlužovalo.

Prodloužení přineslo bod navíc Bílým Tygrům

Pětiminutové nastavení začali lépe domácí. Miškář předvedl pěknou bekhendovou kličku, ale střelou mezi betony Hosnedla nepřekonal. Naopak po zaváhání defenzivy Lvů se vpřed vydal Samuel Solenský, kterého stíhal Pilař. Liberecký útočník vyslal střelu, proti které musel Veselý vyjet z branky. Gólman Mountfieldu následně puk neudržel a forvard Severočechů už pak musel v brance Hradce překonat jen kapitána Východočechů. Svěřenci Aleše Krátošky si tak zkomplikovali boj o osmou pozici, zajišťující start play off na domácím ledě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 0 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 0 0 0 2
Štěpán Havránek 0 2 2 -1 0
František Hnik 0 0 0 -1 0
Filip Hronek 0 2 2 -1 0
David Chalupa 0 0 0 0 2
David Košař 0 0 0 -1 0
Aleš Krátoška 0 0 0 -1 2
Daniel Lier 0 0 0 0 0
David Malík 0 0 0 0 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 0 0 0 -1 2
Jakub Orság 2 0 2 -1 0
René Piegl 0 0 0 -1 2
Radek Pilař 0 0 0 -1 0
Josef Šimůnek 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 64 36 3 33 91,67 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Myslím, že jsme utkání opět ztratili po našich hloupých chybách. Nechali jsme se zbytečně vyloučit a poté jsme dostali vyrovnávací gól. V prodloužení pak přišla opět hrubá individuální chyba jednoho hráče. Pro nás je to samozřejmě ztráta. Tuším, že je to jedenáctá prohra o gól. V sobotu končíme a v úterý jdeme do play off, ale pokud si to kluci do té doby neuvědomí, tak nemůžeme být úspěšní. Stojí nás to spoustu sil, nadřou se a výsledek je ten, že po našich chybách inkasujeme a ztrácíme zápasy.

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec):
Věděli jsme, že Hradec je tým, který bude hodně aktivně napadat, bude důrazný a to se i naplnilo. Využili dvě přesilovky, které byly jako přes kopírák, my jsme nepokryli střelu od modré čáry a následnou dorážku. To nás samozřejmě trošku mrzelo, nabádali jsme hráče, že v poslední třetině nesmíme dopustit, aby měl Hradec přesilovky, což se nám v podstatě podařilo. Myslím si, že ve hře pět na pět jsme byli trošku aktivnější, měli jsme víc šancí, ale nevyužili je. Hráli jsme trpělivě až do konce, kdy přišla šance v prodloužení, kterou jsme využili. Přirovnal bych to k zápasu play off, kde se čeká na chybu soupeře. My jsme dnes o ten gól byli šťastnější, jsme za to rádi a přejeme Hradci štěstí do play off a ať se jim daří.