Zápasy mládeže
pá 26.2.2016 | Zuzana Spurná, Lukáš Štěrovský

Starší dorost si v předposledním zápase nadstavby připsal výhru nad Olomoucí

Zápasové menu

Starší dorost začal v pátek svůj moravský trip, když nastoupil k duelu na ledě Olomouce. Ta je v nadstavbové skupině až poslední, čemuž odpovídala první desetiminutovka, ve které Hradečtí čtyřikrát skórovali! Po zbytek utkání už byli Kohouti Východočechům vyrovnanějším soupeřem, tři body ale nakonec putovaly do Hradce. Hodně se o ně zapříčinil svým hattrickem Dominik Matouš.

První třetina nezačala pro domácí vůbec dobře. Už na začátku druhé minuty zkoušel dorážet z těsné blízkosti Štohanzl, toho ale rychle vyhnali pryč hráči Olomouce. Na druhé straně pak zahrozil Skopal, který se dostal sám před Bartozela a zkusil své štěstí. Puk ale skončil mimo tři tyče, to ovšem olomouckého útočníka neodradilo a zkoušel ještě dorážet. Aktivní Štohanzl to o chvíli později zkusil znovu, mířil ale vedle levé tyčky, a tak se Galuška za pukem jen ohlédl.

Pak si ale domácí vybrali kritické dvě minuty. Nejprve se v přesilové hře odrazil puk k u levé tyčky připravenému Dominiku Matoušovi, o necelou minutu později prostřelil Galušku zblízka Jaroslav Dvořák. Aby toho nebylo málo, přidali hosté rychle ještě třetí branku, když mířil přesně až za záda olomouckého strážce svatyně Mikuláš Matouš. Třetí gól pak vyhnal z branky Petra Galušku, kterého nahradil Adam Schejbal.

Jenže brankář s dvojkou na dresu se nestačil ani rozkoukat a ve vlastní přesilovce tahal po samostatném úniku královéhradeckého kapitána Dominika Matouše puk ze sítě. Necelé tři minuty před první přestávkou ale usedl na trestnou lavici i hostující Maršík a Hanákům se podařilo přesilovou hru využít, když se ke střele dostal Miroslav Skopal. Do kabin tak odcházeli hosté už jen s tříbrankovým náskokem.

Do druhé třetiny ale jako by se vrátil úplně jiný tým Hanáků. Už během prvních tří minut si velké šance vytvořili Podlaha, Janků i Machálek, všichni tři ale narazili na precizní obranu v čele s brankářem Bartozelem. Ve 24. minutě už se ale domácí radovali z gólu, když přesně pod horní tyč mířil Patrik Říčka. Na začátku třetí části si však hosté brali své vedení zpět. Po střele Pažourka se puk odrazil před připraveného Václava Maršíka, který neváhal a poslal kotouč do odkryté části branky.

Na inkasovanou branku ale Hanáci rychle našli odpověď, když už svůj druhý gól přidal Miroslav Skopal. Téměř v polovině třetí třetiny pak dokázal Bartozela překonat i Jan Machálek a donutil brankáře Východočechů střídat. Pořádné starosti pak už Vomáčkovi přidělala Kořenkova lajna, ta ale přes několik dorážek puk za záda brankáře s číslem dva na zádech nedostala. Kohouti Mountfieldu v posledních minutách pořádně zatápěli a tlačili se za srovnáním, během power play ale dokázal puk nasměrovat mezi tři tyče kapitán hostů Dominik Matouš, který tak zkompletoval hattrick.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brádler 0 0 0 0 0
Jaroslav Dvořák 1 1 2 1 12
Michael Gaspar 0 0 0 3 0
Jakub Hašek 0 1 1 0 0
Miroslav Havelec 0 1 1 0 0
Martin Hejna 0 1 1 -2 0
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Václav Maršík 1 0 1 1 2
Patrik Mašín 0 0 0 0 0
Mikuláš Matouš 1 0 1 0 0
Dominik Matouš 3 0 3 0 2
Filip Moník 0 0 0 -1 0
Jakub Moník 0 0 0 -1 0
Jakub Muška 0 0 0 2 0
Kryštof Pažourek 0 2 2 2 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 -2 0
Josef Šimůnek 0 0 0 0 0
Martin Štohanzl 0 2 2 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Bartozel 50 18 4 14 77,78 0 0
Tomáš Vomáčka 10 4 0 4 100,00 0 0