Zápasy
ne 3.10.2004 | Lukáš Souček

Dorostenci konečně vyhráli, rozdrtili 9:0 Příbram

Zápasové menu

Po několika smolných porážkách dokázali mladí Energetici zabojovat a na domácím ledě doslova rozdrtit stejně staré hráče z Příbrami, kterým nadělili na cestu domů pěkný příděl devíti branek.

V neděli se hradečtí hokejisté konečně dočkali první výhry. Na domácím ledě porazili Příbram vysokým rozdílem a připisují si tak důležité dva body do tabulky. V první třetině nabídl rozhodčí domácím přesilovou hru hned dvakrát za sebou, ale gólman Příbrami všechny šance pochytal. Chvíle Energetiků přišla minutu po druhé přesilovce, kdy vstřelili dva důležité góly těsně za sebou. Jakub Kozák proměnil přihrávku Jaromíra Marka a Petr Burdych vzápětí prostřelil gólmana hostů po přihrávce Tomáše Kubišty. Krátce poté se Jaromír Marek radoval ze třetího gólu, na který mu nahrával Jiří Pišta. Hostující brankář vytáhl puk počtvrté a naposled, když pohlednou akci Petra Burdycha a Jaromíra Marka zakončil efektivně Tomáš Kubišta. Druhý brankář Příbrami se v bráně nestačil ani pořádně rozhýbat a hosté inkasovali další gól, když Ondřej Fiedler vymetl pavučiny pravého horního rohu branky ukázkovým příklepem. Poslední, kdo rozvlnil v první třetině síť branky hostů byl Jiří Šimoníček po výměně puku s jmenovcem Pištou. Do šatny se tedy odcházelo za stavu 6:0 pro domácí.

Ve druhé třetině se podařilo hostům zmírnit tlak Energetiků, ale ne na dlouho. Jiří Pišta totiž ukázkově naservíroval puk Jaromíru Markovi, který s přehledem zakončoval do prázdné branky. Gólman hostů se chvíli poté pokoušel rozehrát puk za bránou, ale Ondřej Kohout jeho úmysl vystihl a chytře mu sebral puk, který poté zasunul do prázdné branky. Druhou třetinu si hosté zahráli několik přesilovek, ale naštěstí žádnou nevyužili.

Ve třetí třetině byl k vidění pohledný hokej s několika pěknými akcemi, ale gól padl už jen jeden. Ondřej Fiedler zpracoval nahrávku Ondřeje Kohouta a devátým gólem uzavřel skóre nedělního utkání. Hradečtí dorostenci se ještě pokoušeli o desátý gól, ale ten nakonec do brány hostů nespadl. Doufejme, že se Energetici konečně vrátili do určité herní pohody, která jim v posledních zápasech chyběla a budou v tomto tempu dále pokračovat. V pátek je ale čeká další těžký zápas, tentokrát v Ústí nad Labem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Burdych 1 1 2 0 0
Ondřej Fiedler 2 0 2 0 0
Jiří Hanousek 0 0 0 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 1 1 2 0 0
Jan Komárek 0 0 0 0 0
Jakub Kozák 1 0 1 0 0
Tomáš Kubišta 1 0 1 0 0
Jaromír Marek 2 2 4 0 0
Petr Milfort 0 0 0 0 0
Jiří Pišta 0 3 3 0 0
Tomáš Seidl 0 1 1 0 0
Martin Svoboda 0 0 0 0 0
Vojtěch Šandera 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 1 0 1 0 0
Pavel Zázvorka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 24 0 24 100,00 0 0