Zápasy mládeže
so 19.3.2016 | Petr Šatalík, Martina Sikorová

Junioři padli v prodloužení druhého čtvrtfinále 2:3

Zápasové menu

Ani ve druhém klání čtvrtfinále play off mezi týmy Ocelářů a Mountfieldu nebyli svěřenci Aleše Krátošky úspěšní. Se Slezany odehráli vyrovnané utkání, ve kterém sice dvakrát prohrávali, ale vždy zvládli manko smazat. V prodloužení se ovšem v přesilovce trefil Alex Pisarik a přinesl tak druhý bod do šatny Třince.

První třetina nabídla dva góly, jeden na každé straně

Do sobotního utkání vstoupili aktivněji Hradečtí, Hnik však po přihrávce Pilaře z těsné blízkosti neuspěl. Do podobné situace se na druhé straně hřiště dostal vzápětí Miloš Roman, ani šestnáctiletý útočník ale na gólmana soupeře nevyzrál. V další dobré příležitosti byl o chvíli později po přihrávce Petráka Zahradníček, střelu domácího beka z pravého kruhu ale zastavil Veselý.

V desáté minutě už se skóre na světelné tabuli měnilo a to v početní výhodě Třince, kdy po přihrávce Bartka usměrnil puk do odkryté části klece Miloš Roman. Hned vzápětí ale bylo srovnáno. Hráči Mountfieldu rovněž využili přesilovou hru a po dorážce Radka Pilaře se tak začínalo od začátku – 1:1.

Získat vedení zpět pro Slezany mohl následně Kovařčík, třinecký útočník ale ve vlastním oslabení ztroskotal na Veselém. Radovat se krátce poté nemohl ani Heider, jenž svou kličku nedotáhl k úspěšnému konci. Opačná strana kluziště pak nabídla přečíslení dva na jednoho, ve kterém Hronek nezakončil přesně a do kabin se tak odcházelo za vyrovnaného stavu.

Oceláři šli do vedení

Druhá dvacetiminutovka odstartovala obrovskou šancí Floka, třinecký forvard ale svůj brejk neproměnil, jelikož Veselý scvakl betony včas k sobě. O chvíli později se do úniku dostal také hradecký Malík, ani tento hráč však svou příležitost nevyužil. Mountfield měl poté k dispozici další početní výhodu, v níž nečekaně ujel Miloš Roman. Slovenský útočník nedokázal puk mezi komíny Veselého protlačit a pokračovalo se tak za stavu 1:1.

O pár minut později se však Oceláři prosadili, když puk po ráně Zahradníčka dopravil do sítě Lukáš Jašek. Následně zahodil obrovskou příležitost Hrehorčák, který sice byl před odkrytou klecí, dorazit kotouč za brankovou čáru se ale slovenskému útočníkovi nepodařilo. Krátce poté zůstal ležet v obranném pásmu Stránský a dohrání třineckého kapitána vyvolalo na ledě větší potyčku, za kterou byli odesláni k časoměřičům s trestem za hrubost hned čtyři hráči.

Jen o chvilku později se Východočeši provinili hrou v šesti, nabídnutou výhodu ale Oceláři využít nedokázali, byť k tomu měli velmi blízko. Lacka ovšem z dorážky netrefil odkrytou klec a do kabiny tak Oceláři odcházeli pouze s jednobrankovým vedením.

Hradec srovnal a vynutil si prodloužení

Třinečtí hráči si část přesilové hry přenesli také do třetí třetiny, ránu Kovařčíka ovšem zlikvidoval Veselý a Pisarik následně orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Brejk jednoho z hostujících hráčů se poté ještě podařilo třinecké obraně zastavit. Po střele Filipa Hronka, jenž pálil z mezikruží, už ale bylo znovu srovnáno!

Lvi si poté vytvořili velký tlak v útočném pásmu, z něj ale vedoucí branku nevytěžili. Stejně dopadl na druhé straně Kovařčík, který se sice protáhl až k Veselému, zakončit přesně už se však třineckému útočníkovi nepodařilo. Hradecký gólman pak v závěru své spoluhráče podržel ještě jednou, proti střele Miloše Romana do odkryté části svatyně vytáhl parádní zákrok a duel tak dospěl až do prodloužení.

Prodloužení přineslo bod Slezanům

Do prodloužení vstoupili mladí Oceláři velmi aktivně a svou snahou si brzy vybojovali početní výhodu. Třinečtí trenéři si vzali oddechový čas a do hry následně poslali hned trojici útočníků a jediného obránce. Nakonec to byl právě domácí bek, kdo celý duel ukončil. Veselý velmi dlouho držel svůj tým, nakonec ale hradecký brankář kapituloval po prudké ráně Alexe Pisarika, jehož ránu zastavovala až sít za zády gólmana Mountfieldu. Svěřenci Václava Varadi tak mohli slavit druhý bod ve své kabině.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Drašnar 0 0 0 -1 0
Jaroslav Dvořák 0 1 1 1 0
David Gančarčík 0 0 0 1 0
Michael Gaspar 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 1 0
Patrik Hidveghy 0 0 0 0 2
František Hnik 0 1 1 0 0
Filip Hronek 1 0 1 0 10
David Chalupa 0 0 0 1 0
David Košař 0 0 0 0 2
Daniel Lier 0 0 0 0 0
David Malík 0 0 0 0 4
Jakub Orság 0 0 0 -1 0
Radovan Pavlík 0 0 0 0 0
René Piegl 0 1 1 0 0
Radek Pilař 1 0 1 0 2
Radim Šalda 0 0 0 -1 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 64 42 3 39 92,86 0 0