Zápasy
so 17.9.2005 | Lukáš Souček

Junioři znovu bodovali, porazili Litvínov 2:1

Zápasové menu

Extraligové zápasy se venku juniorům příliš nedařily. Podlehli rozdílem pěti branek Českým Budějovicím a Pardubicím, ale dnes se konečně zadařilo. Junioři si ze soupeřova ledu odváží plný počet bodů za zasloužené vítězství. V první třetině gól nepadl, stejně jako v ostatních zápasech. Zato v té druhé se skóre měnilo hned na začátku. Litvínovský Vlastimil Salač zamířil přesně a překonal hostujícího Svobodu. Hradecké hokejky ale odpověděly už v polovině utkání. Jan Šejnoha se po nahození Jaroslava Samce dostal ke kotouči, objel Pošustovu klec a bekhendem zavěsil. Podruhé se domácí radovali v čase 44:07. Karel Marša tvrdě pálil od modré a jeho střelu ve vzduchu tečoval Miloslav Čermák.

V prvních minutách zápasu byli aktivnější spíše domácí. Dokázali se rychle a jednoduše dostat do pásma a párkrát nebezpečně vystřelit. Hosté ale jednoduchost litvínovských hráčů brzy vycítili a pochopitelně se podle toho zachovali. Hradečtí hráči se po půlce třetiny také dokázali několikrát nebezpečně natlačit před brankáře Pošustu, ale v prvních dvaceti minutách diváci branku neviděli.

Skóre se poprvé měnilo ještě než se občerstvené publikum stačilo usadit na svá místa. Po menší chybičce hradeckého obránce se ke kotouči dostal Vlastimil Salač a ve slušné střelecké pozici se nemýlil. Hradec byl blízko vyrovnání o čtyři minuty později. Martin Dulovec se řítil na Pošustu sám, ale jeho bekhendový blafák skončil pouze na tyči. I přesto se ale Východočeši dočkali. Jan Šejnoha zpracoval nahozený puk Jaroslavem Samcem, objel branku a bekhendovou střelou nedal domácímu gólmanovi šanci.

Po druhé přestávce jakoby to nebyl Litvínov, který nastupoval v prvních minutách utkání a toho hosté dokázali využít. Uplynuly čtyři minuty a hradečtí borci se dostali do vedení. Miloslav Čermák čistě vyhrál buly a následně ve vzduchu tečoval střelu obránce Maršy. Pošusta neměl šanci na změnu směru kotouče zareagovat a hru musel začít tvořit Litvínov. Hradeckým tato situace vyhovovala. Mohli se totiž stoprocentně soustředit na svojí vypilovanou obranu. Domácím se stále nedařilo, do šancí se dostali až v samém závěru. Zhruba v posledních třech minutách bylo před hradeckou brankou opravdu horko. Litvínovští hráči měli na svých hokejkách nejednu gólovou příležitost, jenže Roman Svoboda prokázal své kvality, když několika zázračnými zákroky vytěsnil kotouč mimo své tyče.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Burdych 0 0 0 0 0
Miloslav Čermák 1 0 1 0 0
Lukáš Daňo 0 0 0 0 0
Martin Dulovec 0 0 0 0 0
Ondřej Dvořák 0 0 0 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
Jan Hloušek 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 0 0 0 0
Aleš Jelínek 0 0 0 0 0
Lukáš Jirousek 0 0 0 0 0
Ondřej Kosina 0 0 0 0 0
Karel Marša 0 1 1 0 0
Václav Petr 0 0 0 0 0
Martin Petružálek 0 0 0 0 0
Jakub Plíhal 0 0 0 0 0
Tomáš Regner 0 0 0 0 0
Jaroslav Samec 0 1 1 0 0
Jan Šejnoha 1 0 1 0 0
Jan Vlašín 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Roman Svoboda 60 20 1 19 95,00 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Táborský (trenér Hradce Králové) Pavel Táborský
Vyhraný zápas se vždy pro trenéra dobře hodnotí. My jsme o Litvínovu neměli žádné informace, a tomu z naší strany také odpovídala první tetina. V té druhé jsme byli aktivnější, i když jsme obdrželi první gól. Na hráčích bylo znát, že si věří, a tak vyrovnání bylo jen otázkou času. Ve třetí třetině po vstřelení našeho druhého gólu byli litvínovští hráči pochopitelně nervózní. Byla to zasloužená výhra, na které měl velký podíl také brankář Svoboda.