Zápasy
pá 8.10.2004 | Daniel Višňák, Martin Řežábek

Dorost vyhrál na ledě vedoucího Ústí nad Labem

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci po vysoké domácí výhře nad Příbramí zopakovali výborný výkon i na ledě dosud prvního Ústí nad Labem, odkud si vezou domů dva body za vítězství 3:0. Do tabulky si připsali další důležité body a stali se prvním týmem, který dokázal Ústecká Lvíčata porazit. Po celý zápas hru kontrolovali a zaslouženě vyhráli.

Rozhodčí vhodil úvodní buly a zdálo se, jakoby už v tuto chvíli byli hráči unaveni a do zápasu se jim nechtělo. Poprvé se rychleji hýbnul ve 4. minutě hostující Kohout, ale před bránou mu k zakončení chybělo trochu štěstí. Prvním týmem, který se probudil, byli tedy Hradečtí a po zásluze byli odměněni brankou v čase 6:23, kdy se napodruhé prosadil Šimoníček a otevřel skóre – 0:1. To žlutomodré probudilo a i oni se zásluhou Čejkovy střely zblízka začali podílet na hře. Jenže byli to opět hosté, jež udeřili. Časomíru ukazoval přesně 11:00, když Fiedler přihrál při přesilovce skrz brankoviště Johnovi a ten jen doklepl puk do sítě – 0:2. Poté se předvedl znovu Šminoníček, jenž bekhendem nadělal domácímu Kotrbovi velké starosti. Iniciativu neaktivního mužstva na sebe vzal poté jeden z nejmladších hráčů Hanzl a zkoušel se probíjet obranou soupeře. Poslední slovo v první dvacetiminutovce měli ale hráči v červeném. Kubišta těsně před koncem nebezpečně střílel z rohu na domácí klec.

Do prostřední části poprvé promluvili domácí, když Hanzl svou aktivitu dokazoval střelou do růžku, kde ale byla lapačka včas. Betony domácího strážce poté vyprášil Kubišta a po něm se první pohlednou akcí prezentovali Ústečtí. V polovině zápasu hráli domácí oslabení a když byli sevření, puk si vzal Mach, prosvištěl celým kluzištěm a bekhendem se pokoušel zakončit. Další minuty ale byly opět v režii Hradeckých. V krátkém sledu se Fiedler dostal ke třem střelám, ani jedna z nich síť nerozvlnila. V dalším střídání tentýž hráč trefil z mezikruží tyč. Pak střílel z dálky nevyzpytatelně Mach a zanedlouho se před protilehlou bránou zjevil zcela osamocený Kubišta, příležitost nezužitkoval. V posledních okamžicích této části se ještě o kontaktní gól pokoušeli Rubeš a Myslíkem, ale ani oni nespasili svůj tým.

Ještě se ani nestačila hrstka diváků posadit na svá místa a už to bylo 0:3, když hrubé zaváhání domácí obrany využil ke své druhé trefě Šimoníček, když tvrdou střelou propálil Kotrbu. Autor třetí branky za několik okamžiků zase velice lehce získal v útočné třetině puk, tentokrát mu chyběla přesnost. Ve 46. minutě se v jediné opravdu gólové šanci domácích ocitl snaživý Hanzl, který najížděl sám na brankáře, ale než se dostal do zakončení, byl eliminován a jeho pokus ztratil na razanci. Ve 49. minutě byl v početní výhodě před svatyní hostí sám Čejka, nedal. O minutu později se tristním zakončením „předvedli“ další dva ústečtí útočníci a ani agilní Hanzl smůlu neprolomil. Ke konci zápasu hosté ještě hodně tlačili hráče ve žlutém před jejich bránou, ale ani oni se tentokrát gólově neprosadili. Ani Šimoníček v poslední příležitosti nevyužil špatné rozehry brankáře a hattrick si z Ústí neodvezl. Jeho tým si ale dobrým výkonem zaslouženě vybojoval plný bodový zisk a stal se prvním, kdo dokázal Lvíčata v této sezóně porazit.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Burdych 1 0 1 0 0
Ondřej Fiedler 0 1 1 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
David Hrčka 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Jan Komárek 0 0 0 0 0
Jakub Kozák 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 2 2 0 0
Jaromír Marek 0 0 0 0 0
Petr Milfort 0 0 0 0 0
Jiří Pišta 0 0 0 0 0
Martin Svoboda 0 0 0 0 0
Vojtěch Šandera 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 1 0 1 0 0
Pavel Zázvorka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 22 0 22 100,00 0 0