Zápasy mládeže
čt 15.9.2016 | Robert Novotný, Lukáš Foff

Další derby pro Hradec! Junioři vyloupili Pardubice 3:2 v prodloužení

Zápasové menu

Do třetice to opět vyšlo! Nejstarší mládežnická kategorie zajížděla na led odvěkého rivala a po vzoru svých mladších kolegů dokázala Pardubice přehrát. Svěřenci Aleše Krátošky vedli 2:0, ale o své vedení přišli během vlastní přesilové hry. Nakonec však mělo i toto derby sladký konec, neboť záhy po začátku prodloužení rozhodl Aleš Dufek.

Hradec ztratil dvoubrankový náskok ve své přesilovce

Úvod prvního dějství vyšel lépe královéhradeckým hokejistům, v polovině 3. minuty už totiž vedli. Nicolas Bureš v přesilové hře nic nevymýšlel a střelou od modré čáry vymetl všechny pavučiny v levém horním rohu pardubické brány – 0:1. Netrvalo dlouho a hosté vedli o dvě branky. V 5. minutě se dostal do dobré střelecké pozice Filip Moník, s jehož střelou si ještě dokázal poradit Milan Klouček, ale na následnou dorážku Dominika Matouše už byl krátký – 0:2.

Zanedlouho poté se halou rozezvučela branková konstrukce královéhradecké svatyně. Střelu Lukáše Zukala tečoval těsně před Bechným Vojtěch Faltys, ale puk skončil pouze na spojnici. Bechný se blýskl o minutu a půl později, když nejdříve vychytal Jakuba Hoskovce a poté si skvělým pozičním zákrokem poradil i s dorážkou Lukáše Kučery.

Pardubické snažení se zrodilo kupodivu nikoli v přesilové hře, nýbrž v oslabení. Ve 11. minutě dostal až příliš prostoru Jakub Martinec, který zavezl puk do útočného pásma a střelou z otočky překonal Bechného – 1:2. Ve stejném oslabení poté ujel mladší z pardubických bratrů Kautů Martin, který si pohybem rameny položil Bechného a po bekhendovém blafáku poslal puk bez větších potíží do sítě – 2:2.

Druhá část přinesla aktivnější a tvrdší hru

Ve druhé třetině se hrál o něco aktivnější a zejména tvrdší hokej. Obrovskou šanci měl hned třináct vteřin po vhazování Filip Jirásek. Martincovi zůstal puk v kaluži a Dominik Matouš našel právě spoluhráče s číslem 19, ale ten si nedokázal poradit s brankářem Kloučkem.

Do jednoznačně největší brankové příležitosti se dostal Jakub Hoskovec. Bechný vyrazil střelu Ondřeje Trejbala přímo na jeho hůl, Hoskovec nejdříve trefil beton ležícího gólmana a poté tváří v tvář úplně odkryté bráně zaváhal a dvakrát nastřelil jednoho z obránců, který na poslední chvíli vletěl do brankoviště.

V závěru třetiny sestřelil u mantinelu David Voženílek Nicolase Bureše, s nímž to poté nevypadalo vůbec dobře. Bureš možná ani nevěděl, kde se zrovna nachází, na střídačku byl doslova dotažen spoluhráči, a Voženílek vyfasoval trest na 2 + 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku.

Po obou dorostech nakonec uspěli v derby i hradečtí junioři

Na třetí třetině se podepsal onen zákrok Davida Voženílka a hrálo se opravdu ostře. Z domácích měl asi největší šanci Matěj Štefka, jenž tečoval střelu Ondřeje Trejbala. Hosté se o necelou minutu a půl později řítili sami ve třech proti jednomu obránci, Filip Moník puk posunul na Patrika Hidveghyho, který si jej ale v gólové šanci ukopl.

Jelikož ani ve třetí třetině gól nepadl, muselo se jít do prodloužení. V něm domácí vyhráli buly, Kaut chvíli kroužil s kotoučem ve středním pásmu, než si jej vzal Lukáš Zukal. Ten zkusil odvážnou kličku, která se mu ale nepovedla a byl z toho protiútok soupeře. František Hnik našel v přečíslení Aleše Dufka, který střelou na bližší tyč rozhodl o vítězi prvního letošního východočeského derby v extralize juniorů – 2:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 1 0 1 -1 0
Aleš Dufek 1 1 2 0 0
Jaroslav Dvořák 0 1 1 0 2
Michael Gaspar 0 0 0 -1 2
Štěpán Havránek 0 1 1 0 2
Patrik Hidveghy 0 0 0 1 0
František Hnik 0 2 2 0 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -1 0
David Chalupa 0 0 0 -1 0
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Daniel Lier 0 0 0 0 2
David Malík 0 0 0 0 0
Dominik Matouš 1 0 1 1 0
Filip Moník 0 1 1 1 0
Dominik Řepík 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Bechný 60 28 2 26 92,86 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Myslím si, že začátek byl z naší strany dobrý, šli jsme rychle do vedení 2:0 a hra byla z naší strany opravdu kvalitní. Pak ale došlo k unikátu, který jsem ještě nezažil. Během naší jedné přesilovky jsme v rozmezí 46 vteřin dostali dva góly. Pak tam byla z naší strany trochu nervozita, nicméně si myslím, že jsme si ten bod navíc zasloužili. Celých šedesát minut jsme byli hodně aktivní, všude jsme napadali, kluci se snažili. Máme trochu problémy s proměňováním šancí – šance sice přicházejí, ale zatím se nám moc nedaří dávat z nich góly.