Zápasy mládeže
út 25.10.2016 | Kryštof Rossmann, Klára Petrásková

Poprvé tři výhry v řadě! Junioři otočili zápas a porazili Bílé Tygry 4:1

Zápasové menu

Získat tři vítězství v řadě, to se hradecké juniorce povedlo letos poprvé! V úterní dohrávce 11. kola šli sice nejprve do vedení domácí Tygři, Východočeši se ale nenechali zaskočit. Dvěma brankami v rozmezí 63 sekund totiž otočili utkání na svou stranu, a když v závěrečné dvacetiminutovce přidal dvě branky David Malík, bylo pod Ještědem rozhodnuto.

Úvodních dvacet minut hry branku nepřineslo

Tygři neotáleli. Zatímco se diváci teprve rozkoukávali, do velké šance se vřítil Hrabík. Tváří v tvář Bechnému střelou ke vzdálenější tyči neuspěl, gólmanova lapačka předvedla efektní i efektivní zásah. V sedmé minutě se důrazně připomněli hosté, Tomáš Zahradník stanul v mezikruží a dvakrát vypálil, obzvláště dorážka působila nebezpečně, Žajdlík však podobně jako jeho kolega ukázal svůj um a gól nepřipustil.

Když na konci periody nevyužil příležitosti na dobrou šanci dvakrát Beran a Starostovu dělovku od modré královéhradecký gólman ukryl do náruče, bylo jasné, že týmy se do kabin rozejdou za nerozhodného stavu.

Hradec prohrával, ještě před sirénou ale skóre otočil

Krátce po začátku druhé dvacetiminutovky se už ale skóre měnilo. Pouhých 88 vteřin po úvodním vhazování nabral Filip Chlum vysokou rychlost, projel středem kluziště a kotouč poslal elegantně o břevno za brankovou čáru – 1:0. Vedení mohl zvýšit Hrabík, nicméně po krásné kličce mířil z pravého kruhu pouze vedle.

Poté začali přebírat iniciativu hosté, předzvěstí byla obrovská neproměněná šance Dufka, který zakončoval z velké blízkosti. Tygři varování neuposlechli a o dvě minuty později po chybě v rozehrávce obdržel přesný pas do úniku Filip Jirásek. Zakončil chladnokrevně k levé tyči – 1:1.Stejné místo si vybral o několik chvil později i Tomáš Zahradník, jenž měl po faulu Vratislava Kunsta k dispozici trestné střílení. To proměnil na jedničku – 1:2.

Dvěma trefami potvrdil vítězství Lvů David Malík

S Libereckými to vypadalo ještě hůř ihned po začátku třetí periody. David Malík totiž vymetl z pravé strany po lehkém přiťuknutí Liera vzdálenější roh zařízení, a hosté se tak dostali již do dvougólového náskoku – 1:3.

Tygři bojovali a v závěru duelu si vytvořili velký tlak, nicméně ani Wiencek a ani dvakrát Nezbeda nedokázali s výsledkem zatočit. Nakonec do opuštěné klece dopravil kotouč ještě David Malík, a zpečetil tak definitivně výhru svého celku – 1:4. Východočeši se díky třem bodům posunuli díky výhře na desáté místo tabulky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 1 0
Aleš Dufek 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 1 0
František Hnik 0 0 0 0 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 1 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 1 0 1 1 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 -1 2
Daniel Lier 0 1 1 0 0
David Malík 2 0 2 1 0
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 1 0
Dominik Řepík 0 1 1 1 2
Radim Šalda 0 2 2 2 2
Martin Štohanzl 0 1 1 1 0
Tomáš Zahradník 1 0 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Bechný 60 26 1 25 96,15 0 0

Ohlasy k utkání

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec):
Dostali jsme lekci z produktivity. V první třetině jsme měli několik šancí, neproměnili jsme je a skončila 0:0. V prostřední části jsme si vytvořili další velké množství vyložených příležitostí, nicméně nakonec jsme vstřelili pouze jeden gól. Soupeř z osmi střel vytěžil dvě branky. Následně nám nevyšel nástup do závěrečného dějství, kdy jsme brzy inkasovali na 1:3. Poté jsme již nenašli fyzické ani morální síly. Soupeř už jen bránil a my ho nepřetlačili. Máme za sebou dost nešťastnou první čtvrtinu soutěže, víme o tom. Jsme přesvědčení, že tým má vnitřní sílu, dostali jsme se do krize. Máme čtrnáct dní na to, abychom na tom zapracovali a potrénovali. Mužstvo má charakter a věříme, že nás čekají lepší časy. Jsou to mladí kluci, musejí pochopit, že se hraje celých šedesát minut, že je za vším strašně tvrdé dřiny, odříkání a kritiky. My se momentálně kritizovat musíme, také se musíme poučit z chyb. Věříme tomu, že nás čekají lepší zítřky.

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Hrála se dohrávka, zápas se již dvakrát překládal a Liberec na nás posílil kádr. Tým měl soupeř velmi kvalitní, šli jsme proto do utkání s respektem. Nezačali jsme úplně dobře, domácí odskočili do vedení. Nicméně možná i díky troše štěstí jsme zápas zvládli. Hlavně v koncovce duelu byli Tygři hodně nepříjemní. V konečném součtu jsme dostali pouze jeden gól, zatímco sami vstřelili čtyři. Jsme za body strašně rádi. Co se týče našich dvou slepených branek, s koncovkou se trochu potácíme od začátku sezónu, z naší strany špatná. Myslím, že obě proměněné šance ve druhé třetině byly velmi důležité, asi bych je určil jako rozhodující.