Zápasy mládeže
so 19.11.2016 | Pavel Pelčák, Martin Voltr

Junioři si spravili chuť v Karlových Varech. Obrat režíroval čtyřbodový Dufek

Zápasové menu

Je to až neuvěřitelné, ale hradečtí junioři nasbírali venku už dvakrát víc bodů než doma! Po třech porážkách na vlastním ledě si vylepšili náladu v Karlových Varech. Ve čtvrté minutě sice prohrávali, ale Energii ve zbytku zápasu jednoznačně přehráli a i díky její nedisciplinovanosti otočili skóre do vítězného stavu 4:1. Dva góly vstřelil obránce Štěpán Havránek, dokonce pod všechny čtyři branky se nahrávkami podepsal Aleš Dufek.

Lvi brzy odpověděli na otevírací trefu domácích

Energetici se dostali ve čtvrté minutě do vedení. Petr Vodička v přesilové hře vyzrál na Bechného a střelou od modré zajistil Karlovým Varům první radost. Hradec však nenechal nikoho dlouho čekat a po vyloučení Janaty také využil přesilovou hru. Do černého mířil Michael Gaspar, který po přihrávce od Martina Štohanzla zakončil přesnou kombinaci a trefil odkrytou část Kuchařovy svatyně – 1:1.

Navíc nemuselo zůstat jen u vyrovnání. Velkou příležitost dostal Tomáš Zahradník, který jel po faulu Procházky trestné střílení. Svoji šanci však proměnit nedokázal a první perioda skončila nerozhodně.

Dva góly poslaly Hradec do náskoku

Do druhé části nastoupili Hradečtí mnohem aktivněji než jejich soupeř, a to i přes oslabení. Mountfield se dále tlačil do pásma Energie a po necelých devíti minutách třetiny se z druhého gólu mohl radovat Patrik Hidveghy, který poslal přesnou střelou svůj tým do vedení – 1:2.

Další ránu Vlčí smečce připravil Štěpán Havránek, jenž dokázal využít zmatku před bránou Karlových Varů a zvýšil tak hradecký náskok – 1:3. Zbytek třetiny se nesl v duchu vylučování, rozhodčí udělil domácím v této části celkem 22 trestných minut. Velkou ztrátu pro domácí znamenalo odstoupení brankáře Ondřeje Kuchaře, který zamířil do nemocnice.

Domácí vysedávali na trestné a už neměli nárok

Po střídání se v domácí kleci objevil Adam Beran a hned měl v úvodní minutě tři střely k vychytání. Až po mnoha dalších přesilových hrách Hradce Králové se podařilo energetikům dostat do útočného pásma. Tam se však nedokázali usadit a na kotouči byli opět Hradečtí, kteří si hlídali vedení.

Mountfield se navíc dokázal počtvrté gólově prosadit v 52. minutě, kdy dvojnásobnou přesilovku využil Štěpán Havránek. Obránce s číslem sedm přesně namířil puk za záda brankáře Berana a slavil svou druhou trefu večera – 1:4. Svěřenci trenéra Aleše Krátošky dohrávali souboj v dalších přesilovkách, nicméně další pojistce už domácí obrana zabránila. Nic to nezměnilo na jednoznačném vítězství hradeckých barev, které přišlo po debaklu s Plzní obzvlášť vhod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 0 0
Aleš Dufek 0 4 4 2 0
Jaroslav Dvořák 0 0 0 0 2
Michael Gaspar 1 1 2 2 0
Štěpán Havránek 2 0 2 2 4
Patrik Hidveghy 1 0 1 1 0
František Hnik 0 0 0 1 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 2
David Malík 0 0 0 0 4
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 0 0
Martin Štohanzl 0 1 1 2 2
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Bechný 60 19 1 18 94,74 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Po včerejším kolapsu s Plzní je pro nás dnešní výhra velmi cenná. Po jednobrankovém náskoku Karlových Varů jsme museli skóre dohánět, nicméně tým to zvládl bravurně a dali jsme čtyři branky. Jsou to pro nás důležité body do tabulky, a pro morálku týmu obzvlášť.