Zápasy mládeže
čt 24.11.2016 | Lenka Jonešová, Martin Voltr

Juniorům se doma znovu nevedlo. V přestřelce podlehli Rytířům 3:6

Zápasové menu

Bohužel ani ve 21. extraligovém kole nebyl pro hradecké juniory domácí led výhodou. Svěřenci Aleše Krátošky hostili v tabulkově důležitém duelu Kladno, které mohli dotáhnout na jeden bod. Jenže opak se stal pravdou. Lvi museli i přes aktivní nástup stahovat dvougólové manko, což se jim ještě povedlo, ale další brejk Rytířů už zvládli pouze zkorigovat. Hosté byli v zápase efektivnější a dvěma góly v posledních devíti minutách rozhodli o svém vítězství 6:3.

Na kladenské vedení Hradečtí dokázali odpovědět

Rychlý nástup hostů do utkání přinesl ovoce již po šestadvaceti odehraných sekundách. Bechného v hradecké kleci totiž překonal kapitán Kladenských Petr Patyk – 0:1. Mountfield svého soupeře aktivně napadal, góly však padaly pouze do domácí svatyně. Na střelu Jakuba Čermáka ještě Bechný stihl zareagovat, proti následné dorážce z hole téhož hráče už byl ale bezmocný – 0:2.

Poté už ale na ledě úřadovali především domácí hráči. V jedenácté minutě navíc dvěma rychlými góly po zásluze vyrovnali skóre. V prvním případě dostal přesnou přihrávku mezi kruhy David Malík, jenž snižoval na rozdíl jediné branky. O čtyřicet šest sekund později ho následoval Martin Štohanzl, jenž se ze stejného místa nemýlil – 2:2. Tlak hradeckého celku se stupňoval. Těsně před sirénou mohl navýšit vedení Zahradník, ale Stahl si své tři tyče pohlídal.

Ostrý nástup Kladna zafungoval i ve druhé třetině

Jak vstoupili Kladenští do první dvacetiminutovky, tak začali i tu druhou. Tentokrát uběhla necelá minuta a Bechný musel lovit černou pryž zpoza svých zad, když ho od modré prostřelil David Chládek – 2:3. Následně se na druhé straně kluziště dostal do dobré palebné pozice Gaspar, jeho skrytá dělovka ale jen orazítkovala kladenskou svatyni.

V polovině duelu přišla důležitá chvíle pro Hradec, když po Havelkově střele předvedl akrobatický zákrok gólman Bechný a zabránil jistému gólu. Posléze zněla za kladenským mužem v masce znovu tyč, kterou od modré nastřelil Radim Šalda. Nedáš, dostaneš se projevilo v zápětí, když na rozdíl dvou branek zvyšoval Pavel Husarik – 2:4. Ve stejné chvíli sáhli hradečtí trenéři ke změně gólmanů a do brankoviště nastoupil Adam Špirek.

Kladno si pojistilo vítězství dvěma brankami

Třetí periodu mohli rychlým gólem začít mladíci Mountfieldu, když na Stahla mířil Dvořák. Tomu ale v rozhodující chvíli ujel kotouč a kladenského strážce svatyně tak příliš neohrozil. V následujících minutách ale patřila ledová plocha hostujícímu celku, který nebezpečně kombinoval před Špirkem. Asi největší šanci měl na hokejce Schildhabel, proti jehož střele z první ale bravurně zasáhl domácí gólman.

V poslední desetiminutovce nebyla o atraktivní akce nouze. Na rozdíl jediné branky korigoval utkání Dominik Řepík – 3:4. Jenže Kladenští na nic nečekali a znovu odskočili, když pátou branku vsítil Petr Patyk, pro nějž to byl druhý gól v utkání. Posléze vysvitla Hradci jiskřička naděje, když nebezpečně střílel Hnik. Jeho bekhendovou ránu ale Stahl vyrazil. Když v devětapadesáté minutě rozvlnil Vincent Keszi síť za Špirkem pošesté, bylo rozhodnuto. Mountfield podlehl kladenským Rytířům 3:6.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 -1 10
Aleš Dufek 0 1 1 -3 0
Jaroslav Dvořák 0 0 0 -1 0
Michael Gaspar 0 0 0 -2 0
Štěpán Havránek 0 1 1 -2 25
Patrik Hidveghy 0 0 0 -3 0
František Hnik 0 1 1 1 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 -2 0
Filip Jirásek 0 0 0 1 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 1 0
Daniel Lier 0 0 0 0 0
David Malík 1 0 1 1 2
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Dominik Řepík 1 0 1 1 0
Radim Šalda 0 1 1 -2 0
Martin Štohanzl 1 0 1 -2 2
Tomáš Zahradník 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Bechný 36 18 4 14 77,78 0 0
Adam Špirek 25 13 2 11 84,62 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Už poněkolikáté se nám nepovedl vstup do utkání. Po našich chybách soupeř dokázal odskočit na rozdíl dvou branek, na které jsme ale zareagovali a řekl bych, že zaslouženě vyrovnali. Opticky jsme dlouho drželi kotouč v útočném pásmu, ale do šancí jsme se dostávali jen málo. Hodně se nadřeme na gól, málo se dostáváme do předbrankového prostoru. Kluci hrají hodně za bránou a po rozích, takže se vždy čeká, kdy se udělá chybička a soupeř nám ujede do protiútoku. Jeli jsme dvakrát sami na bránu, měli trestné střílení. Ani jedno jsme neproměnili a i to rozhodlo o výsledku. Snížili jsme na 3:4, ale udělali jsme chybu, po které nás soupeř rychle potrestal pátou brankou. Navíc si myslím, že nás dnes příliš nepodržel brankář, který udělal tři chyby, po kterých jsme dostali góly.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno):
V první třetině na nás domácí vlétli. Hráli výborně a my jsme nevěděli, kde nám hlava stojí. Naštěstí se nám podařilo dát dvě rychlé branky, z toho jedna trošku s přispěním štěstí. Domácí sice pak vyrovnali, ale ve druhé třetině už potom nebyli tak aktivní, výrazně nás nepřebruslovali. My jsme po teči vstřelili branku na 3:2 a poté jsme odskočili na 4:2. Ve třetí periodě už se nám dařilo bránit výsledek, ale jak jsem již řekl, Hradec podal v zápase výborný výkon. Náš tým hodně podržel gólman a obětavostí v obranné zóně jsme výhru nějakým způsobem umlátili.