Zápasy mládeže
so 10.12.2016 | Petr Šatalík

Junioři nestačili na České Budějovice, podlehli jim 1:2

Zápasové menu

Souboje s Jihočechy jsou pro mužstvo Aleše Krátošky letos zakleté. Junioři Mountfieldu prohráli s Motorem již třetí vzájemný zápas v této sezóně. V sobotu přitom byli ve FORTUNA aréně jednoznačně aktivnějším mužstvem, které soupeře přehrálo. Jenže produktivita byla mizerná a Budějovice tak odvezly těsné vítězství.

Jihočeši šli do vedení, s první sirénou ale srovnal Hnik

Obě mužstva vstoupila do utkání s velkým odhodláním a nasazením, Hradečtí mohli skórovat jako první, když brankář Patera zaváhal s rozehrávkou zpoza své svatyně. Jenže beci Motoru situaci rychle zajistili a puk odehráli do bezpečí. Přibližně po dvanácti minutách hry tak šly do vedení Budějovice. Jan Bárta v přesilovce projel defenzivou Mountfieldu, Bechnému udělal kličku do bekhendu a zasunul kotouč přesně k tyči – 1:0.

Hradečtí se snažili o vyrovnání, Chalupa přihrával Malíkovi do mezikruží, a pokud by útočník Východočechů dokázal vystřelit, dal by nejspíš díky špatnému postavení gólmana Jihočechů gól, jenže ráně zabránila jedna z bránících hokejek Motoru. Vyrovnání tak přišlo až současně s první sirénou, kdy se v přesilovce prosadil František Hnik, který tak určil konečný stav úvodní periody na 1:1. Do druhé části zápasu se tak vstupovalo za nerozhodného stavu.

Hradec tlačil, Budějovice skórovaly

Do druhého dějství vstoupili Lvi podstatně lépe než jejich protivník. Zahradník přenechal v útočném pásmu puk Jiráskovi, který ranou z mezikruží rozezněl levou tyč svatyně Budějovic. Mountfield tlačil dál, Chalupa nahrával v situaci dvou na jednoho Malíkovi, jenže útočník Východočechů ve velké šanci kotouč promáchl.

Motor se do šancí dostával jen sporadicky, prakticky se hrálo v jeho obranné třetině. Několikrát ho podržel také skvěle chytající Patera, který dokázal zlikvidovat i tvrdou ránu Gaspara z levého kruhu. Jihočeši potrestali hokejisty Hradce za jejich špatnou produktivitu minutu před druhou sirénou. Bechný vyrazil střelu Doktora jen před sebe, do místa, kam si sjel Tomáš Guman, jenž vrátil Budějovicím vedení a, aniž by o tom tušil, rozhodl zápas.

Motor ubránil těsný náskok až do samého konce

Třetí část utkání začala opět náporem Mountfieldu. Zahradník však příliš dlouho čekal, až situaci jeden na jednoho dobruslí také Řepík a nakonec jeho pokus bez větších potíží zastavil Patera betonem. Poté se po delší době znovu osmělili také Budějovičtí, Doktor ale svou pumelicí z pravého kruhu svatyň Východočechů těsně minul.

Lvi bojovali tak, aby dělali čest svému jménu – a to až do samého konce, jenže Burešovu ránu z levé strany zlikvidoval gólman Motoru ramenem a Řepík z opačné strany těsně minul pravý horní roh klece hostí. Nápor v poslední minutě již Mountfield vytvořit nedokázal a Budějovice tak ubránili těsné, ale velmi cenné vítězství. Přidali tak na svou pažbu skalp druhého východočeského klubu v jediném týdnu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 -1 0
Aleš Dufek 0 0 0 -1 0
Michael Gaspar 0 0 0 0 0
Patrik Hidveghy 0 0 0 0 0
František Hnik 1 0 1 -1 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 -1 0
Daniel Lier 0 1 1 0 0
David Malík 0 0 0 0 2
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Filip Moník 0 0 0 0 0
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Dominik Řepík 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 0 4
Martin Štohanzl 0 0 0 -1 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Bechný 60 25 2 23 92,00 0 0

Ohlasy k utkání

Miroslav Řehák (Mountfield HK):
Porážka nás samozřejmě mrzí. Myslím, že se zápasu nedá moc vytknout, bohužel, my jezdíme dva na jednoho, tři na dva, čtyři na jednoho, ale končíme za brankou, nejsme schopní vystřelit. Hráčům se to neustále opakuje, ale bohužel nejsou schopný zakončit akci střelou. Myslím si, že výsledek je nezasloužený, bodovat jsme si dnes zasloužili, ale bohužel. Druhý gól byl samozřejmě zlomovým okamžikem, jelikož Budějovice hrají velice dobře dozadu – včera v Pardubicích vyhrály taky 2:1. Velmi dobře brání, ale to nás neomlouvá z toho, že nedáme gól. My máme ve druhé třetině pět nebo šest vyložených šancí. Nedáme nic, všechno nám uteče nebo to chceme hrát až do prázdný brány a ono to nejde.

Milan Kupka (HC Motor České Budějovice):
Zápas se podobal tomu, který jsme tu hráli minule. Byl velice bojovný, nebylo to asi nic hezkého na koukání, ale pro nás to jsou cenné vydřené body. A jediný obdržený gól, to je pro nás paráda.