Zápasy mládeže
so 21.1.2017 | Martina Kramerová, Klára Petrásková

Na Slavii s čistým štítem. Junioři neinkasovali a porazili sešívané 2:0

Zápasové menu

Páteční duel na Kladně sice juniorům nevyšel podle představ, sobotním vystoupením na Slavii se však vrátili zpět na vítěznou vlnu. První třetina ještě v Edenu branku nenabídla, druhá a třetí už však přinesly po jednom gólu. V obou případech se navíc rozvlnila slávistická síť, a po závěrečné siréně tak vítězné oslavy mohly vypuknout v hradeckém táboře. Čistým kontem a 21 zásahy se na výhodočeské výhře nemalou měrou podílel i brankář Matěj Bartozel.

První dvacetiminutovka se obešla bez vstřeleného gólu

Tři nucená oslabení v průběhu první třetiny donutila sešívané, aby v úvodu utkání s Hradcem spíše bránili. Hned na začátku si sice sami zahráli přesilovku, tu však nedokázali využít a na koně se i dík třem početním výhodám dostal soupeř z východních Čech. Sešívaní ale bojovali urputně a nedopustili, aby protivník několika výhod využil.

V 7. minutě domácí zachybovali ve středním pásmu a do samostatného úniku ujel Dominik Matouš. Šorf jeho sóloakci zlikvidoval. Domácí gólman následně vychytal i dobrý pokus Tomáše Kynčla, který se ocitl před brankou ve slušné palebné pozici. Následně si poradil také s velkou šancí dvojice Šalda – Dvořák. Prvně jmenovaný naservíroval Dvořákovi kotouč zpoza branky přímo před slávistického gólmana, ani tentokrát ale hosté na maskovaného muže nevyzráli. V závěru první periody se začali víc tlačit do útoku domácí. Netolický však pálil z levého kruhu jen vedle pravé tyče. Po pěkné přihrávce do mezikruží vyzkoušel tvrdou ranou Bartozelovu pozornost také Kohút. Jeho pokus ale dopadl neúspěšně.

Střeleckou převahu Hradečtí využili k vedení

Pět minut po úvodním vhazování druhého dějství se na ledě blýskli hosté. Z mezikruží po podařené akci vyslal kotouč na Šorfa Zahradník. Sešívaný brankář puk nadvakrát vyrazil, pak se ale dostal ke střele Kryštof Hroudný, jenž nekompromisně propálil maskovaného muže v červenobílém dresu – 0:1.

Poté se salvou střel prezentovala na druhé straně kluziště Slavia. Valíkovou dělovku od modré zblokovala hostující obrana a s Rittigovou ránou z oblasti mezi kruhy si poradil Bartozel. Ve 37. minutě neuspělo ani duo Šteiner – Kohút, které se neohroženě hnalo na hradeckou klec. Projektil prvně jmenovaného slávisty ale skončil pouze nad.

Druhá branka ve slávistické síti potvrdila výhru Lvů

Do závěrečné periody lépe vstoupili Hradečtí, kteří chtěli tenký náskok pojistit dalším zásahem. Jejich snaha byla úspěšná ve 46. minutě. Do útočného pásma zavezl puk po pravé straně Dufek, jenž posunul černou pryž doleva na Hroudného. Ten přiťukl kotouč dále Radimu Šaldovi, který z pozice mezi levým kruhem a brankovištěm překonal Šorfa – 0:2.

Sešívaní junioři pak v závěru ještě zkoušeli hru bez brankáře, s dvoubrankovým mankem už ale nedokázali nic udělat. Hradec si tak odvezl z Edenu tříbodovou výhru a navíc v zápase ani jednou neinkasoval, což se mu povedlo potřetí v sezóně.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 0 0
Aleš Dufek 0 1 1 1 0
Jaroslav Dvořák 0 0 0 1 0
Michael Gaspar 0 0 0 0 0
Patrik Hidveghy 0 0 0 1 0
František Hnik 0 0 0 1 0
Kryštof Hroudný 1 1 2 2 0
David Chalupa 0 0 0 0 2
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Daniel Lier 0 0 0 0 0
David Malík 0 0 0 0 0
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Filip Moník 0 0 0 0 0
Dominik Řepík 0 0 0 0 0
Radim Šalda 1 1 2 2 0
Martin Štohanzl 0 0 0 1 0
Tomáš Zahradník 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Bartozel 60 21 0 21 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Novák (HC Slavia Praha):
Hradec měl dobrou obranu, přes kterou jsme se nedokázali prosadit. Doplatili jsme na to, že se nám nepodařilo vstřelit gól. Moc branek jsme nedostali, i když tam při nich zase byly chyby. Ale jak jsem říkal, největším problém nám dělala dobrá obrana soupeře.

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
S výsledkem utkání jsme spokojení. Myslím, že jsme byli po celý zápas lepší, podařilo se nám dát dvě branky a žádnou nedostat. Slavia určitě nebyla lehký soupeř, ale nám se podařilo díky vlastnímu dobrému výkonu získat tři body.