Zápasy mládeže
čt 26.1.2017 | Vojtěch Honzík, Klára Petrásková

S Plzní znovu bez bodového zisku. Junioři padli na západě Čech 1:6

Zápasové menu

Nejlepší útok versus druhá nejlepší obrana DHL extraligy. V Home Monitoring Aréně se ve čtvrtek střetla dvě juniorská mužtva, z nichž každé vyznává odlišný styl hokeje. Zatímco Hradečtí vynikají spíše v defenzivní činnosti, Plzeňští se prezentují především svým ofenzivním pojetím hokeje. A ten nakonec ve čtvrtečním duelu slavil tříbodový úspěch. Indiáni totiž Východočechům dokázali vstřelit šest branek, přičemž inkasovali jen jednou, a i podruhé v sezóně tak ovládli vzájemný zápas.

Jako první se osmělil mezi mantinely Šalda, od modré ovšem nezamířil přesně. Vzápětí si domácí vyzkoušeli přesilovou hru. Pour ale při ráně z první zlomil hůl, dva Rubnerovy pokusy od modré zase k brance nedolétly. Lépe si ze stejné pozice na druhé straně vedl Jakub Moník, Kolář však vyrazil jeho pokus do rohu. Následně Mountfield putoval na 80 vteřin do tří a indiáni trestali. Po příhře od tyče k tyči ještě Bartozel zvládl vyrazit pokus Kodýtka i dorážku Kantnera, na tu další z hole Tomáše Vracovského ale byl již krátký – 1:0. Navýšit náskok mohl brzy Kokoška, sám před hostujícím brankářem zkusil kličku alá Forsberg, zastavil jej však vytrčený beton. Když se těsně před sirénou neujala ani povedená rána Nováka pár kroků za modrou, odcházely do kabin oba celky za fotbalového stavu.

Jako první ve druhé části zahrozili hosté, Šalda se proháčkoval z obranného pásma až na vrchol levého kruhu, pak ovšem nezamířil přesně. Na druhé straně z mezikruží vypálil Hanzlík, Bartozel vyrazil ramenem. Jenže akce pokračovala a dravou prací na brankovišti nakonec vedení modrobílých navýšil Jakub Vavřička – 2:0. Druhý inkasovaný gól Východočechy nakopl a brzy se dočkali snížení. Po dlouhém tlaku našel příhrou z kruhu na kruh Hidveghy Tomáše Hofmana, který dal z první svým barvám naději – 2:1.

Jenže Mountfield za čtyřiatřicet vteřin zapomněl při střídání na zadní vrátka a po ideální přihrávce Vavřičky v situaci dva na jednoho stačilo Štěpánu Hanzlíkovi prakticky pouze nastavit hůl – 3:1. Vzápětí měl snížení na holi osamocený Pavlík u pravé tyče, Kolář se však blýskl bleskurychlou vyrážečkou. Na druhé straně se neunáhlil Pour na modré, potáhl si ještě černou pryž mezi kruhy, Bartozel ale dokázal odolat. Gólman hostí si poradil i s ránou Kokošky z levého kruhu, která mířila ke vzdálenější tyči. Pak se však již skóre měnilo. Rubner našel mezi kruhy najíždějícího Matyáše Kantnera, jenž zavěsil tváří v tvář Bartozelovi pod břevno – 4:1. Ještě naději do poslední dvacetiminutovky mohl Mountfieldu vykřesat Hofman. Ten pláchl domácí obraně, pokus mezi betony ovšem na Koláře neplatil.

Do posledního dějství vstoupili aktivněji domácí. Nejprve si Kantner vybruslil zpoza brány před ní, ovšem ani nadvakrát na gólmana soupeře nevyzrál. Pak se ovšem ujala krásná teč Jakuba Vavřičky, která zaplula přesně mezi betony až do sítě – 5:1. Od modré to zkusil tvrdou ranou i Staněk, rána skončila na betonu. Poté hostující obraně pláchl Matyáš Kantner, jenž uspěl se zakončením mezi betony – 6:1. V závěru utkání ještě osamocený Kokoška před hostující svatyní orazítkoval po kličce do bekhendu tyč a duel uzavřel Malík ranou přes obránce, kterou Kolář vyrazil do rohu. I druhé letošní vzájemné měření sil tak lépe vyznělo pro modrobílé.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Dufek 0 0 0 -2 0
Michael Gaspar 0 1 1 0 2
Štěpán Havránek 0 0 0 1 2
Patrik Hidveghy 0 1 1 0 0
František Hnik 0 0 0 -1 0
Tomáš Hofman 1 0 1 0 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 -2 2
David Chalupa 0 0 0 -1 0
Daniel Lier 0 0 0 -1 0
David Malík 0 0 0 -1 0
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Jakub Moník 0 0 0 -2 0
Radovan Pavlík 0 0 0 -1 12
Dominik Řepík 0 0 0 -1 0
Radim Šalda 0 0 0 -1 4
Martin Štohanzl 0 0 0 -1 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Bartozel 60 49 6 43 87,76 0 0

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Plzeň 1929):
My k tomu utkání toho dnes příliš nemáme, protože jsme odehráli velmi dobrý zápas. Měli jsme výborné tempo, dostávali se do šancí, výborně odehráli oslabení. Z mého pohledu jeden z nejlepších duelů za poslední měsíc.

Aleš Krátoška (Mounfield HK):
Podle mě Plzeň zaslouženě vyhrála, tomu i odpovídá výsledek 1:6. Bohužel, pro nás ztráta.