Zápasy mládeže
pá 9.9.2016 | Lenka Jonešová

Starší dorost vyprovodil Písek debaklem! Nováčka soutěže rozdrtili 14:0

Zápasové menu

Hradečtí starší dorostenci na svém ledě přivítali ve 3. kole NOEN extraligy dalšího nováčka soutěže, celek IHC Písek. Ačkoli byl Mountfield již před utkáním v roli favorita, bylo domácímu mužstvu po nelehkém souboji z prvního kola s Kolínem jasné, že soupeře nesmí podcenit. Svou převahu však Hradečtí začali potvrzovat od samého úvodu, kdy skóre utkání otevřel ve 4. minutě Filip Jirásek a odstartoval gólovou smršť. Ta se zastavila až na neuvěřitelném skóre 14:0, hattrickem se navíc prosadili Filip Jirásek a Václav Maršík.

Jirásek odstartoval gólovou smršť Hradce

Do třetího kola nastoupili hradečtí starší dorostenci proti dalšímu nováčkovi soutěže. Na domácím ledě přivítali celek IHC Písek, tedy bývalé působiště současného trenéra Mountfieldu Miroslava Krupky. A byl to právě on, kdo se se svým mužstvem radoval jako první. Ve čtvrté minutě totiž otevřel skóre utkání Filip Jirásek, jenž gólem odstartoval hradeckou pětigólovou jízdu v první třetině – 1:0.

Mountfield pokračoval i nadále v aktivní hře, která brzy znovu přinesla ovoce, když na 2:0 zvyšoval druhou brankou v utkání střelec Filip Jirásek. Jenže hráči soupeři si situaci zkomplikovali ještě více, když se provinili nedovoleným zákrokem, který potrestal Denis Martinec. Asi největší šanci svého týmu měl na hokejce ujíždějící Frederik Hakl, jehož střela ale skončila jen v náručí gólmana Hradce. Když pak přidali ještě další gól Adam Jonáš a Dominik Šedivý, odnášeli si domácí pohodlný náskok 5:0.

Mountfield uhasil naděje Písku dalšími čtyřmi góly

Hradecký brankostroj pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Uběhly totiž necelé dvě minuty a Hradečtí navyšovali své vedení znovu, když Křepelu překonal Václav Maršík. Následovala klidnější pasáž, ve které o sobě mohli dát vědět Písečtí. Ti sice hráli dvakrát přesilovou hru, ani jednou se však nedokázali na delší dobu usadit v pásmu Mountfieldu.

A tak se kotouče ujal znovu domácí celek a vstřelil již sedmou branku, o kterou se postaral velmi aktivní Filip Jirásek, který si v polovině zápasu připsal hattrick. To však nebylo z rukou hradeckého šikuly všechno, v šestatřicáté minutě si totiž Filip Jirásek připsal branku číslo čtyři. Když těsně před sirénou rozvlnil síťku za zády hostujícího brankáře ještě Mikuláš Matouš, šli Hradečtí do třetí periody s vedením 9:0.

Maršík dovršil hattrick a ukončil trápení hostů

Debakl Píseckých neskončil ani s nástupem třetí třetiny. Hradecká mašina totiž pokračovala v nastoleném tempu a Buchta v brance, který vystřídal Křepelu, vytahoval zpoza svých zad jeden kotouč za druhým. Pověstnou desítku vsítil do písecké svatyně Miroslav Havelec. Promenáda krásných gólů neustávala, jedenáctou branku vstřelil Patrik Mašín.

Hostující gólman vyhlížel konec utkání marně, smršť z hokejek hradeckých hráčů podpořil dvanáctým gólem Václav Maršík. Hned vzápětí se do úniku dostal Dominik Sklenář, jenž byl podražen a bylo nařízeno trestné střílení. To hradecký exekutor proměnil. Hradeckou kanonádu završil hattrickem Václav Maršík, po jehož ráně od modré se výsledek zastavil až na konečných 14:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Hašek 0 2 2 1 0
Miroslav Havelec 1 2 3 3 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 4 3 7 4 0
Adam Jonáš 0 1 1 1 2
Jan Krištof 0 0 0 3 0
Miroslav Kukla 0 1 1 1 0
Jakub Kynčl 0 0 0 0 0
Václav Maršík 3 2 5 3 0
Denis Martinec 1 2 3 3 0
Patrik Mašín 1 5 6 4 0
Mikuláš Matouš 1 1 2 2 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 1 2
Mikuláš Pohl 0 1 1 3 0
Dominik Sklenář 2 1 3 2 0
Dominik Šedivý 1 1 2 1 12
Tomáš Šlaicher 0 0 0 0 0
Daniel Vaňát 0 0 0 0 0
Marek Viktorin 0 0 0 0 2
David Voňka 0 0 0 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Kouba 60 14 0 14 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Libor Pivko (Mountfield HK):
Čekal jsem vítězství, ale ne až takové. Kluky jsme před zápasem upozorňovali, aby si dávali pozor, protože jsme moc dobře věděli, jaký zápas jsme odehráli minule s Kolínem. Ten jsme trošku podcenili, ale poučili jsme se a kluci do zápasu vstoupili dobře. Říkali jsme klukům v kabině, že nás těší, že se jim daří střelecky i individuálně, ale momentálně je pro nás důležitý kolektivní výkon a hlavně systémová hra, kterou chceme hrát. Je dobře, že se góly navíc rozprostřely do tří lajn. Čtvrtá se sice neprosadila, ale na to, kolik času dostala na ledě, nás velice mile překvapila a jsme s ní maximálně spokojení.

Jindřich Setikovský (IHC Písek):
Myslím, že mezi naším a domácím mužstvem byl rozdíl dvou výkonostních tříd. Hradec má kompletní čtyři pětky, kdežto my máme to, co máme, chybí nám dva zranění hráči. Ale ani za situace, kdy bychom postavili vše, co máme, bychom v Hradci a Liberci neměli šanci. Domácí nás převyšovali ve všech činnostech. Naše mužstvo je slabé, v podstatě složené z lidí, kteří se sami přihlásili a na víc asi bohužel nemáme.