Zápasy mládeže
so 10.9.2016 | Lenka Jonešová

Starší dorostenci si poradili s Boleslaví a jsou první v tabulce! Nad Bruslaři zvítězili 7:4

Zápasové menu

Povzbuzeni vysokou výhrou z pátečního zápasu s Pískem nastoupili v sobotu dopoledne starší dorostenci k dalšímu utkání NOEN extraligy, kdy na svém ledě přivítali vedoucí celek soutěže Mladou Boleslav. Chuť po vítězství ukázali mládežníci Mountfieldu již v úvodní třetině, kdy vsítili hned čtyři branky. Jenže Bruslaři dokázali ve 35. minutě odpovědět a snížit na 1:4. Hradec však do konce třetí periody rozvlnil sít boleslavské svatyně ještě sedmkrát, načež soupeř z města automobilů stihl pouze korigovat výsledek na konečných 7:4 pro domácí. Hradečtí starší dorostenci se tak posunuli na první místo tabulky Střed.

Hradec potrestal chyby soupeře čtyřmi góly

Do čtvrtého kola NOEN extraligy vstoupili hradečtí starší dorostenci s velkou chutí, kterou rázem přetavili ve vedoucí branku. Skóre utkání otevřel hned v úvodní minutě Patrik Mašín, jenž z první střely prostřelil Haase v bráně. I Boleslavští si ale vytvořili několik nebezpečných šancí, asi největší z nich měl na hokejce Havelka, jenž na hradeckého strážce svatyně nevyzrál.

Mountfield pokračoval v nastoleném tempu a v sedmé minutě si dvěma rychlými góly zajistil vedení 3:0. Nejprve se po ťukeci od Haška prosadil Václav Maršík, kterého vzápětí následoval Filip Jirásek. To už Haas v bráně Bruslařů nevydržel a přenechal své místo Vlastimilu Markovi. Byl to domácí celek, kdo po zbytek třetiny udával směr zápasu. Když ještě rozvlnil síť za Markem Jakub Hašek, odcházeli hráči do kabin za stavu 4:0.

Boleslav snížila skóre na tříbrankový rozdíl

Druhá dvacetiminutovka už se nesla v o poznání vyrovnanějším duchu, nebezpečných šancí však bylo k vidění nespočet. Velmi aktivní byl v prostoru před gólmanem hostů Mikuláš Matouš, ani v jednom z pokusů ale boleslavského muže v masce prostřelit nedokázal. Důležité zákroky musel na druhé straně ledové plochy předvádět také Dvořák, na kterého nebezpečně ujížděl Matouš Horský.

Když navíc hosté hráli dlouhou přesilovku pět na tři, byly už spolehlivé výkony hradeckého brankáře málo. Na 4:1 snížil tečí za Dvořákova záda Oscar Flynn. Jenže i Hradečtí sehráli přesilovku, kterou využili na výbornou, když černou pryž dorazil do sítě druhým gólem v utkání Patrik Mašín. Boleslavští se ale rozhodně nevzdávali a dokázala rychle odpovědět. Na 5:2 snížil znovu na rozdíl tří branek Petr Foerster.

Na branky vyrovnaná třetina vyzněla lépe pro domácí

I ve třetí třetině se soupeř z Mladé Boleslavi hnal za vyrovnáním. Třetí gól mohl vsítit Oscar Flynn, jenž uháněl sám na hradeckého muže mezi třemi tyčemi, ten však dokázal Flynnovu střelu vytěsnit z dosahu boleslavského útočníka. Naopak o sobě ale dali vědět znovu domácí, když brankovou sirénu rozezněl střelou z první Miroslav Havelec.

Hradečtí vedli znovu o čtyři góly, avšak Daniel Dvořák v bráně musel být velmi pozorný. Šípovu tutovku tak tak vykopl pravým betonem. Gólové hody v hradecké FORTUNA aréně pokračovaly i nadále, sedmou branku do sítě hostů vstřelil Jan Krištof. Hned vzápětí ale Boleslav využila početní výhodu, byl to znovu Oscar Flynn, kdo vyzrál na Dvořáka. Šikovný útočník hostujícího mužstva byl i u poslední branky, kterou završil hattrick. Na body týmu Bruslařů to však nestačilo, a tak se ze čtvrté výhry v řadě radoval Mountfield.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Hašek 1 1 2 1 0
Miroslav Havelec 1 3 4 2 2
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 1 2 3 0 2
Adam Jonáš 0 0 0 3 0
Jan Krištof 1 0 1 1 0
Miroslav Kukla 0 0 0 3 0
Jakub Kynčl 0 0 0 0 0
Václav Maršík 1 1 2 2 0
Denis Martinec 0 0 0 -1 0
Patrik Mašín 2 0 2 0 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 6
Kryštof Pažourek 0 0 0 2 0
Mikuláš Pohl 0 3 3 -1 0
Dominik Sklenář 0 0 0 1 0
Tomáš Šlaicher 0 0 0 1 0
Daniel Vaňát 0 0 0 1 0
Marek Viktorin 0 0 0 0 0
David Voňka 0 0 0 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 60 26 4 22 84,62 0 0

Ohlasy k utkání

Libor Pivko (Mountfield HK):
První třetinu jsme hráli přesně tak, jak jsme chtěli a jakým způsobem se chceme prezentovat. Ta byla podle našich představ, bohužel v té druhé jsme ale měli několik zbytečných vyloučení, kterými jsme soupeře prakticky dostali do hry. Soupeř začal hrát víc na kotouči a kluci nám trošku znervózněli. Třetí třetina už ale z naší strany zase vypadala tak, jak by měla.

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav):
Dnešní utkání jsme začali velmi špatně. Nevím, jestli jsme si mysleli, že jsme neporazitelní, když jsme včera odehráli pěkný zápas. Vstoupili jsme do první třetiny velice nesoustředěně, záhy jsme prohrávali 1:0 a pak už se s tím jen velice těžko něco dělalo. Soupeř hrál dnes výborně.