Zápasy mládeže
so 17.9.2016 | Matouš Soukup

Starší dorost potvrdil výbornou formu. Havlíčkův Brod porazil 5:2

Zápasové menu

Na starší dorostence Mountfieldu čekal v sobotu nelehký úkol – v rámci 6. kola přivítali soupeře z Havlíčkova Brodu. Šlágr kola, souboj prvního týmu se třetím, nabídl zkraje zápasu převahu domácího týmu, který si v první třetině vytvořil dvougólový náskok. Hosté ale nesložili zbraně a duel dokázali zdramatizovat, když na začátku třetího dějství srovnali na 2:2. Pak si vzal slovo zase Hradec a třemi góly rozhodl o výhře 5:2. Díky ní zůstávají starší dorostenci stále neporaženi a zaslouženě vedou skupinu Střed!

Mountfield se dočkal gólů až v závěru třetiny

Domácí hráči vstoupili do zápasu o poznání aktivněji než soupeř a hosty prakticky nepustili z jejich obranné třetiny. Jediné, co Hradeckým chybělo, bylo gólové zakončení. Svou šanci nedokázali proměnit Matěj Morong, který se na chvíli zjevil sám před havlíčkobrodským brankářem, ani o tři minuty později Denis Martinec. Ten od modré čáry pouze orazítkoval tyč.

Ve druhé části třetiny tempo hry opadlo a domácí si jen obtížně vytvářeli souvislejší tlak. Když už se zdálo, že v úvodním dějství branka nepadne, Hradečtí udeřili hned dvakrát. Nejprve v 17. minutě již zmíněný Denis Martinec, který otevřel skóre přesnou střelou nad rameno brankáře Folvarského. Na něj navázal o 36 vteřin později Kryštof Pažourek po krásné nahrávce od mantinelu v podání Jakuba Haška – 2:0.

Vyrovnanou hru dokázaly přetavit v branku pouze hosté

Mountfield vstoupil do druhé třetiny v početní převaze a ihned se usadil v pásmu soupeře. I přes velký tlak se mu však nepodařilo vstřelit kýžený gól. Při vyrovnaném počtu hráčů úroveň hry opadla a k vidění nebylo zdaleka tolik šancí jako v první části zápasu. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit výraznější tlak a branky na obou stranách byly ohroženy převážně z ojedinělých útoků.

Když svoje šance nedokázali přetavit v gól domácí, udeřil hostující Havlíčkův Brod. Konkrétně minutu po polovině zápasu z hole Michala Teplého, který prošel hradeckou obranou a dlouhou kličkou překonal Štěpána Koubu – 2:1. Hosté zvýšili svou aktivitu a moc nechybělo ani k vyrovnávající brance. Tu měl na své hokejce kapitán Vojtěch Holenda. Při samostatném úniku se ale vyznamenal domácí brankář Kouba a udržel tak vedení svého týmu.

Závěrečné drama odmítli domácí třemi góly

Hostům se podařilo srovnat skóre minutu a půl po začátku závěrečné části, když nenápadné nahození Jiřího Přibyla skončilo až za brankovou čarou. Mountfield se ale nehodlal spokojit s vyrovnaným stavem a výrazně zvýšil svoji aktivitu. Tu přetavil v gól Adam Jonáš, který střelou z mezikruží zavěsil přesně do horního rohu branky – 3:2.

Hradečtí pokračovali v náporu a pohodlně kontrolovali průběh třetiny. O osudu utkání rozhodl Dominik Šedivý, když po chybné rozehrávce hostů proměnil samostatný únik střelou na zadní tyč. Havlíčkův Brod pak ještě zkusil štěstí hrou bez brankáře, a to navíc při vlastní přesilovce, ale i přes velký tlak nakonec sám inkasoval. Pátou branku obstaral do prázdné branky Martin Štohanzl, který tak zpečetil šestou výhru starších dorostenců v této sezóně.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Hašek 0 1 1 -1 0
Miroslav Havelec 0 0 0 2 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Adam Jonáš 1 0 1 4 0
Jan Krištof 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 0 0 0 2 0
Václav Maršík 0 0 0 -1 0
Denis Martinec 1 0 1 0 2
Mikuláš Matouš 0 0 0 2 0
Matěj Morong 0 2 2 2 0
Jakub Muška 0 0 0 -1 0
Kryštof Pažourek 1 0 1 -1 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 2 2
Petr Poppel 0 0 0 0 0
Dominik Sklenář 0 1 1 1 0
Dominik Šedivý 1 0 1 2 12
Tomáš Šlaicher 0 0 0 0 0
Martin Štohanzl 1 0 1 2 0
Marek Viktorin 0 0 0 0 0
David Voňka 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Kouba 60 21 2 19 90,48 0 0

Ohlasy k utkání

Libor Pivko (Mountfield HK):
Co se týče první třetiny, tak si myslím, že s předvedenou hrou můžeme být spokojeni. Ve druhé jsme ale trošku ztratili koncentraci a neplnili to, co bychom měli hrát, tudíž se soupeř dostal zpátky do hry. Ve třetí třetině už jsme ale zase hráli podle našich představ a pokynů a dodržovali nastavený systém.

Václav Adam (BK Havlíčkův Brod):
Začátek utkání jsme prospali, po první třetině si řekli něco v kabině, stáhli malinko sestavu a vyrovnali na 2:2. Bohužel jsme pak udělali hrubou chybu, nedobruslili soupeře, který se dostal do přečíslení čtyři na dva, a dostali jsme gól na 3:2. Pak jsme otevřeli hru, chtěli přecházet do rychlých protiútoků a soupeř nám z toho ujel. Poté jsme zkusili power-play, kde přišla zase chybná přihrávka na modré čáře. Myslím, že za to, jak jsme dnes utkání odbojovali, jsme si bodík zasloužili, ale bohužel nezvládáme vypjaté konce zápasů. Zase dnes rozhodly individuální chyby. Soupeři bych chtěl pogratulovat ke třem bodům.