Zápasy mládeže
so 5.11.2016 | Klára Petrásková

Starší dorost nadělil Havlíčkovu Brodu kanára a prodloužil vítěznou sérii

Zápasové menu

Dva víkendové zápasy rovná se 6 bodů! Po pátečním úspěšném derby přivítali Hradečtí na svém ledě tým Havlíčkova Brodu, na nějž při posledním měření sil nestačili. Sobotním kláním však hráči Mountfieldu potvrdili aktuální dobrou formu. Mužstvu z Kotliny nedali šanci a nadělili mu rovnou šest branek, čistým kontem se navíc prezentoval brankář Kouba.

Úvodní dvacetiminutovka byla jasně v režii Hradeckých

Východočeši na svého soupeře doslova vlétli, pomohly jim k tomu i dvě nabídnuté početní výhody. Tu první ještě Muška tvrdou dělovkou od modré neproměnil, při druhé přesilovce už ale Lvi mohli zvednout ruce nad hlavu. Na modré čáře se napřáhl Mikuláš Pohl a pěknou ránou prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:0. A v následujících dvou minutách bylo na hradecké střídačce ještě veseleji.

Z mezikruží nejprve mířil přesně Patrik Mašín, třetí východočeskou přesilovou hru zase z levého kruhu využil Jakub Hašek – 3:0. Havlíčkobrodští se poté trochu osmělili a Koubu prověřil Lachman, domácí brankář ale secvakl betony včas. Na druhé straně se do samostatného úniku dostal Tadeáš Jakubec a krásnou Forsbergovou kličkou vyhnal hostujícího gólmana z brány – místo Folvarského se mezi tři tyče postavil Blažek. Skóre se neměnilo ani při první přesilovce hráčů z Kotliny, a do kabin se tak šlo za stavu 4:0 pro domácí.

Gólové hody nepokračovaly, druhá třetina zůstala bez branky

Na rozdíl od té úvodní, v prostřední periodě branka nepadla. Ze hry měli i nadále více Hradečtí, ovšem už ne s takovou převahou. Po uplynutí početní výhody ujížděl na Koubu Křehlík, v obraně ale vypomohl Maršík a za minutu dvanáct vypíchl hostujícímu forvardovi puk z hokejky. Dva na jednoho pak ujeli Východočeši, pokus Haška ale našel jen Blažkovu náruč.

Další šanci na snížení skóre mělo mužstvo z Kotliny při vyloučení Pohla, hosté ale výhodu jednoho muže v poli navíc využít nedokázali. A tak se zase ke slovu dostal Mountfield. Maršík zatáhl kotouč do útoku a přenechal ho sjíždějícímu si Martincovi. Tomu se ale bekhendová střela nepovedla tak, aby skončila v bráně. Nepříjemně a trochu smolně byl těsně před sirénou naražen na mantinel havlíčkobrodský Krejčí, který opustil led na nosítkách a do duelu už nezasáhl.

Lvi přidali dva zásahy a pohlídali si výhru

Do posledního dějství vlétli domácí jako uragán. S ránou z mezikruží sice Morong ještě úspěšný nebyl, o dvě minuty později už ale na kostce svítil stav 5:0. V prostoru levého kruhu obdržel nahrávku Petr Poppel a hostující strážce tří tyčí mohl jen vyškrábnout puk ze sítě. A šestý přesný zásah na sebe nenechal dlouho čekat. Na modré čáře napřáhl Jakub Kynčl, jehož dělovka překonala vše, co jí stálo v cestě.

Havlíčkobrodští se snažili alespoň o korekci skóre, jak Přibylův bekhendový blafák, tak Kynclovo objetí brány ale na Koubu nestačilo. Lvi si v závěru periody kontrolovali výsledek, další góly navíc mohli přidat Sklenář a Poppel. Ani jeden z útočníků ale úspěch neslavil a konečný brankový účet Hradeckých se tak zastavil na čísle šest. Patnácti zákroky se na sobotní výhře podílel i gólman Kouba, jenž za svá záda nepustil ani jeden puk.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Szymon Bieniek 0 0 0 0 0
Jakub Hašek 1 0 1 0 0
Miroslav Havelec 0 0 0 0 0
Tadeáš Jakubec 1 0 1 3 0
Adam Jonáš 0 0 0 3 0
Jan Krištof 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 0 1 1 1 0
Jakub Kynčl 1 1 2 2 0
Václav Maršík 0 1 1 0 0
Denis Martinec 0 1 1 1 0
Patrik Mašín 1 0 1 1 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Matěj Morong 0 0 0 1 2
Jakub Muška 0 0 0 0 0
Kryštof Pažourek 0 1 1 0 0
Mikuláš Pohl 1 0 1 1 2
Petr Poppel 1 2 3 3 0
Matěj Síla 0 2 2 3 0
Dominik Sklenář 0 1 1 1 0
Dominik Šedivý 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Kouba 60 15 0 15 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Libor Pivko (Mountfield HK):
Do první třetiny jsme vstoupili dobře a hráli víceméně to, co jsme chtěli. Kluci dali čtyři góly a ve stejné hře pokračovali i ve druhé a třetí třetině. Jsme spokojeni, máme tři body. Soupeři prakticky chyběla první lajna, jejíž kvalita byla vždy v našich vzájemných zápasech velká a přehrávala nás. Určitě jim ti kluci chyběli a na výkonu to bylo znát.

Václav Adam (BK Havlíčkův Brod):
Na ledě existoval jediný mančaft, my jsme v Hradci byli jako sekundanti. I přístup hráčů byl špatný. Hradec suverénně ovládl zápas, dnes to bylo, jako když přijede Barcelona do nějaké vesnice. Do utkání jsme nastoupili bez třech hráčů z první lajny, a to je pro nás proti takovýmhle týmům smrtelné. Bohužel, taková je realita.