Zápasy
ne 18.12.2005 | Lukáš Souček

Junioři celý zápas s Ytongem dotahovali, nakonec vybojovali bod

Zápasové menu

Úvod utkání Hradečtí vůbec nezvládli. Po 21 minutách prohrávali už 3:0 a naděje na body se pomalu rozplývala. V tu pravou chvíli však Miloslav Čermák šikovně tečoval a vrátil mužstvo do zápasu. V polovině zápasu sice skórovali znovu hosté, ale poté se Energetici nadechli k velkému obratu. Jejich druhou branku přidal Aleš Jelínek a ve třetí třetině brankami Jakuba Luštince a Martina Dulovce srovnali skóre utkání. Za nerozhodného stavu zbývalo do konce 12 minut, ve kterých si Východočeši vytvořili slibné šance, ale vystřídaného brněnského gólmana již nepřekonali.

Domácí do zápasu nevstoupili znovu příliš aktivně a mohlo je to mrzet již po třinácti minutách, kdy střela nejlepšího střelce juniorské extraligy, Petr Obdržálka, překvapivě skončila v hradecké síti. Domácí na brněnský gól nedokázali včas odpovědět a těsně v závěru třetiny ještě inkasovali. Michal Šůrek ve vzduchu zkrotil kotouč a poslal ho do brankoviště, kde si ho brankář Svoboda srazil bruslí za brankovou čáru.

Ihned po přestávce znovu udeřil nejsilnější článek brněnské sestavy. Petr Obdržálek se prosadil po uvolnění z rohu a Roman Svoboda přenechal místo Janu Balážikovi. Ve 25. minutě se síť rozvlnila i na druhé straně. Richard Diviš při přesilovce vyslal tvrdý projektyl na Samuela Erška, který nestačil zareagovat na pohotovou teč Miloslava Čermáka, jenž se ve statistkách střelců zařadil právě za Petra Obdržálka. Hradecká radost však netrvala příliš dlouho. V polovině utkání totiž překonal Balážika Pavel Rusek. Do přestávky ale přišel ještě důležitý gól. Ze shrumáže před Erškem se puk dostal mezi kruhy k Aleši Jelínkovi. Ten udělal to nejlepší co mohl a prostřelil vše co mu stálo v cestě. Kotouč se zastavil až v brněnské kleci.

Ve třetí třetině uplynulo rovných 100 vteřin a hradecké publikum bylo znovu na nohou. Střela Aleše Jelínka se odrazila od zadního mantinelu přímo na hůl Martina Dulovce. Dobře postavený Jakub Luštinec od něj přijmul přihrávku a ukázkově zavěsil pod břevno Erškovy branky. O šest minut později si oba hráči role vyměnili. Jakub Luštinec našel Martina Dulovce, který šanci na vyrovnání nemohl odmítnout. Ke střídání brankářů tak došlo i na brněnské straně. Samuela Erška vystřídal Jan Švaříček. Posledních dvanáct minut spíše připomínalo dovedností soutěž, které se účastnili hlavně oba gólmani. Švaříček si za tu chvíli připsal dokonce 10 zásahů a brněnští hráči byli bezmocní i proti pohotové lapačce Jana Balážika, na níž si mnohokrát vylámaly zuby.

V zápase plném překvapení se tak obě mužstva o body podělila, stejně jako tomu bylo v prvním vzájemném utkání, které rovněž skončilo tímto výsledkem. Hradecké Energetiky teď čeká vánoční pauza. Další extraligové utkání je čeká až 7.ledna na ledě Zlína.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Miloslav Čermák 1 0 1 0 0
Patrik Černák 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 1 1 0 0
Martin Dulovec 1 1 2 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
Jan Hloušek 0 0 0 0 0
Aleš Jelínek 1 1 2 0 0
Ladislav Lučan 0 0 0 0 0
Jakub Luštinec 1 1 2 0 0
Václav Petr 0 0 0 0 0
Martin Petružálek 0 0 0 0 0
Jakub Plíhal 0 0 0 0 0
Jaroslav Samec 0 0 0 0 0
Štěpán Spudil 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 39 20 1 19 95,00 0 0
Roman Svoboda 21 13 3 10 76,92 0 0

Fotogalerie